LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΔΩΡΑΔημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2013 09:19

Παρακαλώ, μην το πείτε στον κ.Τόμσεν!

Τον παραδοσιακό θρύλο για το γεφύρι της 'Άρτας, που έγινε δημοτικό τραγούδι- λίγο ή πολύ- όλοι τον ξέρουμε...

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΔΩΡΑ


"Σαράντα πέντε μάστοροι κι εξήντα μαθητάδες, ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν".

Το γιοφύρι της Άρτας το έχτιζαν τη μέρα, τουλάχιστον.

Στο γεφυράκι της Λεωφόρου Σπάτων όμως, δεν έχει μπει ούτε λιθαράκι κι ας κοντεύει ένας χρόνος από τότε που η νεροποντή το γκρέμισε...

Η ελληνική πραγματικότητα ξεπερνάει το θρύλο, υπερβαίνει το μύθο αλλά... παρακαλώ πολύ, μην το πείτε στον κ. Τόμσεν.

Αν το μάθει, γύρευε τί άλλο θα σκαρφιστεί να μας ζητήσει...

Φεβρουάριος 2013. Ρίχνει καρέκλες σε όλη την Αττική. Μέσα σε όλες τις ζημιές καταγράφεται και η καθίζηση στο οδόστρωμα πάνω από το ρέμα της Ραφήνας, στη Λεωφόρο Σπάτων, στο ύψος όπου βρίσκεται γνωστό οινοποιείο της περιοχής. Την "αποφράδα", εκείνη, ημέρα μπουλντόζες και φορτηγά "έκοψαν" στη μέση τη Λεωφόρο, εργάτες μάζεψαν τα φερτά υλικά, καθάρισαν την περιοχή και μπήκε οδική σήμανση ότι η λωρίδα κυκλοφορίας προς Σταυρό έχει υποστεί καθίζηση και οι οδηγοί πρέπει να ... παρακάμψουν.

Καλώς; Πολύ καλώς!

Οι μέρες πέρασαν και οι καταιγίδες κόπασαν. Πάνω στο "σπασμένο" γεφυράκι πήρε θέση κατά την άνοιξη  ένα φανάρι! Εξαιτίας της καθίζησης υπήρχε πια μόνο ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Οπότε το φανάρι μπήκε για να ρυθμίσει την κίνηση, εκ περιτροπής .

Καλώς? Καλώς κι ως εδώ.

Μετά ήρθε το καλοκαίρι. Ζέστη, καύσωνας, τα "μπάνια του λαού". Ορδές Αθηναίων κάθε Σαββατοκύριακο περνούσαν από το σημείο με προορισμό τις παραλίες στην Αρτέμιδα. Ουρές αυτοκινήτων κάθε πρωί Σαββάτου και κάθε βράδυ Κυριακής... Το φανάρι που είχε μπει την Άνοιξη αποδείχθηκε "λίγο" το καλοκαίρι. Αλλά, δεν βαριέσαι, λες, πέντε λεπτά πάνω, πέντε λεπτά κάτω θα φτάσω στον προορισμό μου.

Καλώς; Καλώς ή κακώς... δεν πειράζει, λες.

Και ήρθε και το Φθινόπωρο. Μια μέρα του Οκτωβρίου, πολύ πριν το σπασμένο γεφυράκι της Λ. Σπάτων, μια μεγαλοπρεπής κίτρινη πινακίδα μπήκε, για να υποδεικνύει στους οδηγούς μια εξίσου... μεγαλοπρεπή παράκαμψη. Το φανάρι καταργήθηκε. Για απόσταση 50 μέτρων, τώρα πρέπει να κάνεις 500 μέτρα.  'Άσε που πρέπει πια να μπεις σε ...επαρχιακό δρόμο μέσα από τα... χωράφια με ξαφνικές μονοδρομήσεις πού πολλοί δεν πήραν χαμπάρι ότι έγιναν.

Ας πάει και το παλιάμπελο? ( η περιοχή φημίζεται για τα αμπέλια της, άλλωστε). 'Ίσως....

Μόνο που μπουλντόζα και έργα δεν ξανάδα. Κι εγώ και οι εκατοντάδες οδηγοί που περνάνε κάθε ημέρα από εκείνο το σημείο της Λ. Σπάτων με κατεύθυνση είτε προς Γέρακα, Παλλήνη ή τον Σταυρό της Αγ. Παρασκευής, είτε προς Σπάτα και Αρτέμιδα...

Μπαίνουμε στο χειμώνα. Οι νεροποντές επανήλθαν...  Από τον περασμένο Φεβρουάριο, 9 μήνες τώρα, το γεφύρι δεν το ξανάδαμε. Η περίφημη παράκαμψη με την πρώτη βροχή... πλημμυρίζει κι αυτή.

Χρόνο κοντεύουμε να κάνουμε στο γκρεμισμένο γεφυράκι...

'Έχει ο Θεός και βλέπουμε πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.

Μόνο θα σας ζητήσω μια χάρη. Παρακαλώ πολύ, μην το πείτε στον κ. Τόμσεν! Αν το μάθει κι αυτό... καήκαμε!         

 

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες14:49Απάτη - Σέρρες: παρίσταναν τους λογιστές και απέσπασαν λεία “μαμούθ”14:36Basket League: Μπασκετμπολίστας ξυλοκόπησε την σύντροφο του14:22Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο