LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΦΑΙΗΔημοσίευση: 02 Ιουνίου 2014 06:56

«Πιάσαμε πάτο. Ώρα να ανεβούμε»

Όταν πιάνεις πάτο η μόνη ελπίδα είναι να ανέβεις . Η κοινωνική ασφυξία οδηγεί αναγκαστικά στη ψύχραιμη   αποσφράγιση των αλυσίδων που μας φυλακίζουν.

ΧΡΥΣΟΧΟΟΥ ΦΑΙΗ

Υπάρχει όμως  υπομονή? Αυτό που βλέπω γύρω μου είναι να ψάχνουμε την Ιθάκη  αποπροσανατολισμένοι και τελικά να παλεύουμε στις Συμπληγάδες. Προσπαθούμε να δούμε το σήμα του προορισμού που θα δώσει ψυχική ανάταση ότι φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας. Όμως χανόμαστε στην αγωνία της αβεβαιότητας για το ποια είναι η σωστή διαδρομή που πρέπει να επιλέξουμε ώστε να φτάσουμε στο στόχο μας

Η κρίση όμως πλέον  αν  και συλλογική γιατί έχει χτυπήσει όλη την κοινωνία έγινε ατομική.

Τα προβλήματα για όλους είναι ίδια όμως ο καθένας έχει το δικό του  στο οποίο εγκλωβίζεται και δρα απομονωμένα και πολλές φορές φοβικά. Αποτέλεσμα να ολισθαίνει ο ίδιος συμπαρασύροντας τους γύρω του, την κοινωνία και συλλογικά την χώρα.   

Προσπαθούμε να ανεβούμε την ανηφόρα ενός δύσκολου δρόμου αλλά γλιστράμε προς τα πίσω. Και αν δεν βρεθεί λύση   ίσως τελικά βυθιστούμε στην κινούμενη άμμο που είναι έτοιμη να ρουφήξει κάθε ίχνος αισιοδοξίας.

Οι μέρες κυλούν τα μέτρα «νοικοκυρέματος «συνεχίζονται  αλλά  ακόμη υπάρχουν εκείνοι που ατιμώρητα και με το σύνδρομο του ωχ αδελφισμού  λυμαίνονται  από την  αδιαφορία  και τη γραφειοκρατία της ανήμπορης να αντιδράσει  πολιτείας . Αποτέλεσμα να συνεχίζουν να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι  κατά των συμπολιτών τους και το χειρότερο κατά των  δημόσιων ταμείων που ζουν ασθμαίνοντας.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί  που ανησυχούν και αγωνιούν  για το πώς θα  πληρώσουν με τα λίγα που έχουν  τα πολλά που  ξαφνικά βρέθηκε να χρωστούν . Δίνουν τα αυτοκίνητά τους   ή λιώνουν τα κοσμήματά τους  για μια δόση στην εφορία, το νοίκι ,τη ΔΕΗ  ή το χειρότερο για ένα πιάτο φαί. Άλλοι έχουν μετατρέψει το αυτοκίνητό τους σε σπίτι ενώ  η Πανεπιστημίου κάθε βράδυ έχει γίνει δρόμος αστέγων που ξαπλωμένοι με μια κουβέρτα εκλιπαρούν τους  βιαστικούς περαστικούς για ένα ευρώ.

Μήπως τελικά ήρθε η στιγμή να κοιτάξουμε  ουσιαστικά μπροστά και να προσπαθήσουμε   να φτάσουμε στην κορυφή της ανηφόρας.  Να  βγούμε από την έρημο της απραξίας  που μας προκάλεσε η απαισιοδοξία για το αβέβαιο αύριο  και να βρούμε  ο καθένας  χωριστά τη δική την Όαση.

Η ανάπτυξη θα έρθει  με σχέδιο . Ένα σχέδιο  που θα πρέπει να εφαρμόσουν όλοι. Πολιτεία και πολίτες. 

Η ανάπτυξη δεν έρχεται από μόνη της ούτε με ευχολόγια έρχεται με ουσιαστικές πράξεις που θα δώσουν  λύσεις  και θα βοηθήσουν ουσιαστικά στην ανάδειξη   έξυπνων εμπνευσμένων ιδεών που θα αναδείξουν την πραγματική αξία της χώρας. Μια χώρας  που ξέρει από τα αρχαία χρόνια να εμπνέει και να εμπνέεται.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Το Πρωινό”: Ο Νόβακ Τζόκοβιτς σχολιάζει τις ικανότητες του Λιάγκα στο τένις! (βίντεο)10:55Ρόδος: Φιξάκια κοκαΐνης εντοπίστηκαν σε αυλή σχολείου10:41Θύμα απάτης η Κρίστη Κρανά: Μου έκαναν πλύση εγκεφάλου, είμαι σε σοκ10:26Ειρήνη Μουρτζούκου: Τα δεκάδες ερωτικά γράμματα που δέχεται στη φυλακή10:12Εθνική Ελλάδας μπάσκετ: Τα “έσπασαν” στον Θοδωρή Φέρρη - Αποκλειστικές δηλώσεις στο Πρωινό (βίντεο)09:58Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ είτε λέει ψέματα σε αυτά που τάζει, είτε θα αυξήσει φόρους09:44Στάθης Αγγελόπουλος: Δεν έχουν αποκατασταθεί οι σχέσεις μας με την πρώην σύζυγό μου09:30Νίκη: Προς διαγραφή ο βουλευτής Νίκος Βρεττός;09:23Όμιλος Antenna - ATLANTIC COUNCIL: Κορυφαία Διεθνής Συνεργασία09:08Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με τον Ντόναλντ Τραμπ08:54Κρήτη – Μεταναστευτικό: Νέες επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης τις τελευταίες ώρες08:39Γάζα: Σφοδροί ισραηλινοί βομβαρδισμοί κατά τη διάρκεια της νύχτας08:25ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο "χάρτης" των πληρωμών μέχρι 19 Σεπτεμβρίου08:11Missing Alert για την εξαφάνιση 36χρονου07:58Πολωνία – Ναβρότσκι: Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο07:44ΗΠΑ: Ο Τραμπ βγάζει την Εθνοφρουρά και στο Μέμφις07:31Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου07:17Φωτιά σε διαμέρισμα στην Ακαδημία Πλάτωνος07:04ΝΑΤΟ: Βρετανικά μαχητικά θα συμμετάσχουν στην αποστολή "Ανατολικός φρουρός"06:50Παιδιά στο αυτοκίνητο: Τι ισχύει με τον νέο ΚΟΚ και πώς κρατάω το παιδί μου ασφαλές;06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο