LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 12 Νοεμβρίου 2017 16:40

Παραδόσεις δεμάτων… μέσω drone για πρώτη φορά σε νησιά

Οι υπηρεσίες διανομής με drone θα μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς ενώ θα οδηγήσουν και σε εξοικονόμηση κόστους.

drone - Alibaba - πακέτα - παράδοση

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε ότι χρησιμοποίησε μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (Unmanned Aerial Vehicle, UAV) , γνωστά ως drones, για να παραδώσει για πρώτη φορά πακέτα σε ένα νησί.

Τρεις τηλεκατευθυνόμενες ιπτάμενες συσκευές μεταφέροντας έξι κουτιά με φρούτα του πάθους και με συνολικό βάρος περίπου 12 κιλών, πέταξαν από το Πουτιάν στην ανατολική επαρχία Φουτζιάν στο κοντινό νησί Μεϊτζόου στις 31 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Καθώς έπνεαν ισχυροί άνεμοι, οι ιπτάμενες συσκευές χρειάστηκαν εννέα λεπτά για να διασχίσουν μια απόσταση πέντε χιλιομέτρων. Κάθε drone μπορεί να μεταφέρει βάρος έως επτά κιλά. Οι συσκευές αναπτύχθηκαν από κοινού από την εταιρία διανομής της Alibaba, την Cainiao Network, την πλατφόρμα αγορών Rural Taobao και μια εγχώρια εταιρία τεχνολογίας.

drone - Alibaba - πακέτα - παράδοση

Ο Τζενγκ Τζινμέι, ιδιοκτήτης ηλεκτρονικού καταστήματος που εδρεύει στο νησί, δήλωσε ότι οι υπηρεσίες διανομής με drone θα μειώσουν τον χρόνο μεταφοράς στο μισό ενώ θα οδηγήσουν και σε εξοικονόμηση κόστους.

Η Alibaba έχει ετοιμάσει επιπλέον συσκευές ενόψει της «Ημέρας των Εργένηδων» που πέφτει στις 11 Νοεμβρίου. Η συγκεκριμένη ημέρα, που μπορεί να συγκριθεί με τη Μαύρη Παρασκευή στις ΗΠΑ, εξελίχθηκε σε ημέρα καταναλωτικής φρενίτιδας στην Κίνα μετά το 2009 όταν η Alibaba προχώρησε σε μια τεράστια διαφημιστική εκστρατεία.

Η Alibaba σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει στο μέλλον drones για τη διανομή προϊόντων, όπως νωπών τροφίμων και φαρμακευτικών προμηθειών, σε νησιωτικές περιοχές.

drone - Alibaba - πακέτα - παράδοση

ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚίναΝησιάdroneφρούτα
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο