LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 30 Ιουλίου 2016 16:40

Η Αυστραλία θα… μετακινηθεί βορειότερα

Οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες της Αυστραλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2017. 

 

Αυστραλία - ήπειρος
Η Αυστραλία καλείται να διορθώσει το γεωγραφικό μήκος και πλάτος της προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα δεδομένα των συστημάτων δορυφορικής πλοήγησης. 

Οι γεωγραφικές συντεταγμένες της χώρας έχουν μετατοπιστεί κατά ένα μέτρο, σύμφωνα με την Geoscience Australia, γεγονός που ενδέχεται να αποδειχθεί δύσκολο προς επίλυση πρόβλημα για τις νέες τεχνολογίες οι οποίες βασίζονται σε ακριβή δεδομένα γεωεντοπισμού, όπως τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό. 

"Θα πρέπει να προσαρμόσουμε τις μετρήσεις του γεωγραφικού πλάτους και μήκους ... έτσι ώστε τα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης που χρησιμοποιούμε στα smartphone να είναι ευθυγραμμισμένα με τα ψηφιακά χαρτογραφικά δεδομένα", δήλωσε ο Νταν Τζάκσα της Geoscience στο τηλεοπτικό δίκτυο Australian Broadcasting Corporation. 

Η Αυστραλία μετακινείται κατά επτά εκατοστά ανά έτος προς βορρά λόγω των κινήσεων των τεκτονικών πλακών, μια παρέκκλιση που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη στον υπολογισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων, σύμφωνα με τον Νταν Τζάκσα. 

Η τελευταία επικαιροποίηση των γεωγραφικών συντεταγμένων της Αυστραλίας έγινε το 1998. Τα δεδομένα αυτά θα αλλάξουν κατά 1,8 μέτρα έως το 2020 αν δεν διορθωθούν, σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς. Οι νέες γεωγραφικές συντεταγμένες της Αυστραλίας αναμένεται να είναι διαθέσιμες τον Ιανουάριο του 2017.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γάτα ταξίδεψε από τη Γιούτα στο Λος Άντζελες μέσα σε... δέμα22:59Πλημμύρες στη Βραζιλία: Ο Ντιέγκο Κόστα στο πλευρό των πλημμυροπαθών (εικόνες)22:45Δυτική Όχθη: Νεκροί Παλαιστίνοι σε επιχείρηση του ισραηλινού στρατού 22:31Ενδομητρίωση και κατάψυξη ωαρίων22:17Διώρυγα της Κορίνθου: Πότε ξεκινούν οι διελεύσεις των πλοίων22:02ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο