LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 04 Μαΐου 2024 18:28

Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους

Πολλά είναι κάθε χρόνο τα περιστατικά τραυματισμών. Τι πρέπει να προσέχετε.

Βεγγαλικά - κροτίδες

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», τονίζει για πολλοστή φορά τη σημασία της πρόληψης σε θέματα που αφορούν τη χρήση βεγγαλικών και κροτίδων από ανηλίκους κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά είναι άκρως επικίνδυνα και απρόβλεπτα υλικά, που λόγω λανθασμένης χρήσης από ανήλικους μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα απειλώντας τόσο τη σωματική ακεραιότητα τη δική τους, όσο και των γύρω τους, και ακόμα και την ίδια τη ζωή τους.

Με αφορμή τα πολυάριθμα περιστατικά τραυματισμών που καταγράφονται και τα στοιχεία που κάθε χρόνο δημοσιοποιούνται, αντιπροσωπεύοντας περιστατικά παιδιών και οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, λόγω κακής χρήσης εύφλεκτων υλικών, υπενθυμίζουμε σε γονείς, κηδεμόνες καθώς και εκπαιδευτικούς, τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από παιδιά.

Το φαινόμενο αυτό, κατά τη διάρκεια του Πάσχα, βρίσκεται σε έξαρση αποτελώντας μία άτυπη «παράδοση». Ο Οργανισμός, μέχρι σήμερα, έχει διαχειριστεί αρκετά περιστατικά σε όλη την Ελλάδα, τα οποία πέρα από σοβαρές, πολλές φορές μη αναστρέψιμες, σωματικές βλάβες έχουν και σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Οι προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία είναι δεδομένες. Οφείλουμε όμως και εμείς, ως γονείς, ως φροντιστές και εκπαιδευτικοί, να ενημερώνουμε τα παιδιά και να τα βοηθάμε να συνειδητοποιήσουν τον κίνδυνο και τις βλαβερές συνέπειες που μπορεί να έχει η χρήση βεγγαλικών και κροτίδων.

Γνωρίζουμε όλοι πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί ένα παιδί αυτά τα είδη που η πώλησή τους γίνεται σε καταστήματα, στο διαδίκτυο ακόμη και σε συνοικιακά καταστήματα, παρά το γεγονός ότι είναι παράνομα. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από παιδιά. Μια φορά αρκεί, για να αλλάξει μια ζωή.

Ειδήσεις σήμερα:

Λιβαδειά: Μυστήριο με 15χρονη που βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της

Κέρκυρα: Μπότης έπεσε στο κεφάλι γυναίκας (βίντεο)

Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα 

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαMητσοτάκης: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΣήμερα 14:31 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός περιόδευσε το πρωί του Σαββάτου στα Βριλήσσια. Τι είπε για τις ευρωεκλογές, τις εθνικές πολιτικές και το ΕΣΥ.

Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)Σήμερα 13:54 | Ειδήσεις

Νέα βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Γερμανία: Καταστροφικές πλημμύρες – Εκατοντάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους (βίντεο)Σήμερα 09:11 | Ειδήσεις

Tοπικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για τις "πλημμύρες του αιώνα".  Οι δυνάμεις της τάξης έχουν καλέσει τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)Σήμερα 11:39 | Ειδήσεις

Συνεχίζει αμείωτα η εισροή μεταναστών στο νησί της Κρήτης με αφίξεις τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανιά.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Mητσοτάκης: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος της Βόρειας Μακεδονίας, αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών14:56Σλοβακία - Φίτσο: Παρουσιάζεται στο δικαστήριο ο ύποπτος για την απόπειρα δολοφονίας του14:42Πέλλα - Τηλεφωνική απάτη: Πώς της πήραν κοσμήματα και χιλιάδες ευρώ14:29Γυναικοκτονία - Μενίδι: Καρέ καρέ από την στιγμή της δολοφονίας της 40χρονης (βίντεο)14:15Γάζα: Ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά στην αποβάθρα των Αμερικανών 14:01“Παγιδευμένοι”: Η δολοφονία του Σταύρου και οι νέες απειλές (εικόνες)13:48Διδυμότειχο - Θάνατος βρέφους: Τι οδήγησε στον θάνατό του13:34Αφγανιστάν: Δεκάδες νεκροί από καταστροφικές πλημμύρες (βίντεο)13:21Έμφυλη βία - Φθιώτιδα: τον χώρισε η σύντροφός του και απειλούσε να την σκοτώσει13:07Θεσσαλονίκη: Αλεπουδάκι έπεσε θύμα τροχαίου (εικόνες)12:53Ρέθυμνο: Αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε ανήλικο ποδηλάτη12:40Η 28χρονη Βαρβάρα από την Κρήτη που θέλει να κάνει το γύρο της Ευρώπης με το βαν της12:26Κοζάνη: Θύμα απάτης ηλικιωμένη - Της απέσπασαν 80 χρυσές λίρες12:13Μεταναστευτικό: Συνεχείς οι αφίξεις στην Κρήτη (εικόνες)11:59Λακωνία: Νεκρός οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε σε ρέμα11:45Βόλος: Επιδειξίας μπούκαρε σε επιχείρηση εστίασης και κυνηγούσε υπάλληλο11:31Αλλάζουν τα φανάρια στους δρόμους; Πρόταση για φανάρι με λευκό χρώμα11:17Ευρωεκλογές - ΝΔ: τα νέα σποτ για μισθούς και ψηφιακό κράτος (βίντεο)11:04Μεσολόγγι: ανήλικος λήστεψε με μαχαίρι 13χρονο10:50Σερβία: Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με τραυματίες10:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο