Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)
Σάββατο 28 Ιουνίου σήμερα και το Ant1news.gr σας παρουσιάζει ένα σύντομο βίντεο με τον Αντώνη Σεφερλή, με ορισμένες ειδήσεις, μέσα από τα social media του ΑΝΤ1.
Ανακοινώθηκαν τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, που αντικαθιστούν τον Μάκη Βορίδη και τους τρεις υφυπουργούς που παραιτήθηκαν, με εντολή του Πρωθυπουργού, καθώς εμπλέκονται στις επικοινωνίες με στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ. Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αναλαμβάνει ο Θάνος Πλεύρης, Υφυπουργός Εξωτερικών ο Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Γιάννης Ανδριανός και Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο Χρήστος Δερμεντζόπουλος.
Τριάντα μία πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από έντονη κεραυνική δραστηριότητα χθες, στην κεντρική Μακεδονία. Μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης, ξέσπασαν πέντε πυρκαγιές οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθούν κατοικημένες περιοχές. Η κακοκαιρία έπληξε και άλλες περιοχές της Βορείου Ελλάδος. Στο Αχλαδοχώρι Σερρών και το Μαυροδεντρι Κοζάνης έπεσε χαλάζι, ενώ οι σφοδροί άνεμοι που επικρατούσαν στην περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, είχαν ως αποτέλεσμα τις πτώσεις δέντρων.
Πέταξε παντόφλα στην κόρη του και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, ένας πατέρας στην Θεσσαλονίκη. 21χρονη κόρη του είχε δηλώσει πως απείλησε ότι θα τη χτυπήσει, σηκώνοντας απειλητικά το χέρι του, μετά από έντονο λεκτικό καυγάς. Επιπλέον, την έφτυσε τρεις φορές και της μίλησε με υποτιμητικές εκφράσεις. Η κοπέλα έφυγε τρέχοντας, σε κατάσταση πανικού και κατευθύνθηκε στο σπίτι της γιαγιάς, ζητώντας της να καλέσει την αστυνομία. Η ηλικιωμένη σημείωσε ότι η κοπέλα λυποθύμησε μες στα κλάμματα.Στον 53χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 8 μηνών για την κατηγορία της απόπειρας ενδοοικογενειακής σωματικής βλάβης, η οποία ανεστάλη για τρία χρόνια με την επιβολή περιοριστικών όρων. Όπως υποστήριξε, το 2021, όταν ήταν μόλις 17 ετών, ο πατέρας της την είχε πιάσει από τον λαιμό, τη χτύπησε στο κεφάλι και την τράβηξε από τα μαλλιά.
Συναγερμός έχει σημάνει στην Λάρισα, μετά τον θάνατο ενός 70χρονου, ο οποίος μολύνθηκε από τσιμπούρι και κατέληξε από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας - Κονγκό. Μετά από εξετάσεις, προέκυψε ότι είχε κολλήσει μια 54χρονη γιατρό από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, η οποία έχει τεθεί σε απομόνωση. Είναι νόσος που οφείλεται σε ιό και μεταδίδεται μέσα από τσίμπημα μολυσμένων τσιμπουριών ή μέσω άμεσης επαφής με αίμα, ιστούς, σωματικά υγρά ή εκκρίσεις μολυσμένων τσιμπουριών, ανθρώπων ή ζώων.
Ακολουθήστε μας στα social media: