LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 03 Απριλίου 2025 16:34

Γιατί οι Αμερικανοί έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής από τους Ευρωπαίους;

Έρευνες έδειξαν ότι οι πλούσιοι Αμερικανοί ζουν σε κάποιες περιπτώσεις λιγότερο και από τους φτωχότερους Ευρωπαίους. Οι παράγοντες που επηρεάζουν.

αμερικανοί - έρευνα - ευρωπαίοι

Οι Αμερικανοί έχουν μικρότερα ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους Ευρωπαίους, ανεξάρτητα από το πόσο πλούσιοι είναι, όπως διαπίστωσε μελέτη ερευνητών της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown στις ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «New England Journal of Medicine».

Οι ερευνητές συνέκριναν δεδομένα από περισσότερους από 73.000 ενήλικες στις ΗΠΑ και σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης, που το 2010 ήταν ηλικίας 50 έως 85 ετών, για να προσδιορίσουν πώς ο πλούτος επηρεάζει τις πιθανότητες θανάτου ενός ατόμου. Όπως διαπίστωσαν, οι άνθρωποι με περισσότερο πλούτο είχαν ποσοστό θανάτου 40% χαμηλότερο από εκείνους στο φτωχότερο τεταρτημόριο.

Τα συγκριτικά δεδομένα έδειξαν, όμως, και κάτι άλλο: ότι σε κάθε επίπεδο πλούτου στις ΗΠΑ, τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλότερα από εκείνα στα μέρη της Ευρώπης που μελέτησαν οι ερευνητές. Οι πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν κατά μέσο όρο μικρότερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τους πλουσιότερους Ευρωπαίους. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι πλουσιότεροι Αμερικανοί έχουν ποσοστά επιβίωσης παρόμοια με τους φτωχότερους Ευρωπαίους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ολλανδία.

ΗΠΑ - Δασμοί - κοντέινερ

Συγκεκριμένα, τα άτομα στην ηπειρωτική Ευρώπη πέθαναν σε ποσοστό περίπου 40% χαμηλότερο από τους συμμετέχοντες στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της περιόδου μελέτης. Οι συμμετέχοντες από τη νότια Ευρώπη είχαν εκτιμώμενα ποσοστά θανάτου περίπου 30% χαμηλότερα από τους συμμετέχοντες στις ΗΠΑ. Τέλος, οι συμμετέχοντες από την ανατολική Ευρώπη είχαν εκτιμώμενα ποσοστά θανάτου 13-20% χαμηλότερα.

Η μελέτη τονίζει το πώς τα ασθενέστερα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας και οι διαρθρωτικές ανισότητες στις ΗΠΑ μπορεί να συμβάλλουν σε μικρότερα ποσοστά επιβίωσης σε όλες τις ομάδες πλούτου.

«Τα ευρήματα είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι ακόμη και οι πλουσιότεροι Αμερικανοί δεν προστατεύονται από τα συστημικά προβλήματα στις ΗΠΑ που συμβάλλουν στο χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής, όπως η οικονομική ανισότητα, ή παράγοντες κινδύνου όπως το άγχος, η διατροφή ή οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι», σημειώνει η Ειρήνη Παπανικόλα, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και διευθύντρια του Κέντρου Βιωσιμότητας Συστημάτων Υγείας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Brown.

Ειδήσεις σήμερα:

Άλιμος - Θύμα ληστών: Τους προσέφερα μια εικόνα της Παναγίας και... φασολάδα για να φάνε! (βίντεο)

Εύβοια: Θανατηφόρο τροχαίο στην Κάρυστο

Επίδομα Παιδιού: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραγωδία στην Ελβετία: Έξι Γάλλοι υπήκοοι τραυματίες, οκτώ άλλοι αγνοούνται23:58Μαμντάνι: Θα δώσουμε παράδειγμα στον κόσμο - Η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει23:42Γουόκαπ: Tο συναίσθημα σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι πάντα το ίδιο - Για αυτό παίζουμε μπάσκετ23:24Τραγωδία στην Ελβετία: Περίπου δεκαπέντε Ιταλοί, μεταξύ των τραυματιών23:10Ιράν: Εντάσεις στις διαδηλώσεις για την ακρίβεια - Αναφορές για έξι νεκρούς22:56Τροχαίο δυστύχημα Άντονι Τζόσουα: Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου22:42Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή22:28Σαρώνει η γρίπη: Στα όρια τα νοσοκομεία, από την έξαρση ιώσεων σε παιδιά22:14Ανεξέλεγκτη ταχύτητα και social media: Κάνουν ράλι με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα22:00Τραγωδία στην Ελβετία: Η Γαλλία δέχεται τραυματίες σε γαλλικά νοσοκομεία21:46Ο Τραμπ αναβάλλει κατά ένα έτος την αύξηση των δασμών σε εισαγόμενα έπιπλα21:32O Παναθηναϊκός άρχισε συζητήσεις για τον Αντίνο21:18ANT1 Sports: Οι αστείες στιγμές από τον χώρο του αθλητισμού, το 2025 (βίντεο)21:04Ελβετία - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες: Άνθρωποι ούρλιαζαν, άλλοι κείτονταν νεκροί στο έδαφος (βίντεο)20:50Μαζικοί έλεγχοι αλκοτέστ στην Αθήνα - 62 οδηγοί πάνω από το όριο20:36Λάρισα: Σύγκρουση δύο αυτοκινήτων - Άνδρας στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις20:22Ελβετία: Συλλυπητήριο μήνυμα υποστήριξης απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή20:08Αταμάν: Από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός19:54Πυρκαγιά στο Κραν Μοντανά - Παρμελέν: Μια από τις χειρότερες τραγωδίες στην ιστορία της χώρας19:40Πάτρα: Τραυματίστηκε ζευγάρι που επέβαινε σε μηχανή που συγκρούστηκε με αυτοκίνητο19:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο