LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑΔημοσίευση: 30 Απριλίου 2014 14:49

Ντιμπέιτ σέξι χωρίς τον Αλέξη;

Για εμάς τους Έλληνες ψηφοφόρους (ενδεχομένως και για κάποιους ευρωπαίους) η πιο σέξι πτυχή αυτής της προεκλογικής πανευρωπαϊκής καμπάνιας, είναι η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

ΑΡΩΝΗ ΜΑΡΙΑ

Πάνω όμως που ανακοινώθηκε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των ευρωεκλογών οι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν ζωντανά στα τηλεοπτικά πλατό και πάνω που εξιταριστήκαμε με την ιδέα ότι θα δούμε τον Αλέξη να «τα χώνει» δια ζώσης στον πρώην πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ή τανάπαλιν, ο ενθουσιασμός μας κόπηκε απότομα. Μας τα χάλασε η ελλιπής γλωσσομάθεια του Αλέξη και η εμμονή των διοργανωτών να μην αφήσουν τους υποψηφίους να μιλήσουν παρά μόνο στα αγγλικά. 

 Όπως ήταν αναμενόμενο, η απουσία του πρωταγωνιστή της ευρωπαϊκής αριστεράς από τα δύο πρώτα ευρωπαϊκά ντιμπέιτ, δεν πέρασε απαρατήρητη. Οι περισσότεροι αναλυτές σχολίασαν την απουσία αυτή, όχι τόσο για τους λόγους τους οποίους μπορεί να έκρυβε, όσο γιατί χάθηκε η ευκαιρία μιας πιο θερμής αντιπαράθεσης στην οποία ήλπιζαν οι διοργανωτές και ίσως κάποιοι εκ των τηλεθεατών. 

Οι απλοί ψηφοφόροι που παρακολούθησαν τα ντιμπέιτ, μόνο με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού κατάφεραν να διακρίνουν ορισμένες διαφορές ανάμεσα στις θέσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά των Χριστιανοδημοκρατών, του Μάρτιν Σουλτς από την πλευρά των Σοσιαλιστών και του Γκι Βερχόφστατ από την πλευρά των Φιλελευθέρων. Η φρέσκια παρουσία της τριανταδιάχρονης Σκα Κέλερ, της Γερμανίδας υποψήφιας των Πρασίνων, ήταν η μόνη που έδωσε λίγη περισσότερη ζωντάνια στην άχρωμη αυτή αντιπαράθεση κι έτσι οι τηλεθεατές δεν αποκοιμήθηκαν στον καναπέ τους.   

Όμως όλα δείχνουν ότι τα χασμουρητά δεν θα λείψουν ούτε από την επόμενη τηλεοπτική αναμέτρηση των υποψηφίων, στις 9 Μαίου στη Φλωρεντία. Φανταστείτε ότι στο ντιμπέιτ της Φλωρεντίας δεν θα υπάρχει ούτε Κέλερ, γιατί θα αντικατασταθεί από τον έταιρο υποψήφιο των Πρασίνων, το μουστακαλή αγρότη και συνδικαλιστή Ζοζέ Μποβέ, αλλά ούτε Τσίπρας, ο οποίος για λόγους ευθιξίας προφανώς αρνήθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών αφού πάντα τελευταίο τον θυμούνται. 

Τελικά η περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θα του επιτρέψει να εμφανιστεί μόνο σε ένα τηλεοπτικό πλατό, σε αυτό της Eurovision στις 15 Μαίου στις Βρυξέλλες. Στο τελευταίο (και καλύτερο) ντιμπέιτ δηλαδή πριν τις ευρωεκλογές που θα αναμεταδώσει η EBU σε 20 ευρωπαϊκά κανάλια. Θα είναι και το μοναδικό ντιμπέιτ στο οποίο οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν στη μητρική τους γλώσσα, πέραν της αγγλικής. 

Πόσοι λοιπόν από εσάς σκοπεύετε να παρακολουθήσετε το ευρωντιμπέιτ άνευ Αλέξη στη Φλωρεντία και πόσοι τον Αλέξη στη Eurovision;  Μεταξύ μας πάντως, η γαλλική κρατική τηλεόραση, France Télévisions, ούτε καν με την παρουσία Τσίπρα στη Eurovision δεν ιντριγκάρεται. Ανακοίνωσε προσφάτως με κυνισμό ότι δε θα μεταδώσει το ντιμπέιτ της 15ης Μαίου για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν θα φέρει νούμερα τηλεθέασης! 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Τροχαίο στη Βουλή – Ιάσονας: Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο οδηγός11:15Γιάννης Καλλιάνος: Σε απλό δωμάτιο έκοψαν το δάχτυλο του πατέρα μου με το “κλαδευτήρι” - Θα τους πάω μέχρι τέλους (βίντεο)11:01Καταγγελία - Ημαθία: Μαθήτριες δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση, ενώ έκαναν ιππασία10:48Φορολογικές δηλώσεις: Aυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους10:34Βασιλιάς Κάρολος: “Επιδεινώνεται η υγεία του - Προετοιμασίες για την κηδεία του”10:19Σητεία: Τον μαχαίρωσε επειδή του έκανε παρατήρηση10:06Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα στην αυλή σχολείου!09:52Κωνσταντάτος για βόμβες στο Ελληνικό: Από θαύμα δεν γίναμε παρανάλωμα09:39Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άντρας που έπεσε στις γραμμές του τρένου09:25“Pink Panthers” - Ριφιφί σε κοσμηματοπωλεία: Δύο συλλήψεις στην Αθήνα09:12Νέα Ιωνία: Άντρας έπεσε στις γραμμές του τρένου09:04Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο08:50Κρήτη – ενδοοικογενειακή βία: Πολυετής φυλάκιση σε πατέρα που χτύπησε την κόρη του08:37Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος - Κούγιας κατά Γεωργιάδη: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του (βίντεο)08:10Και η ψυχολογική κακοποίηση;08:09Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Ολυμπιακή φλόγα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε 6 Δήμους την Παρασκευή07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο