LATEST NEWS
 
Τεχνολογία - Επιστήμη /ΓενικάΔημοσίευση: 06 Ιουλίου 2018 15:33

Περιστέρια - drones κατασκοπεύουν την ζωή των πολιτών

Στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα κατασκοπευτικά πτηνά. Ποια χώρα τα χρησιμοποιεί, ποιες είναι οι δυνατότητές τους.

ρομποτικά πουλιά - Κίνα

Ζώντας στην πόλη, τα περιστέρια είναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Σε άλλους προκαλούν απέχθεια - «αρουραίους της πόλης» τα αποκαλούν – σε άλλους γεννούν γλυκύτητα. Όπως και να έχει, είναι μέρος της ζωής μας. Αν είναι όμως εργαλεία παρακολούθησης τού τι κάνουμε;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό συμβαίνει ήδη στην Κίνα. Τουλάχιστον 30 στρατιωτικές και πολιτικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν τα πτηνά-ρομπότ. Λεπτομέρειες της τεχνολογίας που φέρεται ότι βρίσκεται σε εφαρμογή εδώ και κάποια λίγα χρόνια έδωσε πηγή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, στην εφημερίδα «South China Morning Post».

Τα περιστέρια-κατάσκοποι κινούν τα φτερά τους για να κάνουν μανούβρες μιμούμενα την κίνηση των πουλιών και είναι τόσο αθόρυβα που όταν έγινε δοκιμή με πτήση πάνω από ένα κοπάδι προβάτων στην Εσωτερική Μογγολία, τα προβατάκια – που αλαφιάζουν με το παραμικρό – δεν πήραν είδηση!

Υπεύθυνος του προγράμματος, που έχει την κωδική ονομασία «Περιστέρι» είναι ο καθηγητής Σονγκ Μπιφένγκ του Northwestern Polytechnical University στη Χσιάν. Ο καθηγητής δεν είναι τυχαίος καθώς έχει ήδη εργαστεί στην κατασκευή του J-20, του κινεζικού πολεμικού αεροσκάφους τεχνολογίας stealth.

Το άνοιγμα των (τεχνητών) φτερούγων των «Περιστεριών» είναι περίπου μισό μέτρο, ζυγίζουν 200 γραμμάρια το καθένα, πετούν με ταχύτητα έως και 40 χιλιόμετρα την ώρα για περίπου 30 λεπτά, το πολύ. Είναι εξοπλισμένα με υψηλής ανάλυσης κάμερα, με GPS, και έχουν τη δυνατότητα επικοινωνίας με δορυφόρο.

Τον περασμένο Απρίλιο, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην κινεζική ακαδημαϊκή επιθεώρηση «Aeronautical Manufacturing Technology», ο Σονγκ Μπιφένγκ επιβεβαίωσε ότι ήδη χρησιμοποιούνται στη επαρχία Σινκιάνγκ (το κινεζικό Ουϊγουρστάν, με τις υποβόσκουσες αυτονομιστικές τάσεις), αλλά και σε άλλες επαρχίες της Κίνας.

Στο εγγύς μέλλον τα «Περιστέρια» θα μπορούν να έχουν «ίδια ή μεγαλύτερη νοημοσύνη από τα πλάσματα της φύσης» υπόσχεται ο καθηγητής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο