LATEST NEWS
 
Ευρωεκλογές 2014 /Νέα /

ΝΔ

Δημοσίευση: 15 Απριλίου 2014 14:43

Σαμαράς: Θέλουμε μία νέα Ελλάδα σε μία νέα Ευρώπη

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και την «Ελλάδα του αύριο» μίλησε ο πρωθυπουργός κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

«Θέλουμε μία νέα Ελλάδα που θα παίζει κρίσιμο ρόλο σε μία νέα Ευρώπη», επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ στις ευρωεκλογές.

«Το διακύβευμα των ευρωεκλογών δεν αφορά μόνο την παράταξη μας» αφορά την Ελλάδα και το μέλλον, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι το «διακύβευμα είναι το πώς θα εκπροσωπηθεί η πατρίδα μας στην Ευρώπη και ποια Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη: Η Ελλάδα που κερδίζει το στοίχημα της Ανάπτυξης; Ή η Χώρα που εκλιπαρεί και πάλι για δανεικά».

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα «ανανεωτικό και ενωτικό» ψηφοδέλτιο που θα εκπροσωπήσει «την Ελλάδα του αύριο», τονίζοντας ότι στόχος είναι να διατηρηθεί σταθερή η χώρα σε ένα ασταθές περίγυρο. «Αυτά τα πρόσωπα που επιλέξαμε και μας έκαναν τη τιμή να δεχτούν, είναι ένα μήνυμα το οποίο δίνουμε στην κοινωνία. Όλα τα πρόσωπα που επιλέξαμε είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας. Και συνθέτουν ένα ψηφοδέλτιο, ενωτικό και ανανεωτικό», σημείωσε, λέγοντας πως «υπάρχουν πολλά στελέχη που εμφανίζονται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο, αλλά μαζί με άλλους αρκετά πιο έμπειρους, που μετακινούνται από την Εθνική σκηνή στην ευρωπαϊκή σκηνή».

«Εγώ θα σας μιλήσω για το που βρίσκεται η χώρα και που πηγαίνει», είπε ο κ. Σαμαράς, κάνοντας έναν απολογισμό των μέχρι των τώρα πεπραγμένων της κυβέρνησης. «Αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ, πιάσαμε τους στόχους, πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα» και με το κοινωνικό μέρισμα επιστρέφουμε χρήματα στον ελληνικό λαό, τόνισε σχετικά, επαναλαμβάνοντας πολλές φορές ότι η αποκατάσταση των αδικιών είναι άμεση προτεραιότητα και πως γίνεται η πράξη.



Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο ελληνικός λαός έδωσε σαφή εντολή στην κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα μέσα στο ευρώ και να τη βγάλει από την κρίση. «Να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κρίση και να ανοίξουμε τον δρόμο για την ανάπτυξη», σημείωσε σχετικά και μίλησε για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές.

«Φέτος αρχίζει η ανάκαμψη και για πρώτη φορά μειώνεται η ανεργία», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε πως πλέον είναι εντελώς διαφορετική η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό και ότι αλλάζει σημαντικά η ψυχολογία και μέσα στη χώρα. Πρέπει να προστατέψουμε και να διαφυλάξουμε τη σταθερότητα για να πιάσουν τόπο οι θυσίες του ελληνικού λαού, ήταν το μήνυμα που έστειλε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και εξαπέλυσε μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τώρα που περάσαμε τον κάβο, θα τους αφήσουμε να μας γυρίσουν πίσω;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και απάντησε ότι «δεν θα τους αφήσουμε». Ο κ. Σαμαράς φωτογραφίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, έκανε λόγο για «προφήτες της καταστροφής» που «στέκονται αμήχανοι μπροστά στα επιτεύγματα του ελληνικού λαού και δεν ξέρουν τι να πουν» και τους χαρακτήρισε «νοσταλγούς των ελλειμμάτων». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «θα σκίσουν τα παλιά μνημόνια για να μας φέρουν καινούρια», ενώ «εμείς θέλουμε να βγούμε βήμα-βήμα από τη κρίση», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε και θα βγούμε από τα μνημόνια μια και καλή», επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η εξωστρέφεια. Μετά το τέλος της ομιλίας του πρωθυπουργού, ακολούθησε η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων της ΝΔ για τις ευρωεκλογές.

Pοή στη κατηγορία: Πολιτική
Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38Πάτρα – Πανεπιστήμιο: Φοιτητές έκλεισαν πρύτανη στο γραφείο του (εικόνες)19:25Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά19:12Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Θεαματική εκδήλωση για τα εγκαίνια του κτηρίου Θεσσαλονίκης (βίντεο)18:58Ολυμπιακή φλόγα: Η τελετή παράδοσης για το Παρίσι 2024 από το Παναθηναϊκό Στάδιο18:45Ημαθία: Ελεύθερος ο ιδιοκτήτης αλόγων για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών18:31Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Δήμοι ζητούν νέα προθεσμία για τον εκσυγρονισμό των κτηρίων18:18ΗΠΑ - Τουρκία: Ο Ερντογάν αναβάλει την συνάντηση με τον Μπάιντεν18:05“Έρωτας φυγάς”: Sneak preview από το επεισόδιο της Παρασκευής (βίντεο)17:52Σκυλακάκης: Πιο πιθανό είναι να κερδίσεις το λαχείο παρά να σου γκρεμίσουν το αυθαίρετο 17:39Θεσσαλονίκη: μηχανή παρέσυρε και εγκατέλειψε ανήλικη17:26Αθηνά Οικονομάκου - Φίλιππος Μιχόπουλος: Χωρισμός μετά από 10 χρόνια κοινής πορείας17:12Τέμπη - ΣΥΡΙΖΑ: Θα ζητήσει προανακριτική για το “μπάζωμα” 16:59Μητσοτάκης στη Δροσιά: Δεν υπάρχει αξιόπιστη αντιπρόταση για τις Ευρωεκλογές16:45Διαρροές email - ΥΠΕΣ: Παραδόθηκε το πόρισμα στις Αρχές16:32Πύργος: Γιατρός κατήγγειλε βιαιοπραγία από συνάδελφό της16:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο