LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣΔημοσίευση: 24 Φεβρουαρίου 2014 19:31

Ένας "όχλος" αλλιώτικος από τους άλλους...

Τα τελευταία χρόνια είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε εικόνες λεηλασίας στις πολυτελείς κατοικίες αρχηγών κρατών, οι οποίοι φυγαδεύτηκαν αφού κατασπάραξαν τους λαούς τους.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΩΤΗΣ

Τα παραδείγματα πολλά.

Ο Ιρακινός δικτάτορας Σαντάμ Χουσεΐν, ο Λίβυος Μουαμάρ Καντάφι, ο Τυνήσιος Μπεν Αλί, ο Αιγύπτιος Χόσνι Μουμπάρακ έμειναν στην ιστορία ως δικτάτορες που απόλαυσαν τη χλιδή της εξουσίας τους στην πιο νοσηρή μορφή της.

Οι λαοί που καταδυναστεύτηκαν από αυτούς, ξέσπασαν την οργή τους στα ανάκτορα, τα παλάτια και τις πολυτελείς επαύλεις που θεμελιώθηκαν με τη ματαιοδοξία και την υπερβολή των αρρωστημένων ηγετών.

Μέχρι χθές κάποιοι θα δικαιολογούσαν τις καταστροφές των πολυτελών κατοικιών αποδίδοντάς τες στην «ψυχολογία του όχλου» και στην συσσωρευμένη αλλά και διάχυτη οργή του πληθυσμού.

Η στάση των εξεγερμένων Ουκρανών όμως, όταν εισέβαλαν στην πολυτελή πρωθυπουργική κατοικία του ανατραπέντος πρωθυπουργού Βίκτωρα Γιαννουκόβιτς,  κάνει τη διαφορά.

Οι Ουκρανοί διαδηλωτές -παρόλο το μίσος τους μετά την εκατόμβη των θυμάτων του καθεστώτος Γιαννουκόβιτς- σεβάστηκαν το χώρο, τον φωτογράφησαν αλλά δεν τον λεηλάτησαν.

Τράβηξαν αναμνηστικές φωτογραφίες από τις επιχρυσωμένες βρύσες και τα πόμολα στις πρωθυπουργικές τουαλέτες αλλά δεν τις κατέστρεψαν.

Περπάτησαν πάνω στα παχιά χαλιά και χάιδεψαν με το βλέμμα τους τη βαριά επίπλωση αλλά δεν έσπασαν, ούτε έκαψαν.

Αυτό για μένα είναι εντυπωσιακό και αποδεικνύει την διαφορετική κουλτούρα των Ουκρανών.

Μπορεί να πόνεσαν, να υπέφεραν και να έκλαψαν αντιστεκόμενοι στο καθεστώς, αλλά διατήρησαν ψύχραιμη και αξιοπρεπή στάση όταν απόκτησαν «το πάνω χέρι».

Και τα παραπάνω με κάνουν να πιστεύω ότι αυτή η πλούσια χώρα με τους όμορφους κατοίκους θα ξαναβρεί σύντομα το δρόμο της και θα χαράξει ένα μέλλον διαφορετικό από εκείνο των λαών που εξακολουθούν να ζουν στη βία και στην ανασφάλεια.

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Ευρωεκλογές - ΣΥΡΙΖΑ: Ο Παπανώτας, ο Τσίπρας και η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου10:51Ηράκλειο: Ξυλοδαρμός 14χρονου σε σχολείο - Το βίντεο που τράβηξαν συμμαθητές του10:37Κατάταξη UEFA: Η θέση της Ελλάδας μετά την πρόκριση του Ολυμπιακού10:25Λάρισα: “Σήκωσαν” πακτωμένο χρηματοκιβώτιο από κατάστημα10:12Κυριακή Γρίβα: Ο πατέρας της μήνυσε τους αστυνομικούς που “σε πέντε λεπτά την ξεφορτώθηκαν”09:58Ιράν: Οι εκρήξεις, το Ισραήλ και η επίθεση για αντίποινα (βίντεο)09:45“Έρωτας φυγάς” - Νέο επεισόδιο: Μυστικά και αποκαλύψεις την Παρασκευή (βίντεο)09:31Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης09:17ΠΟΥ: Η γρίπη των πτηνών θα γίνει σαν τον κορονοϊό09:04“Ενώπιος Ενωπίω” - Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Η Παξινού, οι “Ψυχοκόρες” και η πολιτική (βίντεο)08:50Εορτολόγιο - 19 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα (Ακάθιστος Ύμνος)08:36Το παρασκήνιο της βρετανικής συμμετοχής στην ενίσχυση της ισραηλινής άμυνας08:23Τροχαίο - Θεσσαλονίκη: Αυτοκίνητο τούμπαρε στην Εθνική Οδό (βίντεο)08:10Amber Alert για 11χρονο07:57OHE: “Όχι” των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης07:44Αθηναϊκή Λέσχη: Δείπνο προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη (εικόνες)07:30Μέση Ανατολή - Πετρέλαιο: Μεγάλη αύξηση στις διεθνείς τιμές φέρνει η νέα ένταση07:17Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή07:03ECL - Ολυμπιακός: Αποθέωση στο αεροδρόμιο για την πρόκριση στα ημιτελικά (βίντεο)06:50Σταδίου: Τροχαίο με σοβαρά τραυματισμένο οδηγό06:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο