LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣΔημοσίευση: 22 Μαΐου 2015 10:03

Διαβολοβδομάδες

Θα είναι διαβολοβδομάδες αυτές που θα ακολουθήσουν. Η χώρα ισορροπεί σε τεντωμένο σχοινί. Κι εμείς παραπατάμε ζαλισμένοι και χωρίς αντίβαρο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ


Τα δύο τρίτα των πολιτών θέλουν την παραμονή στο ευρώ αλλά χωρίς απώλεια κεκτημένων. Οι κυβερνητικές υποχωρήσεις από τις προεκλογικές κόκκινες γραμμές γίνονται δεκτές από ποσοστό λίγο πάνω από το 50%, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση. 

Οι αντιφάσεις στην ελληνική κοινωνία προκαλούν τριγμούς κι εντός των πολιτικών κομμάτων. Κατέστη εμφανές τούτο ιδίως το τελευταίο χρονικό διάστημα στο κυβερνών κόμμα, στις τάξεις του οποίου αυξάνει η ένταση των φωνών που προτείνουν ρήξη.

Πρόταση που δεν συνοδεύεται όμως με παρουσίαση της μελλοντικής εικόνας της χώρας όπως την έχουν σκιαγραφήσει οι υποστηρικτές της ιδέας κι ως εκ τούτου οι πολίτες παραμένουν θολωμένοι, στην καλή περίπτωση ή στον κόσμο τους, στην κακή. Όποιοι πιστεύουν ότι δεν έχουν κάτι να χάσουν διότι έτσι κι αλλιώς είναι χαμένοι, είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Όμως κι εντός της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι κάποιοι επανέρχονται στο γνώριμο λαϊκισμό του παρελθόντος που δεν βοηθάει ώστε να παραμείνουμε στη Δύση. Η συμφωνία με τους δανειστές που θα μας κρατήσει στο ευρωπαϊκό άρμα πρέπει να υποστηριχθεί ώστε η χώρα να ξεφύγει από τη μέγγενη στην οποία έχει πιαστεί.

Τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας καταδεικνύουν ότι η πορεία προς τη συμφωνία είναι ακόμη ανηφορική. Δυστυχώς η επικοινωνία εταίρων κι ελληνικής κυβέρνησης ήταν  αν μη τι άλλο προβληματική μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, για την οποία υπήρξε έντονη διαφωνία μεταφραστικής υφής.

Η ελληνική πλευρά πρέπει να δεχθεί ότι το ζήτημα είναι τεχνικό και όχι πολιτικό ισχυρίζονται όλες οι φωνές στην Ευρώπη. Με όσους Ευρωπαίους έχουμε συνομιλήσει τελευταία δεν μας δίνουν με τρόπο κατηγορηματικό μία θετική απάντηση στο ερώτημα αν είμαστε κοντά στη λύση…

Η εποχή, λοιπόν, κρίνεται ως επιεικώς ακατάλληλη για μικροπολιτικά παιγνίδια και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες. Δυστυχώς στην ελληνική πολιτική σκηνή, παρά το γεγονός ότι επανειλημμένως έχουν στιγματισθεί, τα φαινόμενα αυτά αυξάνουν.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός προσπαθεί να λύσει τον Γόρδιο Δεσμό - στον οποίο ομολογουμένως μπλέχθηκε ο ίδιος με όσα διεμήνυε προεκλογικά - στελέχη του κινούνται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Είτε με συμμετοχή σε εκδηλώσεις κατά ευρωπαϊκών projects (ημερίδα του Ιδρύματος Πουλαντζά εναντίον της Διατλαντικής Συμφωνίας Εμπορίου με χαιρετισμό του υπουργού Γ. Σταθάκη), εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων (συμμετοχή Π. Λαφαζάνη σε εκδήλωση κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ), είτε με ιδεοληπτικές τοποθετήσεις στελεχών που οπουδήποτε αλλού στον προηγμένο κόσμο θα χαρακτηρίζονταν αναχρονιστικές και σκοταδιστικές.

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:34Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58Γενοκτονία των Αρμενίων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων19:45Άγιοι Ανάργυροι - Κυριακή Γρίβα: Νέα ντοκουμέντα από την δολοφονία παρουσίασε ο ΑΝΤ1 (εικόνες)19:31Λαμία - ΠΑΟΚ: “φιλί ζωής” στις καθυστερήσεις για τον “δικέφαλο το Βορρά” 19:17Γονίδια και αυτοανοσία19:08Δολοφονία Λυγγερίδη - Θύρα 7: “Φιάσκο” η δικογραφία, αδέρφια είμαστε μαζί σας18:55Ερντογάν - Στάινμαγερ: Η Τουρκία ζήτησε τερματισμό των αμυντικών περιορισμών18:42ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Ολοκλήρωση αιολικών πάρκων 40 MW στη Δυτική Μακεδονία18:28“Αττικόν” για καταγγελία Καλλιάνου: ο πατέρας του δεν πληρούσε τα ιατρικά κριτήρια εισαγωγής σε ΜΕΘ18:15Θεσσαλονίκη: εμβόλισε περιπολικό στη διάρκεια καταδίωξης18:01Ενδοοικογενειακή βία: Απέσυρε την καταγγελία η σύντροφος του μπασκετμπολίστα του Περιστερίου17:48Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πλήγματα σε 40 στόχους της Χεζμπολάχ 17:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο