LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 26 Ιουλίου 2016 07:26

Υποβρύχιο όχημα μεταφοράς στρατιωτών για “αόρατες” επιχειρήσεις

Ζυγίζουν πάνω από 30 τόνους, μπορούν να καθελκυστούν από σκάφη επιφανείας και είναι σε θέση να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε κατάδυση.

Υποβρύχιο - μεταφορά - στρατιώτες - Ειδικές Δυνάμεις

Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με το Submergence Group LLC, θα κατασκευάζει ειδικά υποβρύχια (Dry Combat Submersibles – DCS) που θα μεταφέρουν προσωπικό-στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων- στον χώρο της αποστολής τους εν καταδύσει.

Τα υποβρύχια αυτά έχουν μεγαλύτερη εμβέλεια και επιχειρούν σε μεγαλύτερα βάθη από τα swimmer delivery vehicles (SDV) που είναι σήμερα σε χρήση. Η εταιρεία έχει υπογράψει συμβόλαιο ύψους 166 εκατομμυρίων δολαρίων με την αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (USSOCOM) για την κατασκευή μέχρι τριών σκαφών DCS μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Τα οχήματα αυτά ζυγίζουν πάνω από 30 τόνους, μπορούν να καθελκυστούν από σκάφη επιφανείας και είναι σε θέση να ταξιδεύουν μεγάλες αποστάσεις σε κατάδυση.

Αυτή τη στιγμή, οι στρατιώτες που κινούνται υποβρυχίως χρησιμοποιούν SDV για να φτάνουν στον προορισμό τους, με τους ίδιους να φορούν καταδυτικό εξοπλισμό και να είναι εκτεθειμένοι στο περιβάλλον του βυθού. Το DCS επιτρέπει στους στρατιώτες να φτάνουν πολύ πιο κοντά στον στόχο πριν μπουν στο νερό.

Υποβρύχιο - μεταφορά - στρατιώτες - Ειδικές Δυνάμεις

«Τα επιτεύγματά μας στις υποβρύχιες τεχνολογίες θα διασφαλίζουν πως το προσωπικό είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικά ισχυρά και προσαρμοστικά συστήματα, που μπορούν εύκολα να ανανεώνονται» είπε η Έρικα Μάρσαλ, υπεύθυνη προγράμματος στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Παλμς Μπιτς. «Αυτά τα αξιόπιστα υποβρύχια σκάφη θα προστατεύουν το προσωπικό, διασφαλίζοντας ότι θα καταφθάνει με ασφάλεια, έτοιμο να εκτελέσει την αποστολή του, και θα επιστρέφει με ασφάλεια».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η συνεργασία μας με την εκκλησία παραμένει εξαιρετικά στενή13:41Ηράκλειο: 25χρονος επιχείρησε να βιάσει ανήλικη μέσα στο σπίτι της13:28ΗΠΑ - TikTok: “Θα δώσουμε μάχη στα δικαστήρια”13:15Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: οι προβλέψεις του τριημέρου (βίντεο)13:01Καλιφόρνια: Σκύλος κυνηγάει το αφεντικό του που τον εγκατέλειψε στην μέση του δρόμου (βίντεο)12:48“Τουρισμός για όλους 2024”: Έγινε η κλήρωση των δικαιούχων12:35Και η ψυχολογική κακοποίηση;12:21Καλλιάνος - Γιατρός “Αττικόν”: Η εισαγωγή στην ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση12:08Γραμμένος για Φλώρο: Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη11:54Ιερώνυμος: Δεν θα κάνουμε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος11:42Χρήστος Καλλιάνος: Σκέφθηκα να κάνω άτυπη “ευθανασία” στον πατέρα μου (βίντεο)11:28Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο