LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 17 Σεπτεμβρίου 2017 14:14

Google: Χρηματοδότηση 75.000 υποτροφιών Udacity για την γεφύρωση του ψηφιακού κενού

Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε μία από τις υποτροφίες για την κάλυψη του κενού ψηφιακών δεξιοτήτων.  

Google - νικητές - 3ος γύρος Digital News Initiative Fund

Η Ildiko Fekete είναι μητέρα δυο παιδιών από την Ουγγαρία, που μετακόμισε σε μια μικρή πόλη για να μεγαλώσει την οικογένεια της, κάνοντας ένα διάλειμμα από την καριέρα της ως καθηγήτρια λογοτεχνίας. Νωρίτερα φέτος, υπέβαλε αίτηση για μια υποτροφία για το Android και την ολοκλήρωσε. Σαν αποτέλεσμα δημιούργησε την οικολογική εφαρμογή Greenfeet και σχεδιάζει να ακολουθήσει την καριέρα του ελεύθερου επαγγελματία.

Στο Google Developer Days - Europe, την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή εκδήλωση για προγραμματιστές που πραγματοποιήθηκε στη Κρακοβία, οι παραλήπτες υποτροφιών όπως η Ildiko θα βρεθεί μαζί με 2000 άλλους προγραμματιστές από όλη την Ευρώπη για να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες  προγραμματισμού και να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους.

Παρόλο τον ενθουσιασμό, το αυξανόμενο κενό ψηφιακών δεξιοτήτων έχει οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση να προβλέψει ότι μισό εκατομμύριο θέσεις εργασίας για την Επιστήμη Πληροφορικής και Επικοινωνίας θα παραμείνουν κενές μέχρι το 2020.

Πέρυσι, η Google, σε συνεργασία με την Bertelsmann και την Udacity,  προσέφερε 10.000 υποτροφίες για προγραμματιστές για να βοηθήσει ανθρώπους σαν την Ildiko να πετύχουν τους στόχους τους. Η ζήτηση για αυτά τα μαθήματα ήταν συντριπτική και για αυτόν το λόγο, η Google προσφέρει 75.000 έξτρα υποτροφίες σε συνεργασία με τις Bertelsmann & Udacity ώστε να επωφεληθούν περισσότεροι από τα δωρεάν μαθήματα προγραμματισμού.

Η Πρόκληση για 60.000 υποτροφίες έχει ήδη ανοίξει, για αρχάριους αλλά και για υφιστάμενους προγραμματιστές, που θα περιλαμβάνουν μαθήματα ανάπτυξης Android αλλά και Διαδικτύου. Για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλλεται την αίτησή σας πατήστε ΕΔΩ.

Αργότερα φέτος, η Bertelsmann θα προσφέρει επίσης την Πρόκληση για 15,000 υποτροφιών για αρχάριους και προχωρημένους φοιτητές στον κλάδο της επιστήμης δεδομένων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες εβδομάδες.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Googleυποτροφίες
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο