LATEST NEWS
 
Με υπογραφή... /ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΔΩΡΑΔημοσίευση: 21 Οκτωβρίου 2013 09:51

Η μικρή Μαρία και η μεγάλη Υποκρισία

Πολύ πριν την... αγνώστου ταυτότητας "Μαρία" υπήρχε το '60 και το '70 το ίδρυμα "Άγιος Στυλιανός".

ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗ ΔΩΡΑ

Πολλά χρόνια πριν το ξανθό κοριτσάκι βρεθεί στον καταυλισμό των Ρομά, υπήρχαν οι απεγνωσμένες καταγγελίες, πανευρωπαϊκά,  για το εμπόριο παιδιών στα Βαλκάνια. (μόνο το "Χαμόγελο του παιδιού" έχει κάνει δεκάδες) Δεκαετίες τώρα, πριν αποφασιστεί, κατόπιν εορτής,  η αλλαγή της νομοθεσίας για τη δήλωση των παιδιών στα ληξιαρχεία, στην Ελλάδα...εκατοντάδες ( ίσως, πολύ περισσότερα)  βρέφη, άλλαξαν γονείς σε μια νύχτα.

Δικαιώνονται ακόμα και η Τρόικα και το ΔΝΤ, που μας κατηγορούν, συνεχώς, για τα πάντα.  Διαπιστώνουν κι αυτοί μαζί με μας ότι οποιοσδήποτε επιτήδειος εξαιτίας της αδιαφορίας, της επιβουλής, της ανεπάρκειας, του δόλου, εξαιτίας των ελλειματικών νόμων και της παντελούς έλλειψης ελέγχων μπορεί να δηλώνει άβερτα παιδιά που δεν είναι δικά του και να εισπράττει...εξίσου αβέρτα προνοιακά επιδόματα χιλιάδων ευρώ. ( άσε που την πληρώνουν αυτοί που έχουν πραγματική ανάγκη...και τους πετσοκόβουν τις παροχές επειδή κάποιοι καταλήστεψαν το κράτος με παρανομίες)

Κι αφήνουν, επιπλέον και το περιθώριο, σε κάποιους ...ακραίους να νομίζουν ότι δικαιώνονται επειδή έχουν κυρήξει πογκρόμ κατά των Τσιγγάνων.

Είναι πολύ εύκολο, να κατηγορηθούν, συλλήβδην, οι Ρομά. 'Εχουν, όμως, τόση δύναμη στα χέρια τους, άνθρωποι αγράμματοι και αμόρφωτοι?

Μήπως η ευυπόληπτη -κατά τα λοιπά κοινωνία μας- επιχειρεί να ξεπλύνει, τώρα, μέσω αυτών, παλιές αμαρτίες της?

Το χρήμα και το όφελος δεν έχουν χρώμα, ούτε φυλή, ούτε κοινωνική τάξη και κυρίως... δεν έχουν ιδεολογία.

Στις υποθέσεις του δημοτικού βρεφοκομείου του Αγίου Στυλιανού και σε πολλές άλλες υποθέσεις παράνομων υιοθεσιών, γιατροί, δικηγόροι και διάφοροι άλλοι "κοινωνικά ανώτεροι" βρέθηκαν μπλεγμένοι.  Οικογένειες της "καλής κοινωνίας" αγόραζαν τα παιδάκια.

Ο φτωχός - νομάς τσιγγάνος προσφέρει ή μεσολαβεί -σαν βαποράκι- για το παιδί ή και το εκμεταλλεύεται για να βγάλει μεροκάματο, ο μορφωμένος και "ανώτερος" δημόσιος υπάλληλος, δικηγόρος, γιατρός, αστυνομικός κ.ο.κ διευκολύνει με αντάλλαγμα ή και από αδιαφορία και από προσωπική απογοήτευση δεν ελέγχει, όπως οφείλει.

Ο ευκατάστατος άκληρος, που δεν την παλεύει με τη γραφειοκρατία, καταλήγει να αγοράσει -με τα λεφτά του- ένα μωρό. Όλοι οι υπόλοιποι "πέφτουμε από τα σύννεφα".

Προφανώς και ο νόμος δεν ακολούθησε την αυξανόμενη ζήτηση και προσφορά παιδιών "προς πώληση". Δεν αφουγκράστηκε τα σημεία των χαλεπών οικονομικά και κοινωνικά καιρών, όπου η μάνα πουλάει το παιδί της εκτός από διαστροφή και για την επιβίωσή της. Κυρίως όμως δεν κατοχύρωσε και δεν διευκόλυνε όσους επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα παιδί με έντιμη διάθεση και από αληθινή επιθυμία.

Τα νομικά "εμπόδια" και οι γραφειοκρατικές "τρικλοποδιές" ευνόησαν το "παρεμπόριο", τους επιτήδειους και τα κυκλώματα.

Πέσαμε, από τα σύννεφα όταν μάθαμε για το ξανθό κορίτσι στον καταυλισμό των τσιγγάνων στα Φάρσαλα; Ξαναπέσαμε όταν είδαμε την "φάμπρικα"των πιστοποιητικών; Ξαφνιαστήκαμε, όταν ακούσαμε για την είσπραξη παράνομων επιδομάτων; Βρήκαμε εξιλαστήρια θύματα για να νιώσουμε πιο ήρεμοι;

Ακόμα, στην Ελλάδα, ό,τι δηλώσεις είσαι...Ούτε η τρόικα δεν μας βοήθησε να απαλλαγούμε, από αυτό....

Pοή στη κατηγορία: Με υπογραφή...
“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης, κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τη Δάφνη (εικόνες)23:59Missing Alert για την εξαφάνιση 15χρονης23:47ΗΠΑ: Η επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ ήταν “μια μεγάλη αποτυχία” 23:36Χανιά: λουόμενος έχασε τη ζωή του από πνιγμό23:24Ερντογάν για Ισραήλ: Πρέπει να σταματήσουμε τις βάρβαρες επιθέσεις του23:13Σίδνεϊ: Τι φώναζε ο άνδρας που μαχαίρωσε τον ιερέα σε ζωντανή σύνδεση (βίντεο)23:02ΕΣΗΕΑ: 24ωρη απεργία την Τρίτη22:50Δραματική διάσωση 6χρονης από τη θάλασσα – Κόπηκε το σχοινί που την τραβούσαν22:37Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στα πράσινα… το θρίλερ του ΟΑΚΑ22:26Χανιά - τροχαίο: Φονική σύγκρουση αυτοκινήτων (εικόνες)22:14Επίθεση Ιράν στο Ισραήλ: Το υπέρογκο κόστος της αναχαίτισης των drones22:02Βρετανία: Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας αναχαίτισαν ιρανικά drone21:51Χαρδαλιάς: 101 εκατομμύρια ευρώ για 40 έργα στην Αθήνα21:39Χατζηδάκης: “Δικαίωμα στη Λήθη”, μια κίνηση ανθρωπιάς για τους επιζώντες από καρκίνο21:28Ζωγράφου: “Πιάστηκαν” οι νεαροί που έκαναν δεκάδες ένοπλες ληστείες (βίντεο)21:15Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ – Μητσοτάκης: Στις 9 Ιούνη δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ευρώπη…21:01Γιάννης Φέρτης: Το συγκινητικό αντίο της Φίνος Φιλμ (βίντεο)20:48Άγιοι Ανάργυροι: Το βίντεο ντοκουμέντο από την δολοφονία της Κυριακής20:34Σημεία για rapid test δωρεάν την Τρίτη20:21Καλλιθέα: Ανήλικος πωλούσε παράνομα φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα20:07
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο