LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣΔημοσίευση: 29 Μαΐου 2015 08:31

Ελληνικός ευρωσκεπτικισμός

Στη χώρα αυτή είναι δύσκολο να εξηγηθούν πράγματα αυτονόητα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ


Έτσι λοιπόν, τώρα πλέον στο παραπέντε που η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τι σημαίνει ρήξη χρειάζεται – αλλοίμονο – τόλμη, για να ειπωθεί αφ’ ενός η αλήθεια και αφ’ ετέρου για να αντιμετωπισθούν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ που εκ προοιμίου κινούνταν σε άλλο μήκος κύματος, εκτός ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν σήμερα; Μόνον αν κοπεί ο ομφάλιος λώρος.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει ένας ενημερωτικός μαραθώνιος από Ινστιτούτα και Ιδρύματα που πρόσκεινται σε αριστερά ευρωπαϊκά κόμματα (Ρόζα Λούξεμπουργκ δεξαμενή σκέψης του γερμανικού κόμματος Die Linke) εναντίον της TTIP, της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στον αγώνα αυτόν κατά της TTIP – που είναι ακόμη υπό συζήτηση - έχουν επιστρατευθεί μέσα ενημέρωσης με δημοσιεύσεις συνεντεύξεων εκπροσώπων διεθνών οργανώσεων που αντιτίθενται στη συμφωνία και με ενημερωτικές εκπομπές.

Τις προάλλες ο υπουργός Γ. Σταθάκης ενημέρωσε επί του θέματος την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Ήταν διαλλακτικός (αν και χαιρέτησε την εκδήλωση κατά της  ΤΤΙP που διοργάνωσε το Ιδρύμα Πουλαντζά) και οι περισσότεροι εκπρόσωποι των κομμάτων επεσήμαναν τα θετικά στοιχεία της υποστηρίζοντας ότι «δεν πρέπει να απορριφθεί η συμφωνία εκ των προτέρων».

Όμως οι εισηγητές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάθετα αντίθετοι κι ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Τσιρώνης μίλησε για αντιδημοκρατική διαδικασία. Κι ενώ είναι γνωστές οι πάγιες αντι-ευρωπαϊκές θέσεις του ΚΚΕ, ευλόγως διερωτάται κανείς επικρατεί πράγματι ευρωπαϊκός προσανατολισμός στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ ή μήπως όχι;

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Κικίλιας για κακοκαιρία: Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος12:24Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι12:10Πρόστιμα σε εταιρείες για πλασματικές εκπτώσεις11:56Μυτιλήνη: Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε την πύλη εισόδου των Τούρκων τουριστών (εικόνες)11:44“MyCoast”: η ψηφιακή εφαρμογή καταγγελιών για τις παραλίες11:30Σάμος: Σεισμός “ταρακούνησε” το νησί11:16Ακάθιστος Ύμνος: Οι Χαιρετισμοί στην Παναγία και η διάσωση της Κωνσταντινούπολης11:04Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Sneak preview: Η Άρτεμις βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο αποπλάνησης του Ιάσονα (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο