LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΘεσσαλονίκηΔημοσίευση: 15 Απριλίου 2021 09:18 | Ανανέωση: 15 Απριλίου 2021 09:21

Θεσσαλονίκη: Εκατοντάδες μαθητές “έσπασαν” την κατάληψη λίγων για τα self test

Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί σε σχολείο το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από έξι μαθητές, με την υποστήριξη των γονιών τους. Εικόνες από το σημείο.

σχολείο - Εύοσμος - κατάληψη - είσοδος

Στις 9 και με την είσοδο των εκατοντάδων μαθητών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο τους έληξε η κατάληψη στο 1ο Λύκειο Ευόσμου, που είχε ξεκινήσει από τα ξημερώματα από έξι μαθητές με την υποστήριξη δύο γονέων και μίας γιαγιάς.

Οι έξι μαθητές που βρίσκονταν μέσα στο σχολείο, κρατώντας το κλειστό, διαμαρτύρονταν για το ότι έπρεπε να υποβληθούν σε self test, προκειμένου να παρακολουθήσουν το μάθημά τους. Η μητέρα του ενός, μάλιστα, που μίλησε νωρίτερα στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»  υπέβαλε μήνυση στο σχολείο, λόγω του ότι απαγορεύτηκε στο γιο της να κάνει μάθημα χωρίς τη βεβαίωση από το self test.

Η ίδια, μαζί με τη μητέρα της και γιαγιά του μαθητή, βρίσκονταν επίσης στο σχολείο από τα ξημερώματα και –χωρίς μάσκες- επίσης απέτρεπαν τους υπόλοιπους μαθητές να μπουν στο σχολείο.

Οι υπόλοιποι μαθητές, συγκεντρώθηκαν κατά εκατοντάδες έξω από το σχολείο και παρέμειναν εκεί ακόμα κι όταν οι καθηγητές τους αποχώρησαν. Ο πρόεδρος του 15μελούς μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως μετά τη συνέλευσή τους αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει κατάληψη και ότι θέλουν να κάνουν μάθημα.

Εν τέλει μετά από μικρή ένταση, οι εκατοντάδες μαθητές μπήκαν στο σχολείο για να κάνουν μάθημα και οι έξι καταληψίες αποχώρισαν.

Διευθυντής λυκείου: Οι μαθητές του σχολείου μας κάνουν τηλεκπαίδευση

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε και ο διευθυντής του σχολείου, ο οποίος είπε ότι, από το πρωί και σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τα παιδιά κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση. Όπως είπε, τα παιδιά ενημερώθηκαν από τις 8 το πρωί.

Αρνήθηκε ότι οι εκατοντάδες μαθητές που είναι μέσα στο σχολείο είναι μαθητές του σχολείου αυτού και επέμεινε ότι, «τα παιδιά που είναι μέσα, αν δεν είναι από άλλα σχολεία, να γυρίσουν σπίτι και να κάνουν τηλεκπαίδευση».


Ειδήσεις σήμερα:

Σαρηγιάννης για κορονοϊό στον ΑΝΤ1: ρίσκο οι μετακινήσεις για Πάσχα στο χωριό (βίντεο)

Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα στρατεύματά τους από το Αφγανιστάν

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αδημοσίευτη φωτογραφία με τα δισέγγονά του

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Υπ. Ανάπτυξης στον ΑΝΤ1 για την ακρίβεια, τους ελέγχους και τα πρόστιμα στην αγορά. Πότε ενεργοποιούνται το “Καλάθι των νονών” και το “Καλάθι του Πάσχα”.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:02Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία09:4421η Απριλίου 1967: η ημέρα που η Ελλάδα “μπήκε στον γύψο”09:30Θεσσαλονίκη: Νεκρός οδηγός σε τροχαίο09:17Πάσχα - Σκρέκας: Αρνί έως 10 ευρώ το κιλό στα σούπερ μάρκετ09:04Ιράκ: Έκρηξη σε στρατιωτική βάση (βίντεο)08:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο