Συνελήφθη 17χρονος ο οποίος διέπραττε ληστείες με βίαιο τράβηγμα αλυσίδων λαιμού από νεαρά άτομα
Συνελήφθη πρωινές ώρες της 20-8-2025 στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 17χρονος, κατηγορούμενος για ληστείες και κλοπές.
Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους στο κέντρο της Αθήνας, εντόπισαν τον κατηγορούμενο να οδηγεί δίκυκλο το οποίο είχε αφαιρέσει την 19-8-2025 από την περιοχή της Κυψέλης.
Στη συνέχεια, τον οδήγησαν στο Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίου Παντελεήμονα το οποίο επιλήφθηκε προανακριτικά.
Όπως προέκυψε, ο κατηγορούμενος κυρίως βραδινές ώρες ενεργώντας κατά μόνας ή από κοινού με συνεργούς του οι οποίοι έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, προσέγγιζε νεαρά άτομα και με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου ή σωματικής βίας, τους αφαιρούσε αλυσίδες λαιμού, ενώ ακόμα προέβαινε σε αφαιρέσεις δικύκλων.
Από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αγίου Παντελεήμονα ο 17χρονος ταυτοποιήθηκε ως δράστης σε 5 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών σε Μαρούσι, Αθήνα και Ωρωπό.
Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Με συγκίνηση το τελευταίο "αντίο" στον Δημήτρη Κωνσταντάρα (εικόνες)
Άγιος Φανούριος: Η φανουρόπιτα, τα 12 μαρτύρια και η θαυματουργή εικόνα
Λεωφόρος Ποσειδώνος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 27/08 λόγω εργασιών