LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛΔημοσίευση: 07 Μαΐου 2019 21:13

Για την Ελλάδα που μας αξίζει σε μια Ευρώπη που αλλάζει

*Η  Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είναι δικηγόρος, πρώην βουλευτής και υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ΝΔ.

ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ

Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες στήνονται στη χώρα μας οι πρώτες κάλπες μετά από τέσσερα χρόνια. Οι επικείμενες Eυρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμες τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη συγκυρία και έχουν κοινό διακύβευμα για τη χώρα μας και την κοινή ευρωπαϊκή οικογένεια, το οποίο είναι η καταδίκη των πολιτικών λαϊκισμού που πήγαν πίσω την Ελλάδα και αποτελούν βαρίδι για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην πολιτική μου πορεία ποτέ δεν έμεινα στα εύκολα, στα σίγουρα. Επέλεξα λοιπόν ν’ αφήσω την «ασφάλεια» της ελληνικής Βουλής – την ώρα μάλιστα που η Νέα Δημοκρατία είναι ένα βήμα πριν κυβερνήσει – και να μπω μπροστά σ’ αυτήν τη μάχη. Το έκανα, διότι είναι πραγματικά σημαντικό η Ελλάδα να έχει μια δυνατή εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή, για να δώσει αποτελεσματικά τις μάχες που έρχονται και αφορούν άμεσα το μέλλον μας.

Στις περιοδείες που κάνω σε όλη τη χώρα, προσπαθώ να εξηγήσω στους πολίτες με τους οποίους συζητάω, γιατί αυτές οι εκλογές είναι σημαντικές και γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Το μήνυμα που θα εξαχθεί από τις Ευρωεκλογές είναι καθαρά πολιτικό, με αποτύπωμα και στο εσωτερικό.

Διότι αν μια χώρα βίωσε τον πολιτικό λαϊκισμό περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη, αυτή είναι η Ελλάδα, λόγω της κυβέρνησης Τσίπρα. Και στις Ευρωεκλογές πρέπει να σταλεί από όλους τους Έλληνες ένα σαφές μήνυμα καταδίκης αυτών των πολιτικών που αν και έταξαν τα πάντα στους πάντες, τελικά βύθισαν τη χώρα στην ανυποληψία, την έφεραν ένα βήμα από το Grexit, απεμπόλησαν εθνικά δικαιώματα και τσάκισαν τη μεσαία τάξη από την υπερφορολόγηση.

Την ίδια ώρα που οι δήθεν αριστεροί εκφραστές αυτής της πολιτικής απολάμβαναν τις σκαφάτες διακοπές τους… Και νομίζουν ότι με την προεκλογική παροχολογία στην οποία για άλλη μια φορά επιδίδονται, όπως και πριν τις εκλογές του 2015, θα παραπλανήσουν και θα αποπροσανατολίσουν, ώστε να διασωθούν από την βαριά ήττα που έρχεται.

Γι’ αυτό οι Ευρωεκλογές είναι ένα δημοψήφισμα. Και οι Έλληνες πρέπει να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα που να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη και παράλληλα να επιλέξουν τους κατάλληλους εκπροσώπους στις Βρυξέλλες, που μαχητικά και δυνατά μπορούν να κερδίσουν για την Ελλάδα. Στην Ευρώπη που έχει μπροστά της μια κρίσιμη ατζέντα, που αφορά στην ανάπτυξη και στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, στην ασφάλεια, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Θέματα στα οποία η Ελλάδα πρέπει να έχει λόγο και ρόλο, ο οποίος, ωστόσο, περνάει μέσα από την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας στην Ε.Ε.

Με τη δύναμη των πολιτών θα αγωνιστώ μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο για όλα τα παραπάνω που αγγίζουν άμεσα τις ζωές όλων μας, την καθημερινότητα και το μέλλον. Με προτεραιότητα στην ανάγκη να κερδίσουμε τις προκλήσεις της ψηφιακής εποχής στο περιβάλλον της 4ης  Βιομηχανικής Επανάστασης. Και στους εθνικούς αγώνες, για να αμβλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την εθνικά επιβλαβή «Συμφωνία των Πρεσπών» των κυρίων Τσίπρα-Καμμένου, οι οποίες, δυστυχώς, είναι ήδη ορατές. Θα αγωνιστώ και όποιος αγωνίζεται για την χώρα του, δεν χάνει…

*Η κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως δικηγόρος στις Η.Π.Α., ως συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και στο Λουξεμβούργο και εξειδικεύεται σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου και Νέων Τεχνολογιών. Διατέλεσε βουλευτής Ιωαννίνων και Β΄ Αθηνών, Εκπρόσωπος Τύπου, Τομεάρχης Ανάπτυξης και Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12Αυχένας και μέση: Νευροδιέγερση για την αντιμετώπιση χρόνιου πόνου21:58Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία21:52Γάζα - Αμερικανικά Πανεπιστήμια: “πεδία μάχης” με σφοδρές συγκρούσεις (βίντεο)21:45Τέμπη - Κασσελάκης για Φλέσσα: Η ντροπή φτάνει στα άκρα... (βίντεο)21:31Επιθεώρηση εργασίας: Πρόστιμα και “μπλόκο” σε οικοδομές και εργοτάξια 21:18ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν συρμοί - Νεαροί μπήκαν στις γραμμές21:04Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)20:51Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ενοχή του οδηγού πρότεινε ο εισαγγελέας 20:38Χανιά: Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους20:25Μέση Ανατολή: Διεθνής έκκληση για απελευθέρωση ομήρων - Η απάντηση της Χαμάς20:11Δολοφονία Λυγγερίδη: Οι προστατευόμενοι μάρτυρες και οι διάλογοι (βίντεο)19:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο