LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣΔημοσίευση: 26 Ιουνίου 2019 16:30

Η πολιτική δεν θέλει καλούπια, θέλει ουσία

*Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ειναι Ιατρός-Ευρωβουλευτής της ΝΔ.

ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Τελικά τι ορίζουμε σήμερα ως πολιτικήΑποτελεί η πολιτική μια συγκεκριμένη διαδικασία που οφείλεις να ακολουθείς κατά γράμμα; 

Η πολιτική είναι η διαδικασία μέσω της οποίας το όραμα και η ελπίδα που έχει ένας άνθρωπος ή μια κοινωνική ομάδα για να αλλάξει τον κόσμο, στο τώρα και στο αύριο, μέσα από θέσεις, διάλογο και επιχειρήματα, μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Ακόμα και αν το επιθυμητό αποτέλεσμα της πολιτικής είναι πάντα το ίδιο, η διαδικασία που ακολουθείται από τον κάθε πολιτικό για να αλλάξει την ζωή και το μέλλον των συμπολιτών του προς το καλύτερο είναι σπάνια η ίδια Άλλωστε όλα κάπως αρχίζουν, συχνά υπό διαφορετικές συνθήκες και καταστάσεις. Η διαδικασία που ακολούθησα εγώ ώστε να βρεθώ σε θέση να φέρω θετικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική πραγματικότητα ήταν σίγουρα ιδιαίτερη και μοναδική, όπως και για τον κάθε πολιτικό.

Για εμένα από τότε που γεννήθηκα δεν έχει σημασία το ότι δεν περπάτησα με τα δικά μου πόδια, το ότι σταδιακά σταμάτησα να κουνάω τα χέρια μου και τελικά έγινα μόνιμος χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου. Για όλα αυτά χρησιμοποιώ τον τρόπο μου, που είναι ασυνήθιστος στους πολλούς αλλά συναποτελεί την ταυτότητα μου, την ταυτότητα της αναπηρίας, και για εμένα όπως επίσης για άλλους 80.000.000 ευρωπαίους πολίτες, αυτή αποτελεί ένα τεράστιο κομμάτι του εαυτού μας.  

Μέσα από τα 34 χρόνια ζωής μου σφυρηλατήθηκα, αναδιαμορφώθηκα και μέσα από την επιρροή πολλών συνανθρώπων μου με ανάλογη φυσιολογία (είτε μέσω της δουλειάς ή της καθημερινότητας μου)  αναγνώρισα τι χρειάζεται να αλλάξει και μέσα σε αυτό το περιβάλλον άσκησα πολιτική... με τον δικό μου τρόπο! Κάποιοι πίστεψαν σε μένα και έγιναν περισσότεροι και περισσότεροι φτάνοντας τον αριθμό των 557.114 πολιτών που πίστεψαν στις ικανότητες μου και τη θέληση μου. Το 10% συνολικά ψηφισάντων Ελλήνων έδειξαν την εμπιστοσύνη τους για το όραμα μου, για την πολική μου.

Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, ειδικά μέσω της πολιτικής, πρέπει να σταματήσουμε να μπαίνουμε σε καλούπια. Ο κάθε πολιτικός, και κατ’ επέκταση Έλληνας πολίτης, πρέπει να σκέφτεται ελεύθερα, δημοκρατικά και ηθικά. Η πολιτική της επόμενης πενταετίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο μεταξύ άλλων αφορά την περιβαλλοντική προστασία, τη  αλληλεγγύη μεταξύ γενεών , την ισχυρή και ισορροπημένη ανάπτυξη, το τεχνολογικό άλμα παντού και την ασφάλεια μιας Ευρώπης με ισχυρές αξίες. Πρωτίστως η πολιτική της επόμενης πενταετίας έχει στην «καρδιά» της τον άνθρωπο και ειδικότερα τα κοινωνικά στρώματα που  χρειάζονται απεγνωσμένα την βοήθεια μας. Σκοπεύω να προάγω τα συμφέροντα του ανθρώπου μέσω της δουλειάς μου σε διάφορους τομείς, από την αποτελεσματική εκπαίδευση στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Για άλλη μια φορά, η επιτυχία στην πολιτική δεν είναι επακόλουθο μιας συγκεκριμένης διαδικασίας. Ο καθένας μπορεί να φέρει αλλαγές στην κοινωνία στην οποία εντάσεται αρκεί να εμπλακεί στην πολιτική για τους σωστούς και ηθικούς λόγους. Γινόμαστε πολιτικοί για την ουσία. Όχι για το περιτύλιγμα. Η απόφαση της πολιτικής ενασχόλησης πρέπει να λαμβάνεται υπό το πρίσμα της υποστήριξης των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η χώρα και η Ευρώπη. Ουσία λοιπόν. 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:38Ριζούπολη: Φωτιά σε διαμέρισμα 16:25Πειραιάς - Κατάρρευση κτηρίου: προφυλακιστέος ο εργολάβος16:11Ιωάννινα: νεκρή γυναίκα σε φωτιά σε καμινάδα15:58Ευρωεκλογές - Ανδρουλάκης: Να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση πού περιφρονεί την αυτοδιοίκηση (εικόνες)15:44Κακοκαιρία - Πήλιο: Επιχείρηση απεγκλωβισμού οικογένειας από την Πυροσβεστική15:30Σαραντάπορο - Βασιλική Πλεξίδα: Φόρος τιμής για τα 7 χρόνια από την πτώση του ελικοπτέρου (εικόνες)15:16Φιντάν: Εάν δεν ιδρυθεί Παλαιστινιακό κράτος η κρίση θα συνεχιστεί15:02“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο