LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΑΝΙΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΔημοσίευση: 13 Ιουλίου 2020 17:44

Ο διαγράψας τον διαγράψαντα στα κομματικά ρετιρέ...

Ο Μιχάλης Κανιμάς είναι δημοσιογράφος.

ΚΑΝΙΜΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αν η Φώφη Γεννηματά εξοστρακίσει τον Γιώργο Παπανδρέου από το ΚΙΝ.ΑΛ., θα έχει εξασφαλίσει ένα σπάνιο ρεκόρ, έχοντας καρατομήσει δύο πρώην αρχηγούς του κόμματος της!!

O προηγούμενος εξοστρακισμός είχε ως θύμα του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που αρνούμενος να τεθεί εκτός εκλόγιμων θέσεων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., στις εκλογές του 2019, αποχώρησε από την πολιτική. Σπάνια, σχεδόν ποτέ, παρουσιάζεται η…ευκαιρία σε έναν αρχηγό κόμματος να διαγράψει δύο από τους τρεις εν ζωή προκατόχους του. 

Σπανιότερα, όμως συμβαίνει να διαγραφούν και οι τρεις εν ζωή αρχηγοί του ιδίου κόμματος, ενδεχόμενο που θα συμβεί αν  η Φώφη Γεννηματά θέσει εκτός κόμματος και τον γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

Η πιθανότητα αυτή θα επιβεβαιώσει την προφητεία « μάχαιραν έδωσας μάχαιραν θα λάβης», καθώς ο  τρίτος διαγραφείς αρχηγός, ο Κώστας Σημίτης, είχε «πέσει» από το χέρι του …υποψήφιου προς καρατόμηση Γ. Παπανδρέου, στον οποίον - τι ειρωνεία!- είχε παραδώσει «τα κλειδιά» του κόμματος, λίγο πριν από τις εκλογές του 2004. 

Ο Κώστας Σημίτης είχε μονίμως ανοιχτό το μέτωπο με τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος δύο φορές στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του τον «άδειασε», την μία από το βήμα της Βουλής και την άλλη από το βήμα της ΔΕΘ, ωθώντας τον σε παραίτηση από τα υπουργικά του καθήκοντα. 

Η νέα ανταρσία του Γ. Παπανδρέου από την κομματική γραμμή, με αφορμή το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, έρχεται να επιβεβαιώσει ορισμένες εκτιμήσεις για ενεργοποίηση του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. Την ίδια συμπεριφορά αποστασιοποίησης επέδειξε και τον Νοέμβριο του 2014, καταψηφίζοντας νομοσχέδιο της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στάση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Βενιζέλου, που βρέθηκε ένα βήμα προτού τον διαγράψει. 

Σκληρή και αέναη η μάχη μεταξύ των νυν και των πρώην. Όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ, αλλά σχεδόν σε όλα τα κόμματα. 

Στη Νέα Δημοκρατία, ο Μιλτιάδης Έβερτ, αφού απένειμε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη  τον τίτλο του επιτίμου προέδρου του κόμματος, στη συνέχεια έφτασε ένα βήμα πριν από τη διαγραφή του, επειδή ο πρώην πρωθυπουργός διαφωνούσε συστηματικά με την ακολουθούμενη πολιτική του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Όμως ό,τι απέφυγε να πράξει  ο Έβερτ , το τόλμησε ο επόμενος αρχηγός του κόμματος, Κώστας Καραμανλής θέτοντας τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εκτός κομματικών οργάνων. Παρόμοιο πρόβλημα με τον προκάτοχο του, Γεώργιο Ράλλη, είχε αντιμετωπίσει και ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος ωστόσο ούτε καν σκέφθηκε να πάρει πειθαρχικά μέτρα εναντίον του.

Την λύση την είχε δώσει ο ίδιος ο Γ. Ράλλης, ανεξαρτητοποιούμενος το 1987 και μένοντας εκτός Βουλής στις εκλογές του Ιουνίου 1989. Στις εκλογές του Νοεμβρίου, ξαναγύρισε στη Βουλή, μετά από παρότρυνση του ίδιου του Κ. Μητσοτάκη!!

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Παναθηναϊκός: Ο Μπενίτεθ θέλει τον Τσάβες - Ανοικτό το ενδεχόμενο οψιόν αγοράς23:58Λ.Δ. Κονγκό: Επίθεση από ισλαμιστές αντάρτες - Αναφορές για 15 νεκρούς23:43Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός: Ερυθρόλευκη νίκη σε ένα ντέρμπι αιωνίων για τους λάτρεις του μπάσκετ 23:26Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις αυτονομιστών στη Χαντραμούτ23:12ΗΠΑ - Β. Καρολίνα: Το FBI απέτρεψε επίθεση με σφυριά και μαχαίρια την παραμονή της πρωτοχρονιάς22:58Ζαγόρι: Αυτοκίνητα κόλλησαν στο χιόνι - Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες τα ΙΧ 22:4410 νεκροί και 597 τραυματίες σε τροχαία στην Αττική τον Δεκέμβριο22:30Παναθηναϊκός: Στην πόρτα της εξόδου ο Τετέ - Έρχεται νωρίτερα ο Παντελίδης22:16Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο22:02Νέα βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία στην Ελβετία - Χωρίς έξοδο διαφυγής το μπαρ21:48Το Κίεβο δίνει εντολή για την απομάκρυνση 3.000 παιδιών και των γονέων τους από τη Ζαπορίζια και το Ντνιπροπετρόφσκ21:34Σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων στη Λεωφόρο Κηφισού - Κυκλοφοριακό κομφούζιο προς Πειραιά21:20Πάτρα: Ενήλικος κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε 12χρονο21:06ANT1 Sports: Tο 2026 αρχίζει με μονομαχία αιωνίων αντιπάλων στο μπάσκετ20:52Τραγωδία στην Ελβετία - Η έκκληση του αδελφού της Αλίκης: Προτεραιότητα των αρχών ήταν οι τραυματίες, όχι οι αγνοούμενοι (βίντεο)20:38Τάσος Τέλλογλου - Μέτρα πυρασφάλειας: 1 στα 10 κέντρα διασκέδασης δεν τα τηρεί 20:24Ηράκλειο: Τρεις άνδρες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά20:10Σήμερα τα φώτα κι οι φωτισμοί, με βροχές νοτιά και σκόνη οι αγιασμοί19:56Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου19:42Άμστερνταμ- Αεροδρόμιο Σχίπχολ: Αναμένονται εκατοντάδες ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο