Κακοκαιρία - Χίος: “Περιπέτεια” για το “Νήσος Ρόδος” από το μπουρίνι (βίντεο)
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Χίου, όταν το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» βρέθηκε αντιμέτωπο με το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή περίπου στις 21:30 με 22:00.
Κατά τη διαδικασία πρόσδεσης, έσπασαν δύο κάβοι και αποκόπηκε μία μπίντα, γεγονός που οδήγησε τις λιμενικές αρχές να δώσουν εντολή απομάκρυνσης του πλοίου από το λιμάνι για λόγους ασφαλείας.
Το «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ», προερχόμενο από τη Λέσβο με προορισμό τον Πειραιά, κατάφερε τελικά να δέσει με ασφάλεια στο λιμάνι λίγο αργότερα. Ακολούθησε επιθεώρηση, η οποία δεν εντόπισε προβλήματα, και έτσι ξεκίνησε κανονικά η διαδικασία φόρτωσης οχημάτων και επιβίβασης επιβατών.
Όπως δήλωσε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου, Παντελής Βατούσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναμενόταν η έκδοση του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, προκειμένου το πλοίο να συνεχίσει απρόσκοπτα το ταξίδι του προς τον Πειραιά.
Ρεύμα - Μειωμένο τιμολόγιο: Νέο θερινό ωράριο από την 1η Απριλίου
Κακοκαιρία: Κλειστά σχολεία, μηνύματα 112 και μεγάλες ζημιές σε Πάρο και Μύκονο (εικόνες)