LATEST NEWS
 
Τοπικά Νέα /ΚέρκυραΔημοσίευση: 05 Μαρτίου 2020 16:11 | Ανανέωση: 05 Μαρτίου 2020 16:41

Κορονοϊός: Μάσκες, γάντια και έλεγχοι στο κρουαζιερόπλοιο που “έδεσε” στην Κέρκυρα (εικόνες)

Η Κέρκυρα "υποδέχτηκε" το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν εν μέσω της  ανησυχίας για τον κορονοϊό. Ακολουθήθηκαν όλες οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, λένε οι επικεφαλής του λιμένος.

Κέρκυρα - κρουαζιερόπλοιο - Μsc Οpera

Στο λιμάνι της Κέρκυρας  έδεσε το κρουαζιερόπλοιο MSC Opera.

Στο πλοίο, που ξεκίνησε την 11ήμερη κρουαζιέρα του, στις 28 Φεβρουαρίου από τη Γένοβα της Ιταλίας, επιβαίνουν 1.572 επιβάτες, μεταξύ αυτών και πάρα πολλά παιδιά, ενώ έχει ήδη καταπλεύσει στα λιμάνια Κατακόλου, Ηρακλείου Κρήτης, Ρόδου και Πειραιά.

«Η τουριστική Κέρκυρα ξεκινά και επίσημα σήμερα τη σεζόν της, με την άφιξη του κρουαζιερόπλοιου “Μsc Οpera”. Ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ και προχωράμε σε μία καλή σεζόν. Εύχομαι καλή διαμονή στους επισκέπτες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ), Σπύρος Ζερβόπουλος.

Τριακόσιοι από τους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου επιβιβάστηκαν σε εκδρομικά λεωφορεία του νησιού για να επισκεφτούν αξιοθέατα της πόλης της Κέρκυρας, ενώ πολλοί προτίμησαν να πάρουν ταξί, ή να πάνε περπατώντας στην Παλιά Πόλη και να περιηγηθούν στα καντούνια της Κέρκυρας.

Οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου δεν φορούσαν μάσκες, καθώς δόθηκαν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από το πλοίο ότι δε νοσεί κανείς τους, ούτε έχουν παρουσιάσει συμπτώματα κάποιος ασθένειας ή του κορωνοϊού.

Κέρκυρα - κρουαζιερόπλοιο - Μsc Οpera

«Πάρθηκαν όλα τα κατάλληλα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου, προκειμένου να γίνει σωστά η αποβίβαση από το κρουαζιερόπλοιο» ανέφερε από τη μεριά του και ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης.

«Οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σήμερα προκειμένου να δώσουν την “ελευθεροεπικοινωνία”, ήταν αυτές που προβλέπονται και από το λιμάνι και από τον ΟΛΚΕ και από το Υπουργείο και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Κάθε πλοίο που πρόκειται να έρθει σε κάθε λιμάνι, είναι υποχρεωμένο να στείλει το πιστοποιητικό υγείας των επιβαινόντων και του προσωπικού, στην εκάστοτε λιμενική αρχή. Όταν αυτό είναι θετικό δίνεται η “ελευθεροεπικοινωνία” δηλαδή οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι ελεύθεροι να επισκεφτούν το τόπο. Εάν είναι αρνητικό παίρνουμε και τα αντίστοιχα μέτρα» επεξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Υγειονομικού Ελέγχου Κέρκυρας Ιωάννης Λίγκας, που έκανε σήμερα και τους απαραίτητους ελέγχους.

Κέρκυρα - κρουαζιερόπλοιο - Μsc Οpera

Κέρκυρα - οδηγός λεωφορείου - μάσκα - MSC Opera

Κέρκυρα - οδηγός λεωφορείου - μάσκα - MSC Opera

Κέρκυρα - οδηγός λεωφορείου - μάσκα - MSC Opera

Την ίδια ώρα ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, διάψευσε τις πληροφορίες ότι το κρουαζιερόπλοιο που έδεσε στην Κέρκυρα έχει τεθεί σε καραντίνα από τον καπετάνιο του, μετά την εκδήλωση του κρούσματος κορονοϊού.

«Σε επαφή που είχαμε με την διοίκηση της εταιρείας, διαψεύδεται το συγκεκριμένο περιστατικό, ωστόσο εμείς παρακολουθούμε με πολλή μεγάλη σοβαρότητα και μεγάλη προσοχή κάθε τέτοιο περιστατικό», είπε ο Υπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στο χθεινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Φωτογραφίες, βίντεο: kerkyrasimera

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον ΜπάιντενΣήμερα 17:58 | Ειδήσεις

Ποιος ο λόγος που ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβαλε την επίσκεψή του στον Λευκό οίκο και την συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν.

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μαςΣήμερα 15:03 | Ειδήσεις

"Καμπανάκι" για την αγροτική παραγωγή και την ΚΑΠ έκρουσε ο Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας λόγο για αποτυχίες και "πράσινες" υπερβολές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο