LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 12 Σεπτεμβρίου 2015 23:30

Έσπασε το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα

Ο Ρώσος αστροναύτης Gennady Padalka κατέρριψε το ρεκόρ παραμονής ανθρώπου στο διάστημα. 

Ρώσος αστροναύτης - Gennady Pandalka
Η επιστροφή του Gennady Pandalka στην επιφάνεια της Γης το Σάββατο,  έφερε κι ένα νέο ρεκόρ για την ανθρώπινη δραστηριότητα στο διάστημα. 

Ο 57χρονος αστροναύτης από το Καζακστάν συμπλήρωσε 879 ημέρες στις πέντε, μέχρι τώρα, αποστολές του στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. 

Πρόκειται για ένα μοναδικό ρεκόρ, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ του επίσης Ρώσου Sergei Krikalev ο οποίος είχε φτάσει στις 803 ημέρες σε έξι αποστολές. 

Στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται ακόμη έξι αστροναύτες. Το πρόγραμμα της ΝΑSA και της Ρωσίας προβλέπει την ετήσια παραμονή τους, χωρίς διάλειμμα, ώστε να εξετάσουν πως τα μικροκύματα του διαστήματος επιδρούν στο ανθρώπινο σώμα σε μεγάλες χρονικές περιόδους. 

Επίσης συλλέγονται στοιχεία για την διαβίωση σε συνθήκες χαμηλής βαρύτητας, και πως επηρεάζει κυρίως την μυοσκελετική κατασκευή των αστροναυτών.

 Στόχος είναι να συλλεχθούν στοιχεία που να αφορούν την αντοχή των ανθρώπων σε μεγάλα ταξίδια στο διάστημα ώστε να «διευκολυνθεί» η αποστολή στον Άρη που υπολογίζεται περί το 2030.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ - Μπάιντεν για καταλήψεις πανεπιστημίων: Δεν έχουν δικαίωμα να προκαλούν χάος19:30Βλάβη στο πλοίο Power Jet: Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες19:17Μιχαλολιάκος: Έφεση για την αποφυλάκιση θα ασκήσει ο εισαγγελέας 19:03Βέροια: Τραγικό τέλος για τον 43χρονο που είχε εξαφανιστεί 18:50Καιρός - Μεγάλη Παρασκευή: Τοπικές βροχές και άνεμοι έως 7 μποφόρ18:36Τέμπη - Θεσσαλονίκη: Κατέστρεψαν δέντρα που φυτεύτηκαν για τα θύματα της τραγωδίας (εικόνες) 18:23Χαλαζόπτωση στα Τρίκαλα Κορινθίας: “Άσπρισαν” οι δρόμοι και καταστράφηκαν καλλιέργειες (εικόνες)18:09Τροχαίο: Νεκρός 25χρονος οδηγός μηχανής17:56ΗΠΑ - UCLA: Προσαγωγές και λαστιχένιες σφαίρες κατά των διαδηλωτών (εικόνες)17:42Νίσυρος: Στη φυλακή ο αρχαιοφύλακας17:29Ηράκλειο - Νονός: Καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση και σε άλλα ανήλικα 17:15Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση17:02Μεγάλη Εβδομάδα στον ΑΝΤ1 με μεγάλες θρησκευτικές παραγωγές 16:48Τουρκία κατά Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο16:35Εμπρησμοί: Ο Κικίλιας ζήτησε από τον Άρειο Πάγο την εφαρμογή του νέου νόμου16:22Κορονοϊός - Γρίπη: Ο απολογισμός της προηγουμένης εβδομάδας16:09Μεταναστευτικό: Νέα διάσωση στη Γαύδο15:55Μιχαλολιάκος: Το σκεπτικό της αποφυλάκισης15:41Βαρβάκειος - Κασσελάκης: Η χώρα πρέπει να μπει σε τάξη (εικόνες)15:27Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας15:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο