LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣΔημοσίευση: 05 Ιουλίου 2019 20:50

Πρέπει να κάνουμε την εποχή του “εμείς ή αυτοί” μια άσχημη ανάμνηση

*Ο Αντώνης Πανούτσος είναι δημοσιογράφος - Υπ. Βουλευτής στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών.

ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Μεγάλωσα στην Καλλίπολη του Πειραιά. Σε μια από αυτές τις δεξιές οικογένειες που η πολιτική τελείωνε στο σταύρωμα των ψηφοδελτίων κάθε φορά που γινόντουσαν εκλογές. «Ανδριανόπουλος - Αλιμπράντης», «Αλιμπράντης - Ανδριανόπουλος» ήταν οι μόνες σταθερές στην ελληνική μεταπολεμική σκηνή. Για την μητέρα μου ή τον πατέρα μου όταν ήταν ξέμπαρκος, σε μια εποχή που το μπάρκο του καπετάνιου ήταν μίνιμουμ τέσσερα χρόνια. Για την οικογένεια Πανούτσου αλλά και όλη την γειτονιά, η πολιτική και οι πολιτικοί ήταν κάτι το πολύ μακρινό. Κάτι και κάποιοι που έπρεπε να κρατάνε την Ελλάδα όρθια και στην σωστή πλευρά. Την πλευρά της Δύσης.  

Κάπου οι άνθρωποι κουβαλάνε τις εμπειρίες της παιδικής τους ηλικίας μια ζωή και ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό ότι θα μπορούσα να ασχοληθώ με την πολιτική. Μέχρι να εμφανισθεί στην πολιτική ζωή ο ΣΥΡΙΖΑ. Με τα «εμείς ή αυτοί». Και να καταλάβω ότι για κάποιο πολιτικό κόμμα ήμουνα «αυτοί». Μια κατηγορία πολιτών που έπρεπε να τελειώσει επειδή πίστευε σε μια άλλη ιδεολογία. Άρχισα να παρακολουθώ όλο και περισσότερο την πολιτική, η αρθρογραφία μου στο Θέμα γινόταν όλο και περισσότερο ξέφευγε από το κοινωνικό για να γίνει πολιτική μέχρι που μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρα την απόφαση. Τον συνάντησα και του είπα ότι είμαι πρόθυμος να προσφέρω στον αγώνα της ΝΔ, όπου νομίζει ότι μπορώ να προσφέρω. «...και για βουλευτής;». «Και για βουλευτής». Ζήτησα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κατέβω σε μια περιοχή που πίστευα ότι θα με καταλαβαίνουν και θα τους καταλαβαίνω. Κατέβηκα στα δυτικά της Β' Αθηνών. 

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση που μου κάνουν είναι «και τι μπορείς να προσφέρεις;». Η απάντηση έχει δύο σκέλη. Το πρώτο είναι το καθαρά πολιτικό. Πιστεύω στην λογική της αγγλικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Ότι ο βουλευτής είναι η φωνή των πολιτών της περιοχής του. Ότι έχει την υποχρέωση να μεταφέρει στο κοινοβούλιο τα ερωτήματα και τις απόψεις των πολιτών της περιοχής που τον ψήφισαν και να τις στηρίζει. Πιστεύω βαθιά ότι η μεγαλύτερη τιμή που κάνει ο πολίτης στον εκπρόσωπο του είναι να του εκχωρεί την φωνή του. Την οποία ο βουλευτής έχει την υποχρέωση να σέβεται και να τιμά. 

Το δεύτερο είναι να μπορέσω να προσφέρω με τις όποιες γνώσεις μου στον αθλητισμό. Όχι τον αθλητισμό θεάματος, που έχουμε μάθει να νομίζουμε ότι είναι ο αθλητισμός αλλά ο συμμετοχικός. Ο «αθλητισμός υγείας» όπως σήμερα αποκαλείται ο μαζικός αθλητισμός. Χαράζοντας διαδρομές στην κορυφογραμμή της Δυτικής Αθήνας, αξιοποιώντας χώρους για αθλήματα που μπορούν να παιχτούν από όλες τις ηλικίες, σηκώνοντας τέλος πάντων ανθρώπους από τον καναπέ, για να βγουν έξω και να συναντηθούν για να αισθανθούν καλύτερα. 

Όπως σηκώθηκα από τον καναπέ για να κάνω την προσπάθεια με την ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελλάδας, δουλεύοντας ομάδα. Όπως από τις 8 Ιουλίου πρέπει να δουλέψουμε όλοι κάνοντας την εποχή του «εμείς ή αυτοί» μια άσχημη ανάμνηση.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο