LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 04 Σεπτεμβρίου 2017 09:34

Επέστρεψε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος (βίντεο)

Ο ποντιακής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης επέστρεψε στη Γη μαζί με δύο Αμερικανούς αστροναύτες.

AP - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ - ΣΟΓΙΟΥΖ - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτησαν ξανά στη Γη τρεις αστροναύτες που επέστρεψαν στη Γη από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και προσγειώθηκαν με τη ρωσική διαστημική κάψουλα Σογιούζ στην στέπα του Καζακστάν.

O λόγος για τον “δικός μας”, τον ποντιακής καταγωγής Ρώσο κοσμοναύτη, Φίοντορ Γιουρτσίχιν, και δύο Αμερικανούς αστροναύτες, την Πέγκι Γουίτσον και τον Τζακ Φίσερ.

Μετά και την πέμπτη αποστολή του, που μόλις ολοκληρώθηκε, ο βετεράνος Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος της ρωσικής υπηρεσίας Roscosmos συμπλήρωσε πλέον 673 μέρες στο διάστημα (έχοντας έτσι οκτώ περισσότερες από τη Γουίτσον) και είναι έβδομος στην παγκόσμια κατάταξη των αστροναυτών όλων των εποχών, με τη Γουίτσον στην όγδοη θέση. Στη πρώτη θέση βρίσκεται ο Ρώσος Γκενάντι Παντάλκα, με 878 μέρες στο διάστημα.

AP - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ - ΣΟΓΙΟΥΖ - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

H 57χρονη Γουίτσον, η οποία παρέμεινε στον ISS 288 μέρες (πάνω από εννέα μήνες), έχει συνολικά 665 μέρες στο διάστημα και κατέχει πλέον το ρεκόρ διαστημικής παραμονής μεταξύ των Αμερικανών αστροναυτών. Ήδη, της δόθηκε το προσωνύμιο «Νίντζα του διαστήματος». Σπούδασε βιοχημικός, έγινε αστροναύτης το 1996 και, μεταξύ άλλων ρεκόρ, είναι η πρώτη γυναίκα που διοίκησε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ο νεοφώτιστος Τζακ Φίσερ, που έκανε το πρώτο διαστημικό ταξίδο του, έχει πια στο ενεργητικό του 136 μέρες στο διάστημα.

AP - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ - ΣΟΓΙΟΥΖ - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΟΥΡΤΣΙΧΙΝ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Λόγω των καταστροφών του τυφώνα “Χάρβεϊ” στις ΗΠΑ, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) δεν μπόρεσε να στείλει στο Καζακστάν αεροπλάνο από το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον του Τέξας για να παραλάβει τους δύο αστροναύτες της. Για αυτό προσφέρθηκε ο Ευρωπαϊκός Διαστημικός Οργανισμός (ESA) να μεταφέρει τους Γουίτσον και Φίσερ στην Κολωνία της Γερμανίας, από όπου τους παρέλαβε η NASA. Από την πλευρά του, ο Γιουρτσίχιν ταξίδεψε στη Μόσχα.

Αυτή τη στιγμή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό βρίσκονται τρεις αστροναύτες (ο Αμερικανός Ράντι Μπρέσνικ, που είναι πλέον κυβερνήτης αντί του Γιουρτσίχιν, ο Ρώσος Σεργκέι Ριαζάνσκι και ο Ιταλός Πάολο Νέσπολι), ενώ θα προστεθούν άλλοι τρεις (δύο Αμερικανοί και ένας Ρώσος) στις 12 Σεπτεμβρίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΕΛΑΣ: Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδι (βίντεο)21:47Άγιο Φως: Έφτασε στον Πανάγιο Τάφο (εικόνες)21:33Απάτη στον ΕΟΠΥΥ από γυναικολόγο: Πώς δρούσε και ποια η ζημιά που προξένησε 21:18Δίκη Τραμπ: Τον “κάρφωσε” η πρώην εκπρόσωπος Τύπου 21:03Δημοτικές εκλογές - Βρετανία: Δήμαρχος Λονδίνου ο Σαντίκ Καν για τρίτη θητεία 20:49“Ο Πρώτος από εμάς”: Νέα επεισόδια με απρόσμενες εξελίξεις (εικόνες)20:35Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα και μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα20:21Θεσσαλονίκη: Αστυνομική δράση για τη βία ανηλίκων20:07Κόντρα Ισπανίας - Αργεντινής μετά την δήλωση “ο Μιλέι παίρνει ναρκωτικά”19:53Σάμος: Καταδίωξη μεταναστών και διακινητή 19:38Αργολίδα - Παραλία Ιρίων: Δελφίνι βγήκε στην παραλία (εικόνες)19:24Ιταλία: Η πόλη που σχεδιάζει “γυμνούς γάμους”19:09Βεγγαλικά - Κροτίδες: Οι επιπτώσεις που έχει η χρήση τους18:55Γρίπη των πτηνών: Φόβοι ότι ο ιός πέρασε στον άνθρωπο18:40Ρωσία: Ο Ζελένσκι μπήκε στη λίστα των καταζητούμενων προσώπων18:26Λονγκ Άιλαντ: Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους σε παραλία (βίντεο)18:11G7: Μείωση στην παραγωγή πλαστικού17:57Βραζιλία: Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι από τις φονικές πλημμύρες17:42Ανάσταση στον ΑΝΤ1 με Μαρινέλλα και Θεοδωρίδου (βίντεο)17:28Ηράκλειο: Έσπρωξε την πρώην του από τη σκάλα17:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο