LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: Χθες 11:31

NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026

Η τελευταία επέκταση του ΝΒΑ πραγματοποιήθηκε το 2004, με την είσοδο των Σάρλοτ Μπόμπκατς ως 30ής ομάδας του πρωταθλήματος. 

Andreas Zagklis  - FIBA - NBA - Adam Silver

Η απόφαση για ενδεχόμενη επέκταση του ΝΒΑ αναμένεται να ληφθεί μέσα στο 2026, με το Λας Βέγκας και το Σιάτλ να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των υποψήφιων πόλεων, όπως παραδέχθηκε την Τρίτη ο κομισάριος της λίγκας, Άνταμ Σίλβερ.

Ο επικεφαλής του ΝΒΑ μίλησε πριν από τον τελικό του NBA Cup στο Λας Βέγκας, τονίζοντας ότι η λίγκα βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης των δεδομένων. «Δεν είναι μυστικό ότι εξετάζουμε σοβαρά την αγορά του Λας Βέγκας. Κοιτάμε και το Σιάτλ, ενώ έχουμε εξετάσει και άλλες αγορές», ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να δημιουργηθεί η εντύπωση πως το ΝΒΑ «παίζει» με τις προσδοκίες των συγκεκριμένων πόλεων.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία συζητήσεων με τις υπάρχουσες ομάδες, ώστε να μετρήσουμε το επίπεδο ενδιαφέροντος και να κατανοήσουμε καλύτερα τα οικονομικά δεδομένα, καθώς και το πώς θα έμοιαζε το οικονομικό πλάνο (pro forma) για νέες ομάδες. Κάποια στιγμή μέσα στο 2026 θα καταλήξουμε σε απόφαση», υπογράμμισε ο Σίλβερ.

Η τελευταία επέκταση του ΝΒΑ πραγματοποιήθηκε το 2004, με την είσοδο των Σάρλοτ Μπόμπκατς ως 30ής ομάδας του πρωταθλήματος. Το Σιάτλ φιλοδοξεί να επιστρέψει στον «χάρτη» της λίγκας, έχοντας χάσει τους Σουπερσόνικς το 2008, όταν η ομάδα μετακόμισε στην Οκλαχόμα Σίτι. Από την άλλη, το Λας Βέγκας δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ ομάδα του ΝΒΑ, διατηρεί όμως στενούς δεσμούς με τη λίγκα, ως έδρα του Summer League και των ημιτελικών και τελικών του NBA Cup τα τελευταία χρόνια.

«Το Σιάτλ και το Λας Βέγκας είναι δύο εξαιρετικές πόλεις», σημείωσε ο Σίλβερ. «Είχαμε ομάδα στο Σιάτλ με μεγάλη ιστορία επιτυχιών. Στο Λας Βέγκας υπάρχει ομάδα στο WNBA, οι Aces, διοργανώνουμε εδώ το Summer League εδώ και 20 χρόνια και διεξάγουμε τους αγώνες του NBA Cup, οπότε γνωρίζουμε πολύ καλά αυτή την αγορά. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι, παρά την παρουσία πολλών άλλων μεγάλων επαγγελματικών ομάδων και επιλογών ψυχαγωγίας, το Λας Βέγκας μπορεί να στηρίξει μια ομάδα του ΝΒΑ».

Ο κομισάριος της λίγκας αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα που απασχολούν το ΝΒΑ:

– Δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας στο WNBA. «Έχουμε αναγνωρίσει ότι οι παίκτριες αξίζουν να αμείβονται σημαντικά καλύτερα, με βάση την αυξημένη επιτυχία της λίγκας. Τώρα πρόκειται για την εξεύρεση μιας δίκαιης συμφωνίας, κάτι που θα απαιτήσει συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές. Παραμένω αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε», τόνισε.

– Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής ελάφρυνσης στο salary cap των Μαϊάμι Χιτ λόγω της απουσίας του Τέρι Ροζίερ. Ο γκαρντ έχει τεθεί σε άδεια μετά την κατηγορία ότι ενημέρωσε παίκτες στοιχηματισμού πως θα αποχωρούσε νωρίς από αγώνα, ώστε να επωφεληθούν από ειδικά στοιχήματα, κατηγορία την οποία αρνήθηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου. «Δεν υπάρχει προφανής λύση. Είναι μια ατυχής και ιδιαίτερη κατάσταση, που ίσως απαιτεί μια εξίσου ιδιαίτερη αντιμετώπιση», είπε ο Σίλβερ.

– Τέλος, απέρριψε τον ισχυρισμό ότι το NBA Cup επιβαρύνει υπερβολικά τους παίκτες, σημειώνοντας πως «τα δεδομένα δείχνουν ότι φέτος έχουμε τον χαμηλότερο αριθμό τραυματισμών των τελευταίων τριών ετών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα: 

Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών

Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα

Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμουςΣήμερα 10:24 | Ειδήσεις

Ποια είναι η εικόνα σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία και Δυτική Μακεδονία;

Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)Σήμερα 10:26 | Ειδήσεις

Στόχος, όπως ανέφερε ο Υπουργός είναι η βελτίωση των ΜΜΜ και το 2026 ο κόσμος θα δει τη διαφορά, ενώ αυτό που εξετάζεται από την κυβέρνηση τώρα είναι το θέμα της κίνησης στους δρόμους.

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλουςΣήμερα 11:03 | Ειδήσεις

«Αν θέλουμε να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, εκεί η κυβέρνηση δεν πέτυχε», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πιερρακάκης για ΕΛΤΑ: Στο σχέδιο δεν προβλέπεται κλείσιμο, προβλέπεται μετασχηματισμός καταστημάτων11:52Παπασταύρου για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η διαχρονική παθογένεια στις αγροτικές επιδοτήσεις είναι κάτι που μας απασχολεί όλους11:38Θεσσαλονίκη: Εντοπίσθηκε και συνελήφθη δραπέτης των αγροτικών φυλακών11:24Κυρανάκης: Στην Αθήνα δεν χωράμε άλλοι - Στο τραπέζι η απαγόρευση των φορτηγών από τις 7 έως τις 10 το πρωί (βίντεο)11:10Αγρότες: Σταθερά στα μπλόκα οι παραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας – Πού κλείνουν δρόμους10:56Ρόδος: Ανήλικος μαθητής τραυματίστηκε σε συμπλοκή μετά από κατανάλωση αλκοόλ10:42Βόλος: Κινητήρας αυτοκινήτου πήρε φωτιά από βεγγαλικό10:28Βέλγιο: Τα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους των Βρυξελλών ενόψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης10:14NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο