LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣΔημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2014 14:45

Η γλυκιά μελαγχολία των Χριστουγέννων

Η πάροδος των ετών σε κάνει να «βιώνεις» τα Χριστούγεννα όλο και πιο λίγο!

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΗΣ

Πόλη φωτισμένη, λαμπιόνια παντού… Ατμόσφαιρα γιορτινή, κλίμα Χριστουγέννων! Όλοι είναι μέσα στη καλή χαρά, με το χαμόγελο στα χείλη, με διάθεση… εορταστική! Όλοι… Ή μήπως όχι;

Ας το παραδεχτούμε… Κάπου-κάπου μας πιάνει μια ακατανόητη μελαγχολία  με τον ερχομό των Χριστουγέννων. Αρχικά γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν μπορεί από μόνη της να καλύψει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Ίσως τα καμουφλάρει για λίγο, αλλά η περίοδος χάριτος είναι μικρή!

Μετά, για αυτήν την… καταραμένη μοναξιά τη περίοδο των γιορτών! Πως το λέει η Βανδή; «Χριστούγεννα όπου να’ ναι φτάνουν και τα κλάμματα με πιάνουν, που δεν μπορώ …μαζί σου να’ μαι εγώ»; ΟΚ, υπερβολικό, αλλά…διάολε, μπορεί να έχεις τις… μοναξιές σου όλο το χρόνο, αλλά τα Χριστούγεννα θες και εσύ να κρατάς ένα χέρι, να κάνεις αυτές τις… χαριτωμενιές που γενικά κοροϊδεύεις, αλλά κατά βάθος θα τις ήθελες κάποια στιγμή στη ζωή σου!

Νομίζω όμως, ότι η πάροδος των ετών σε κάνει να «βιώνεις» τα Χριστούγεννα όλο και πιο λίγο! Τίποτα δεν συγκρίνεται με τα παιδικά  –ανέμελα - χρόνια! Σήμερα, η «βίαιη» διακοπή του ύπνου από τις τσιρίδες, τα τριγωνάκια και τα «καλήν ημέρα, άρχοντες» συνοδεύονται με το «αντε να  χαθείς και εσύ πρωινιάτικα», που το κρατάς μέσα σου και το εξωτερικεύεις μονάχα όταν ανοίγεις την tv και βλέπεις τα ευχολόγια των πολιτικών! Ας φέρουμε όμως τον εαυτό μας πίσω..

Τότε που εμείς ήμασταν πρωταγωνιστές παίρνοντας αμπάριζα την πρώτη πόρτα που βλέπαμε μπροστά μας. Τότε που καρτερούσαμε τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, αδημονώντας για το πρώτο χαρτζιλίκι. Κάνοντας άτυπο διαγωνισμό για το ποιος είχε μαζέψει τα περισσότερα στο τσαντάκι που φορούσες γύρω από τη μέση. Η πρωτιά έφερνε λόγους πανηγυρισμού όχι για το ποσό, αλλά για το ότι βγήκες πρώτος! Τι χρόνια κι αυτά…Ανέμελα!

Τότε που ξεχνούσες την συμπάθεια προς την τρίτη ηλικία, όταν οι χαμογελαστές γριούλες… έλεγαν «μπράβο, αγοράκι μου», ενώ παράλληλα τσίμπαγαν μαγουλάκι και προσέφεραν μελομακάρονο! Τι να το κάνω μωρέ; Έχει φτιάξει ένα βουνό η μάνα μου…

Απογοητεύσεις; Έπαιρνες μόνο από τους μεγάλους (σύμπτωση;) που πίσω από τις κλειστές πόρτες φώναζαν «μας τα ΄πανε, μας τα 'πανε»… Πότε πρόλαβαν, ρε θείε και στα είπαν; Ακόμη είναι 7:30 η ώρα!

Και την επομένη; Πως χάλαγες τον γεμάτο κουμπαρά σου; Ξημεροβραδιαζόσουν στα «ηλεκτρονικά» ή ετοιμαζόσουν για λούνα παρκ και γερά «ατυχήματα» στα συγκρουόμενα. Έγνοιες που είχαμε τότε,ε;  Μήπως τελικά η «γιορτάρα» μέρα δεν έρχεται πάντα για καλό; Εκτός κι αν είσαι από τους άνετους που διαβάζεις το κείμενο εν μέσω… βαρεμάρας, σε κάποιο μικρό διάλλειμα των διακοπών σου από το χωριό του Άη-Βασίλη στη Φινλανδία όπου βρίσκεσαι παρέα με το ταίρι σου ή στην Βιέννη ή άντε, στην Βουδαπέστη, στην χειρότερη!

 Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, μην μας το πεις και ζηλεύουμε περισσότερο εμείς που μετά βίας και οικονομικών βασάνων θα πάμε ένα 3τριήμερο στο χωριό… και αν!

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ο Τζάστιν και η Χέιλι Μπίμπερ θα γίνουν γονείς23:59Κιλιάν Μπαμπέ – Παρί Σεν Ζερμέν: Το διαζύγιο και το “αντίο” του (βίντεο)23:48Κηφισίας: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως το τέλος Ιουνίου23:37Νέα Ιωνία: Σύλληψη νεαρού με εκατοντάδες κροτίδες (εικόνες)23:25Ηλιακή καταιγίδα που μπορεί να βλάψει τα δίκτυα πλησιάζει τη Γη 23:11Μεσανατολικό: Το κράτος της Παλαιστίνης αναγνωρίζουν ευρωπαϊκές χώρες22:58Παναθηναϊκός – Προμηθέας Πάτρας: Με κεκτημένη ταχύτητα… το “τριφύλι”22:46Σακελλαροπούλου: Η υποδοχή και η διάκριση στο Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας22:32Τροχαίο δυστύχημα στην Καλαμάτα22:19Μαφιόζικη δολοφονία στον Βύρωνα: Ποιο ήταν το θύμα (βίντεο)22:06“Ψυχοκόρες”: Συγκλονιστικά τα νέα επεισόδια στον ΑΝΤ1 (εικόνες)21:55Επίμονη ζάλη: Όταν νιώθετε πως χάνετε την ισορροπία σας21:42Ξάνθη: Νεκρός άνδρας από φωτιά στο σπίτι του21:28Fire Rainbow: Το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε στον ουρανό 21:15Diamond League: Ο Τεντόγλου δεύτερος στην Ντόχα21:01Ολυμπιακός –Αναστόπουλος: Έτσι θα κερδίσουμε την Φιορεντίνα στον τελικό20:48Κέιτ Μίντλετον: Η σπάνια δήλωση του πρίγκιπα Γουίλιαμ για την κατάσταση της υγείας της20:34Ουκρανία: Αναμένει τα πρώτα F-16 μέσα στο καλοκαίρι20:21ΟΗΕ: Συμβολική αναγνώριση της Παλαιστίνης ως μέλος 20:07 “I LOVE ΣΟΥ ΚΟΥ”: Οι καλεσμένοι του Σαββατοκύριακου (βίντεο)19:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο