LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2018 00:04

Μαθητές έφτιαξαν κράνος που σώζει ζωές (φωτογραφίες)

Το «έξυπνο κράνος» των μαθητών της Καλαμάτας στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μαθητικής Επιχειρηματικότητας στο Βελιγράδι!

Μαθητές - κράνος - μηχανή - οδήγηση

Λίγες μέρες έμειναν πριν τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μαθητικής Επιχειρηματικότητας «Company Οf The Year 2018» του Junior Achievement Europe, από τις 16 έως τις 19 Ιουλίου, στο Βελιγράδι.

Η επιχείρηση «Helm.e.t», από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, έχοντας ανακηρυχθεί η καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό στοχεύοντας σε μία διάκριση.

Η «Helm.e.t.» έχει δημιουργήσει το «έξυπνο κράνος», που υπενθυμίζει στον μοτοσικλετιστή να οδηγεί με ασφάλεια.

Με το «Νοctua Kit», το σύστημα που έχουν αναπτύξει τα παιδιά, η μηχανή δεν παίρνει μπροστά εάν ο οδηγός δεν έχει φορέσει το κράνος του.

Λειτουργεί με αισθητήρες και πομπούς που τοποθετούνται και στο κράνος και στη μηχανή.

Μαθητές - κράνος - μηχανή - οδήγηση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν εντυπωσιάσει με την έξυπνη και κοινωνικά ευαίσθητη ιδέα τους να δημιουργήσουν το «έξυπνο κράνος» και να μειώσουν δραματικά τα θανατηφόρα ατυχήματα με θύματα νέους ανθρώπους, στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον κόσμο.

Μετά τη νίκη της στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό, η «Ηelm.e.t» παρουσίασε στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) αλλά και στην επίτροπο Μεταφορών της ΕΕ, Βιολέτα Μπουλκ (Violeta Bulc). Η κ. Μπουλκ συνεχάρη θερμά τα παιδιά και τους έδωσε πολύτιμες συμβουλές για να κάνουν την ιδέα τους πράξη. Το «έξυπνο κράνος» είναι μία παγκόσμια καινοτομία με αρχικό κόστος 300 ευρώ και στόχο να επιδοτείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες και τα κράτη, έτσι ώστε να φθάνει στα χέρια των μοτοσικλετιστών σχεδόν δωρεάν.

Τα παιδιά θα διαγωνισθούν στο Βελιγράδι με άλλες 38 ομάδες από ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Junior Achievement Europe. Κάθε ομάδα εκπροσωπείται από πέντε μαθητές «διευθυντικά στελέχη» της μαθητικής «επιχείρησης», οι οποίοι πραγματοποιούν την επίσημη παρουσίαση και δίνουν συνεντεύξεις στους δέκα κριτές που είναι υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

Μαθητές - κράνος - μηχανή - οδήγηση

Μαθητές - κράνος - μηχανή - οδήγηση

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο