LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /Κυριάκος ΚαψήςΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2014 11:19

Ήταν καλύτερη…αλλά δεν το άξιζε!

Η Γερμανία για πολλούς, ήταν η καλύτερη ομάδα του Μουντιάλ. Ίσως η πιο ολοκληρωμένη εθνική Γερμανίας όλων των εποχών.

Κυριάκος Καψής

Μπορεί να μην είχε τον σούπερ σταρ αλλά είχε 10 παίκτες που πάντα έπαιζαν για ‘’9’’ και τον Νόιερ, ο οποίος θα αφήσει ιστορία. Αυτή τη στιγμή, είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο.

Από την άλλη, η Αργεντινή έχει σούπερ σταρ και φυσικά αναφέρομαι στον Λιονέλ Μέσι αλλά ο ‘’μικρός μάγος’’ της Μπαρτσελόνα, δεν μπόρεσε να πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Καλός ο Μασιεράνο, φιλότιμοι οι Ντεμικέλις, Ζαμπαλέτα και…τίποτα άλλο!

Που ήταν ο Τέβες κύριε Σαμπέγια;;; ‘’Πλήρωσε’’ τους εγωισμούς του! Δεν θα τους…έβλεπε  ο Κάρλος. Όχι το ‘’τσακάλι’’..αυτός της Γιουβέντους. Δεν μπορεί να μην τον είχε στην αποστολή! Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και έπρεπε να αφήσει στην…άκρη την κόντρα τους.

Εγώ δεν ήμουν με τη Γερμανία. Ποτέ δεν την υποστηρίζω και εννοώ ποδοσφαιρικά. Για το ‘’μίσος’’ που υπάρχει τώρα των Ελλήνων κατά της Γερμανίας, το έχουν δημιουργήσει κάποιοι πολιτικοί. Είναι το άλλοθί τους και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε! Τι μας φταίει δηλαδή η Μέρκελ και η κάθε Μέρκελ και η Γερμανία; Τέλος πάντων, ας την αφήσουμε αυτή τη συζήτηση διότι είναι μεγάλη και κουράζει. Να πάμε στα ποδοσφαιρικά.

Πρέπει να παραδεχθώ κι εγώ, ότι η Γερμανία, ήταν η καλύτερη ομάδα, η πιο πλήρης. Όμως, αυτή που άξιζε να πάρει το τρόπαιο ήταν η Αργεντινή.

Ο Μέσι όμως και η παρέα του, έμειναν από δυνάμεις. Υπενθυμίζω, ότι η Γερμανία, είχε μία ημέρα περισσότερη για ξεκούραση και στον ημιτελικό, έκανε…περίπατο. Της Αργεντινής, της…βγήκε το λάδι για να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Η κούραση λοιπόν, φάνηκε χθες, κυρίως μετά το 70’.  Κι όταν λέω κούραση, δεν εννοώ μόνο σωματική αλλά και πνευματική. Διότι όταν είσαι κουρασμένος, δεν έχεις και καθαρό μυαλό. Για παράδειγμα, στο πρώτο ημίχρονο και στη μεγαλύτερη διάρκεια του δευτέρου μέρους, οι παίκτες της Αργεντινής, έκαναν συχνά φάουλ και δεν ‘’φοβόντουσαν’’ να πάρουν κίτρινη κάρτα. Στα τελευταία λεπτά όμως ‘’κλάταραν’’ και ήθελαν να ‘’κλέψουν’’ το παιχνίδι στα πέναλτι. Δεν άντεξαν όμως κι αυτό φάνηκε στην κούρσα του ‘’φρέσκου’’΄Σιούρλε, αφού δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν. Όπως, δεν μπόρεσαν να βγουν μπροστά από τον Γκέτσε και να πάνε πρώτοι στη μπάλα. Το γκολ ήρθε, τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει και ο τίτλος πήγε στη Γερμανία.

Αυτό το Μουντιάλ, θα το θυμόμαστε, για το 4ο αστέρι που έραψε στη φανέλλα της η εθνική Γερμανίας, τη συγκλονιστική (και τυχαία, έστω κι αν το άξιζε) νίκη που πέτυχε με σκορ 7-1 στον ημιτελικό κόντρα στη διοργανώτρια Βραζιλία και φυσικά για την πορεία της εθνικής μας ομάδας, αφού ήταν η καλύτερη σε παγκόσμιο επίπεδο.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο (live)18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18“Ράδιο Αρβύλα”: Κυρίαρχοι στην τηλεθέαση και την 17η σεζόν16:04Φραγκογιάννης: Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση με Ακτσαμπάρ15:50Εξάρχεια: Ναρκωτικά και όπλο εντοπίστηκαν σε καφετέρια (εικόνες)15:44Ικαρία - Κασσελάκης: Μόνιμοι υγειονομικοί με 13ο και 14ο μισθό15:30Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα15:16Σαμαράς: Κάναμε την Τουρκία συμμέτοχο στο... πιάτο μας15:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε για όλους (εικόνες)14:49Ελεύθεροι επαγγελματίες - ΑΑΔΕ: ο μέσος τζίρος που δηλώνουν οι ατομικές επιχειρήσεις14:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο