LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /Social mediaΔημοσίευση: 01 Νοεμβρίου 2013 18:47

3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο e-Life

Με τους κινδύνους του Διαδικτύου ασχολείται το 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο e-Life.

E-LIFE - Eλληνικη Eταιρεία Mελέτη Tης Διαταραχής Του Εθισμού στο Διαδίκτυο

Σε ένα εξαιρετικά σημαντικό μέσο για προσωπική επικοινωνία, ακαδημαϊκή έρευνα, ανταλλαγή πληροφοριών και ψυχαγωγία έχει αναδειχτεί το Διαδίκτυο. Ωστόσο παρά τα θετικά, αυξάνεται διαρκώς η ανησυχία για την ανάπτυξη παθολογικών συμπεριφορών σε σχέση με αυτό, ενώ είναι και πολλοί οι κίνδυνοι, με τους οποίους ασχολείται το 3ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο e-Life.

Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε κατά τη πρώτη μέρα του Συνεδρίου, η ομιλία του Διευθυντή  της  Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛΑΣ Μανώλη Σφακιανάκη που παρουσίασε ενδιαφέροντα στοιχεία για την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πέντε εκατομμύρια Έλληνες έχουν τη δική τους προσωπική σελίδα κοινωνικής  δικτύωσης, με την οποία ασχολούνται 2.5 ώρες την ημέρα, ενώ  το  54%  των  νοικοκυριών  στη  χώρα  έχουν  πρόσβαση  στο  διαδίκτυο. 

Ωστόσο, αλματώδη ανάπτυξη γνωρίζει και το διαδικτυακό έγκλημα. Οι  απάτες, η πορνογραφία, οι αποπλανήσεις, οι εκβιασμοί, η διακίνηση προσωπικών δεδομένων, με θύματα άτομα κάθε ηλικίας, είναι μερικές μόνο από τις αρνητικές παραμέτρους του, που οι επιτήδειοι κακοποιοί χρησιμοποιούν .  

Την ίδια στιγμή, στο Ίντερνετ «λειτουργούν» περισσότερες από 50.000.000.000  ιστοσελίδες,  ενώ  οι  χρήστες στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης αγγίζουν το 1 δισεκατομμύριο. Όλοι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία Αστυνομίας και Δικαιοσύνης, καθώς χωρίς αυτήν δεν  θα  μπορούσαν να υπάρξουν τόσα θετικά αποτελέσματα στην  καταπολέμηση  του διαδικτυακού εγκλήματος. Από την πλευρά τους , οι επιστήμονες από τον ιατρικό κόσμο, στάθηκαν ιδιαίτερα στις παθολογικές επιπτώσεις που αντιμετωπίζουν, τα άτομα που είναι  εθισμένα στο διαδίκτυο.

Στα διάφορα κέντρα που λειτουργούν στην χώρα κι έχουν ως σκοπό την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, καθημερινά απευθύνονται άτομα κάθε ηλικίας, που ζητούν βοήθεια.

Την οργάνωση του συνεδρίου έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο και υπάρχει συμμέτοχη επιστημόνων κι από το εξωτερικό.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ Διαδίκτυοe-Life
Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Eurovision 2024: Η Κύπρος πέρασε στον τελικό06:23Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες την Τετάρτη06:09Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ απαντά μετά από 60 χρόνια σε δήλωση αγάπης θαυμάστριας του23:59Μέση Ανατολή: Όλες οι πλευρές επιστρέφουν στη διαπραγμάτευση, μεταδίδει αιγυπτιακό πρακτορείο23:44Euroleague - Final 4: Ο Παναθηναϊκός νίκησε την Μακάμπι και πάει Βερολίνο (εικόνες)23:29Χαλκιδική: Δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε παραλία23:14Έξοδος του Πάσχα: Υποχώρησε το μποτιλιάρισμα στις Εθνικές οδούς22:59Πέθανε ο Κώστας Ματσακάς22:44Τα φάρμακα της εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν προκαλούν καρκίνο22:29Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για “υπουργούς δολοφόνους παιδιών”: Ο Μητσοτάκης καλύπτει το “τζάκι Καραμανλή”22:14Η Τζάνετ Τζάκσον κάνει περιοδεία στην Ευρώπη21:59Ραφήνα – Τροχαίο: Νεκρός άνδρας από “καραμπόλα” παρκαρίσματος21:44Κασιδιάρης: Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο επικεφαλής του “Εθνικού Κόμματος - Έλληνες”21:30Δούκας για Μονή της Χώρας: Τα μνημεία ενώνουν την ανθρωπότητα, δεν την χωρίζουν21:19Θεσσαλονίκη: Φωτιές σε δύο λεωφορεία την ίδια μέρα21:08Σύνταγμα: Ένταση στην πορεία για τη Γάζα (εικόνες)20:57Κασσελάκης στην Ηγουμενίτσα: Οι “πατριδοκάπηλοι” καλύπτουν υπουργούς δολοφόνους παιδιών20:43Χαλκιδική: Φωτιά έκανε “στάχτη” ξωκκλήσι - υπεραιωνόβιο μνημείο (εικόνες)20:29Κίνηση στους δρόμους: Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων (βίντεο)20:15Μουντιάλ 1986: Σε δημοπρασία η “Χρυσή Μπάλα” του Μαραντόνα19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο