LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖΔημοσίευση: 02 Νοεμβρίου 2013 14:23

Ντέρμπι ντροπής και γελοιότητας

Όνειδος και ντροπή. Σε ποια τριτοκοσμική χώρα θα συνέβαιναν αλήθεια  τέτοια πράγματα; Και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά. Ο τραγέλαφος δεν περιορίζεται στην εικόνα των αστυνομικών με γκάιγκερ ν’ ανιχνεύουν νευροπαραλυτικά ή άλλα επιδημικά αέρια. Μόνο που η φρενοβλάβεια θα παραμείνει ασύλληπτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΪΒΑΖ

Η αστυνομία ζήτησε από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από τις 16.000 του γηπέδου να μείνουν κενές οι 300 που περιστοιχίζουν τον πάγκο που θα καθίσει η αποστολή του Ολυμπιακού. Στο όνομα του κέδρους, στο όνομα της άσκησης ψυχολογικής βίας, ίσως και των δύο μαζί, οι υπεύθυνοι το αρνήθηκαν. Έτσι, με μεσοβέζικου χαρακτήρα τακτικές, η αστυνομία πήρε τα εισιτήρια που αντιστοιχούν σ’ αυτές τις θέσεις κι εκεί θα καθίσουν τα ΜΑΤ.  

Το θέατρο του παραλόγου δεν τελειώνει εδώ. Αφήνουμε πίσω το γεγονός, ότι όλες οι διμοιρίες των ΜΑΤ, 24 στον αριθμό και άλλοι 700 αστυνομικοί, θ’ αποσπαστούν από τη μάχη κατά της εγκληματικότητας, για τη διαφύλαξη της τάξης σ’ ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Μέτρα Πολυτεχνείου δηλαδή, για ένα γήπεδο, στο οποίο δεν θα υπάρχει παρουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας. 

Οι εξωφρενικές καταστάσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Η αστυνομία χάραξε το δρομολόγιο ώστε το λεωφορείο με την αποστολή του ολυμπιακού να φτάσει και να μπει στο γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ακολουθώντας την ασφαλέστερη διαδρομή και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Έλα όμως που κι εκεί παρεισέφρησε ο τραγέλαφος.

Το πούλμαν του Ολυμπιακού είναι ογκώδες και ψηλότερο από τα συνηθισμένα. Στη διαδρομή που έχει επιλεγεί για λόγους ασφαλείας, διαπιστώθηκε ότι σε κάποιο σημείο τα κλαδιά δέντρων έχουν σχηματίσει αψίδα κι εμποδίζουν τη διέλευση οχήματος αυτού του ύψους. Ζητήθηκε αρχικά από το δήμο Αθηναίων να κοπούν αυτά τα κλαδιά, όμως η απάντηση που πήραν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμοι ή ειδικευμένοι  εργάτες στο τμήμα πρασίνου και κηποτεχνίας γι αυτή τη δουλειά. Ζητήθηκε στη συνέχεια από τον Ολυμπιακό ν’ αλλάξει λεωφορείο όμως κι από εκεί υπήρξε σφοδρή αντίδραση, με το αιτιολογικό ότι στο λεωφορείο υπάρχουν δυσαναπλήρωτες υποδομές για τους αθλητές. Άντε λοιπόν να βγάλεις άκρη, όταν για το αυτονόητο, της προσέλευσης με ασφάλεια δηλαδή, ξεσηκώνεται διαπραγμάτευση και περνάει από σαράντα κύματα.

Ο κόμπος όμως έφτασε στο χτένι για τους αξιωματικούς της αστυνομίας, όταν ενημερώθηκαν πριν από λίγες ώρες, ότι η ομοσπονδία του γυναικείου βόλει, όρισε την αυριανή ημέρα και συγκεκριμένα στις τρεις το μεσημέρι, τον αγώνα μεταξύ των ομάδων Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο γήπεδο του Πανελλήνιου. Με μια οργισμένη νότα, έκαναν γνωστό ότι είτε θ’ αναβληθεί αυτός ο αγώνας, είτε θα τους δώσουν 5 όλους κι όλους αστυφύλακες και ας αναλάβουν οι ίδιοι τη ευθύνη.

Με αυτά κι εκείνα, οι επικεφαλής των μέτρων αξιωματικοί  έχουν εξοργιστεί αλλά και οπλιστεί με πρωτοφανή εάν φανούν συνεπείς αποφασιστικότητα. Έχουν εκπονήσει ειδικά σχέδια κατά πως ευαγγελίζονται, ώστε είτε εκτός είτε μέσα στο γήπεδο, οποιοσδήποτε εκφεύγει της κοσμιότητας στη διαγωγή και στη συμπεριφορά, να παίρνει δώρα ένα ζευγάρι χειροπέδες και να οδηγείται κατευθείαν στο κρατητήριο.

Κι επειδή απηυδήσαμε με όλα τα προηγούμενα, κι επειδή είμαστε σίγουροι ότι από αυτές τις γελοιότητες δεν πρόκειται ν’ απαλλαγούμε στο μέλλον, τουλάχιστον ας δούμε αυτό. Τις μαζικές συλλήψεις…

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Φονικό των Ανωγείων”: Αναιρέθηκε η απόφαση από τον Άρειο Πάγο19:15ΙΕΛΚΑ: Πάσχα με μικρότερα τραπέζια και λιγότερα φαγητά το 202419:02Φωτιά στους Σχίνους Ηλείας (βίντεο)18:49Μελισσοκόμοι: Τα αντιπυρικά μέτρα βάζουν τέλος στα μελίσσια μας18:36Πλημμύρες: Αναστολή πληρωμών για τους πληγέντες 18:23Τουρκία: “Κόλαφος” η έκθεση του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα18:09Τήλος: Εντοπίστηκαν δεκάδες παράτυποι μετανάστες σε παραλία17:56Θεσσαλονίκη: Καλλιεργούσε κάνναβη… μαζί με τον ανήλικο γιο του (βίντεο)17:43Άγιος Γεώργιος: Ο βίος, τα μαρτύρια και τα θαύματά του17:30ΟΣΕ: Νέο ΔΣ στον Οργανισμό17:16Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)17:03Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25“Daniel” και “Elias” - Μητσοτάκης: Πάνω από 3 δις το κόστος αποκατάστασης των ζημιών (εικόνες)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο