LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Γενικά /

Ηνωμένες Πολιτείες

Δημοσίευση: 10 Φεβρουαρίου 2015 17:20

ΗΠΑ: Νέα υπηρεσία για την ενίσχυση της ασφάλειας στο διαδίκτυο

Μία νέα υπηρεσία που θα έχει ως στόχο τον άμεσο εντοπισμό απειλών στο διαδίκτυο δημιουργεί η αμερικανική κυβέρνηση.

Διαδίκτυο - Internet

Στη δημιουργία μίας νέας υπηρεσίας για την ενίσχυση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και την παρακολούθηση απειλών προχωρά η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανώτερο Αμερικανό αξιωματούχο. Η υπηρεσία αυτή θα συγκεντρώνει και θα αναλύει πληροφορίες για ένα ευρύ φάσμα κινδύνων.

Πρόκειται για το Κέντρο Συγκέντρωσης και Αξιολόγησης Πληροφοριών και Αντιμετώπισης Απειλών στο Διαδίκτυο (Cyber Threat Intelligence Integration Center, CTIIC), το οποίο θα αποτελεί ένα «κέντρο πληροφοριών το οποίο θα "συνδέει τις τελείες" μεταξύ ποικίλων απειλών για την εθνική ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμοί να έχουν επίγνωση αυτών σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο πραγματικό χρόνο», όπως ανέφερε υπό τον όρο της ανωνυμίας ο αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το θέμα της ψηφιακής ασφάλειας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας του Ομπάμα για το 2015, έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις που δέχτηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα των εταιρειών Sony Pictures, Home Depot Inc, Target Corp καθώς και τα συστήματα της ίδιας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, σκοπός του CTIIC θα είναι η «απρόσκοπτη ροή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι υπεύθυνες για τον διαμοιρασμό με τον ιδιωτικό τομέα».

Για τις απειλές αυτές υπάρχουν αρμόδια τμήματα σε διάφορες υπηρεσίες (NSA, υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας, FBI, CIA). Στόχος είναι το κέντρο να αξιολογεί τον τεράστιο όγκο των πληροφοριών που συγκεντρώνονται.

Τη δημιουργία της υπηρεσίας αναμένεται να ανακοινώσει επίσημα τις αμέσως επόμενες ώρες η σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα αντιτρομοκρατίας, Λίζα Μόνακο. Η κυβέρνηση Ομπάμα παρομοίασε τη νέα αυτή υπηρεσία με τον Εθνικό Κέντρο Αντιτρομοκρατίας των ΗΠΑ, το οποίο ιδρύθηκε μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 .

«Καμία από τις ήδη υπάρχουσες υπηρεσίες δεν έχει την ευθύνη των συγκεκριμένων αρμοδιοτήτων και ως εκ τούτου πρέπει να καλυφθούν αυτά τα κενά προκειμένου να βοηθήσουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Η νομοθεσία που προτείνει η κυβέρνηση Ομπάμα επιχειρεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανάγκη να προστατευθεί η ασφάλεια και στην ανάγκη να καθησυχαστούν οι ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, προσφέροντας αποποίηση ευθύνης στις εταιρείες που παρέχουν πληροφορίες στην κυβέρνηση σχεδόν σε πραγματικό χρόνο. Παράλληλα ζητεί από τις εταιρείες να αφαιρούν τυχόν προσωπικά δεδομένα από τις πληροφορίες που αποστέλλουν στις αρχές.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο