LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΚΛΗΔημοσίευση: 27 Ιανουαρίου 2014 07:37

Περιμένοντας...

Οι  δημοσκοπήσεις βρυχήθηκαν πάλι: τόσο ο ένας, τόσο ο άλλος, εξαέρωση των μικρών, αντοχή των ακραίων, καταλληλότερος ο ένας, θα νικήσει όμως ο έτερος, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες.

ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΚΛΗ

Ωστόσο, το σημαντικότερο εύρημα είναι (και παραμένει από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση) το γεγονός ότι πολλοί, πάμπολλοι νιώθουν μετέωροι, «ορφανοί», δυσφορούντες με τα συμβαίνοντα και αγωνιούντες για τα μελλούμενα, δίχως να μπορούν να ακουμπήσουν στους υπάρχοντες κομματικούς σχηματισμούς την εμπιστοσύνη τους και τις ελπίδες τους ότι μπορούν να κάνουν την ζωή τους καλύτερη, να αλλάξουν το πρόσημο της χώρας, να προσφέρουν ρεαλιστικό όραμα που θα κινητοποιήσει τα καλύτερα κομμάτια της κοινωνίας για να κινηθεί επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση, με τον ορθό βηματισμό που απαιτούν οι καιροί, θα παράγει πλούτο που θα κατανέμενεται δίκαια στους πολίτες της, θα ισχυροποιήσει και θα προστατεύσει τους θεσμούς της, θα καταστήσει τη γνώση εργαλείο προόδου της άνεργης νέας γενιάς της, θα είναι παρούσα στις διαμορφούμενες γεωπολιτικές ισορροπίες.

Πολλοί προσβλέπουν σε κάποιον που θα τα υλοποιήσει όλα αυτά, θα διαθέτει ό,τι λείπει από τους υπάρχοντες πολιτικούς, θα είναι ο ηγέτης που θα μας σώσει. Ποιός θα μπορούσε να είναι; Άλλο η επιθυμία και άλλο η πραγματικότητα. Περιμένουμε μάλλον κάποιον σαν τον Γκοντό, όπως ο Εστραγκόν και ο Βλαντιμίρ στην διάσημη τραγι-κωμωδια του Μπέκετ.

Όμως, όπως και στο έργο, Γκοντό στον ορίζοντα δεν φαίνεται. Τα προβλήματα συσσωρεύονται, η απελπισία γιγαντώνεται, τα παράλογα πάνε κι έρχονται , πληθαίνουν οι αφορμές για να γεμίσει κι άλλο η δεξαμενή των Εστραγκόν και Βλαντιμίρ, αλλά Γκοντό στο ορίζοντα δεν φαίνεται. Κι αν δεν υπάρχει; Να φύγουμε; Ειμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε. Γιατί η ζωή, παρά τα αδιέξοδα των συγκυριών, προχωράει.

Η ζωή εξαρτάται από εμάς, όπως είπε ο Αλέν Μπαντιού στις αθηναϊκές διαλέξεις του. «Πρέπει να συνεχίσεις. Δεν μπορώ να συνεχίσω. Θα συνεχίσω.»

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
Βόλος: Απείλησε τον αδερφό του και πήγε φυλακή17:58Κίνημα #metoo - Χάρβεϊ Γουάινστιν: Το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του17:45Φλώρος: Έχασα την ψυχραιμία μου και ακολούθησα τον κ. Γραμμένο έξω από την αίθουσα...17:32Κορονοϊός - Γρίπη: Πόσοι θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα17:18Θεσσαλονίκη: Μηχανή παρέσυρε και τραυμάτισε τροχονόμο17:04Έκθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων - Τουρκικό ΥΠΕΞ: Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ16:51“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: εκπλήξεις και καυγάδες στο επεισόδιο της Πέμπτης (βίντεο)16:37Τουρκικά ΜΜΕ: Η Γερμανία βλέπει θετικά την πώληση Eurofighters στην Τουρκία16:23Άλκης Καμπανός: Απομακρύνονται τα ενθύμια από το σημείο της δολοφονίας του 16:09ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο