LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΑΝΙΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2020 17:44

Ο διαγράψας τον διαγράψαντα στα κομματικά ρετιρέ...

Ο Μιχάλης Κανιμάς είναι δημοσιογράφος.

ΚΑΝΙΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αν η Φώφη Γεννηματά εξοστρακίσει τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΚΙΝ.ΑΛ., θα έχει εξασφαλίσει ένα σπάνιο ρεκόρ, έχοντας καρατομήσει δύο πρώην αρχηγούς του κόμματος της!!

O προηγούμενος εξοστρακισμός είχε ως θύμα του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που αρνούμενος να τεθεί εκτός εκλόγιμων θέσεων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., στις εκλογές του 2019, αποχώρησε από την πολιτική. Σπάνια, σχεδόν ποτέ, παρουσιάζεται η…ευκαιρία σε έναν αρχηγό κόμματος να διαγράψει δύο από τους τρεις εν ζωή προκατόχους του. 

Σπανιότερα, όμως συμβαίνει να διαγραφούν και οι τρεις εν ζωή αρχηγοί του ιδίου κόμματος, ενδεχόμενο που θα συμβεί αν  η Φώφη Γεννηματά θέσει εκτός κόμματος και τον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

Η πιθανότητα αυτή θα επιβεβαιώσει την προφητεία « μάχαιραν έδωσας μάχαιραν θα λάβης», καθώς ο  τρίτος διαγραφείς αρχηγός, ο Κώστας Σημίτης, είχε «πέσει» από το χέρι του …υποψήφιου προς καρατόμηση Γ. Παπανδρέου, στον οποίον - τι ειρωνεία!- είχε παραδώσει «τα κλειδιά» του κόμματος, λίγο πριν από τις εκλογές του 2004. 

Ο Κώστας Σημίτης είχε μονίμως ανοιχτό το μέτωπο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δύο φορές στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του τον «άδειασε», την μία από το βήμα της Βουλής και την άλλη από το βήμα της ΔΕΘ, ωθώντας τον σε παραίτηση από τα υπουργικά του καθήκοντα. 

Η νέα ανταρσία του Γ. Παπανδρέου από την κομματική γραμμή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει ορισμένες εκτιμήσεις για ενεργοποίηση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Την ίδια συμπεριφορά αποστασιοποίησης επέδειξε και τον Νοέμβριο του 2014, καταψηφίζοντας νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στάση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βενιζέλου, που βρέθηκε ένα βήμα προτού τον διαγράψει. 

Σκληρή και αέναη η μάχη μεταξύ των νυν και των πρώην. Όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σχεδόν σε όλα τα κόμματα. 

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Μιλτιάδης Έβερτ, αφού απένειμε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του κόμματος, στη συνέχεια έφτασε ένα βήμα πριν από τη διαγραφή του, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός διαφωνούσε συστηματικά με την ακολουθούμενη πολιτική του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όμως ό,τι απέφυγε να πράξει  ο Έβερτ , το τόλμησε ο επόμενος αρχηγός του κόμματος, Κώστας Καραμανλής θέτοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εκτός κομματικών οργάνων. Παρόμοιο πρόβλημα με τον προκάτοχο του, Γεώργιο Ράλλη, είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο ούτε καν σκέφθηκε να πάρει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

Την λύση την είχε δώσει ο ίδιος ο Γ. Ράλλης, ανεξαρτητοποιούμενος το 1987 και μένοντας εκτός Βουλής στις εκλογές του Ιουνίου 1989. Στις εκλογές του Νοεμβρίου, ξαναγύρισε στη Βουλή, μετά από παρότρυνση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη!!

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
ΠΑΟΚ: Χάνουν τον Βόλο οι Καμαρά και Κεντζιόρα09:16Σήμερα η κηδεία του Διονύση Σαββόπουλου09:02Καλλιθέα: 50χρονος μαχαίρωσε αστυνομικό - Τον ακινητοποίησαν με πυροβολισμούς08:48Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:34Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25 Οκτωβρίου08:20Παγκόσμιο πρωτάθλημα ταεκβοντό: Μέχρι τα προημιτελικά έφτασε η Φανή Τζέλη08:06Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός: Έκανε παρέλαση… λίγες μέρες νωρίτερα ο “Θρύλος”23:59Κως: Υπόθεση εκδικητικής πορνογραφίας με ανήλικα θύματα23:46Βίρτους Μπολόνια – Παναθηναϊκός: Το “τριφύλλι” λύγισε… από τις απουσίες και τους τραυματισμούς23:32"Αποκαλύψεις" - ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι επιδοτήσεις που έγιναν ταξίδια στο Ντουμπάι και..... ρούχα23:19Missing Alert για την εξαφάνιση ανηλίκων23:05Εργατικό ατύχημα στο Βόλο: 58χρονος έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς την ώρα που εκτελούσε εργασίες22:52Θεσσαλονίκη: Πολυετής φυλάκιση σε 25χρονη που έβαζε την κορούλα της να ζητιανεύει22:38Ο Ράφα Μπενίτεθ θα παρουσιαστεί από τον Γιάννη Αλαφούζο22:25Έκαψε το διαμέρισμα της προσπαθώντας να σκοτώσει κατσαρίδα – Νεκρή μια 30χρονη γειτόνισσα22:11Ο Πέτρος Κουσουλός στον ΑΝΤ1 για τον θάνατο της 16χρονης: Εννέα στις δέκα κριτικές του κλαμπ έκαναν λόγο για νοθευμένα ποτά 21:58Ενδοοικογενειακή βία - Κορωπί: Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 50χρονο21:44Λάρισα: Συνοδός ασθενή επιτέθηκε σε νοσηλευτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου21:31Γκάζι - 16χρονη: Αίτημα για σφράγιση του κλαμπ κατέθεσε η ΕΛΑΣ στον Δήμο Αθηναίων21:04Ηράκλειο: 50χρονος κρατούμενος κατάπιε ναρκωτικά για να τα περάσει στις φυλακές20:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο