LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΛάρισαΔημοσίευση: 04 Φεβρουαρίου 2022 15:56 | Ανανέωση: 04 Φεβρουαρίου 2022 16:35

Μπλόκα αγροτών: κινητοποιήσεις στον κόμβο της Νίκαιας (εικόνες)

Οι αγρότες κατέβηκαν και πάλι στους δρόμους καθώς δεν φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης.

Λάρισα - ΜΑΤ - αγρότες - κόμβος της Νίκαιας

Ξανά οι αγρότες στους δρόμους της Θεσσαλίας, καθώς γίνεται κινητοποίηση στην ΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην τέταρτη είσοδο για την πόλη της Λάρισας.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση και μάλιστα τονίζουν ότι τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, είναι κοροϊδία.

Λάρισα - ΜΑΤ - αγρότες - κόμβος της Νίκαιας

Στο κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα κατέφθασαν τα τρακτέρ αγροτών από όλη τη Θεσσαλία, με στόχο να πραγματοποιηθεί αγροτικό μπλόκο στην εθνική οδό, ως μέσο διεκδίκησης των αιτημάτων τους.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, που έχουν αποκλείσει την είσοδο των αγροτών στην εθνική οδό.

Λάρισα - ΜΑΤ - αγρότες - κόμβος της Νίκαιας

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, σε δήλωσή του κάλεσε την κυβέρνηση να «αναλάβει τις ευθύνες της» και ζήτησε να απομακρυνθούν οι αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να μπορέσουν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, να προχωρήσουν στην προγραμματισμένη κινητοποίηση.

Μετά από διαπραγματεύσεις αρκετών ωρών, αποφασίστηκε τα ματ να υποχωρήσουν για περίπου 100m και οι αγρότες μετακίνησαν τα τρακτέρ τους με σκοπό να μπορέσουν και άλλα γεωργικά μηχανήματα να φτάσουν στο σημείο και μάλιστα είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και τις επόμενες ημέρες.

Λάρισα - ΜΑΤ - αγρότες - κόμβος της Νίκαιας

Τις κινητοποιήσςι; των αγροτών στηρίζει και το ΜέΡΑ25 με δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του, Μιχάλη Κριθαρίδη:

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξήγγειλε σήμερα κάποια ημίμετρα για τον αγροτικό κόσμο, που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις πραγματικές ανάγκες των αγροτών που συνεχίζουν να είναι παρατημένοι από τον κ. Λιβανό και την Μητσοτάκης Α.Ε.. Δεν είναι τυχαίο πως ταυτόχρονα με τις εξαγγελίες του Υπουργού του κ. Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση φρόντισε να στείλει και ΜΑΤ στα μπλόκα των αγροτών, παρεμποδίζοντας τους. Αντί για επικοινωνία και καταστολή, καλούμε την Κυβέρνηση να μειώσει εδώ και τώρα το κόστος παραγωγής με τη θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου, όπως κάνει στους εφοπλιστές, για όλους τους αγρότες και όχι μόνο για τους νέους και τους συνεταιρισμένους, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση. Ακόμα καλούμε την Κυβέρνηση να μειώσει άμεσα την τιμή του αγροτικού ρεύματος και να καταργήσει την ρήτρα αναπροσαρμογής. Απαιτούνται άμεσα: επαρκής χρηματοδοτική στήριξη που θα πάει απευθείας στους παραγωγούς, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια, κατάργηση του Ηρακλή και πάγωμα πλειστηριασμών αγροτικών κατοικιών και εγκαταστάσεων. Ας μαζέψει λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης τις κλούβες των ΜΑΤ που έστειλε για να αντιμετωπίσουν την συσσωρευμένη οργή των αγροτών και ας λάβει μέτρα, αντί για τα ψίχουλα του κ. Λιβανού.

Ειδήσεις σήμερα:

“Ενώπιος Ενωπίω”- Βίκυ Σταυροπούλου: ο γάμος, η Δανάη και τα δάκρυα

Χανιά: Παιδιά στο νοσοκομείο μετά από φωτιά σε διαμέρισμα (εικόνες)

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: ευνοεί τον 23χρονο ο διαχωρισμός της δικογραφίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κέβιν Σπέισι: Ντοκιμαντέρ για την άνοδο και την πτώση του ηθοποιού23:59Ολυμπιακός: Ηττημένος από τη Barcelona “στην κόψη του ξυραφιού” (εικόνες)23:55“Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” πίσω από τις κάμερες (εικόνες)23:50Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας23:45ΗΠΑ - Κολούμπια: Τιμωρεί φοιτητές που διαμαρτύρονται υπέρ της Γάζας23:40Ευρωεκλογές 2024: “Να μην αποφασίσουν άλλοι για σένα” (βίντεο)23:32“Έρωτας φυγάς”: κίνδυνοι και συναντήσεις στο επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (εικόνες)23:25Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας ΥΓΕΙΑ: Με σύμμαχο την επιστήμη και την εμπειρία23:16Πρωτομαγιά: Απεργία στα ΜΜΕ23:07Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 23:07Euroleague – Παναθηναϊκός: Τον “προσπέρασε” η Μακάμπι Τελ-Αβίβ (εικόνες)22:55Φαράγγι Σαμαριάς: Πότε ανοίγει για τους επισκέπτες22:41“Ψυχοκόρες”: Sneak Preview από το επεισόδιο της Μεγάλης Τετάρτης (βίντεο)22:30Αττική: Εξιχνιάστηκαν κι άλλα χτυπήματα από την “άγουρη συμμορία”22:23Μητρόπολη Νέας Ιωνίας: Προσέφερε και φέτος “Δέματα αγάπης” (εικόνες)22:10Ευρωεκλογές - Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Οι έδρες, οι επιτροπές και το νομοθετικό έργο21:56Θεσσαλονίκη – Καταγγελία μητέρας: Νηπιαγωγός… κούρεψε το παιδί μου21:44Πάτρα – Ναρκωτικά σε σχολείο: Προφυλακίστηκαν τρεις κατηγορούμενοι21:40ΙΝΕΜΥ - ΕΣΕΕ: Αυξημένο το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού21:30Πάσχα στο ΑΝΤ1+ μαζί με όλη την οικογένεια21:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο