LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: Σήμερα 11:30

Τέμπη - Θεοδωρικάκος: Από την αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα εκτοξεύονται τόνοι λάσπης

Τι είπε ακόμη ο Υπουργός Ανάπτυξης όταν ρωτήθηκε για το νέο αναπτυξιακό νόμο αλλά και για τα ζητήματα καθημερινότητας

Τάκης Θεοδωρικάκος

«Η κυβέρνηση είναι η πρώτη που θέλει να βγει όλη η αλήθεια στο φως για την υπόθεση των Τεμπών, γιατί δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτα. Υπάρχει ένα καθολικό αίτημα για δικαιοσύνη, όμως αυτή απονέμεται από την ίδια την ελληνική δικαιοσύνη και από κανέναν άλλον. Από την αντιπολίτευση το τελευταίο διάστημα εκτοξεύονται τόνοι λάσπης, έχουν λεχθεί απίστευτα πράγματα και συκοφαντίες και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και να διχάζεται με αυτόν τον τρόπο η ελληνική κοινωνία», συνέχισε ο Υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ακόμα την ανάγκη «να γίνουν κανονικά όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να μπορέσει να επουλωθεί το εθνικό τραύμα των Τεμπών», ενώ ζήτησε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις να μην οξύνουν το κλίμα και να μη γίνεται επιχείρηση διχασμού της κοινωνίας που είναι πολύ επικίνδυνη. Όπως είπε, όποτε συνέβη στο παρελθόν είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα μας. Επίσης, σε ερώτηση για τις πορείες απάντησε πως «η Ελλάδα είναι δημοκρατική χώρα, είναι δικαίωμα όσων θέλουν να διαδηλώσουν, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με τάξη και ηρεμία».

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης ρωτήθηκε για το νέο αναπτυξιακό νόμο, τονίζοντας πως «σε έναν κόσμο που αλλάζει, η μεγαλύτερη ασφάλεια για τη χώρα είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στη βιομηχανία, την εφαρμοσμένη έρευνα και την καινοτομία, την αύξηση των εξαγωγών μας. Η καλύτερη άμυνα είναι να μείνουν τα νέα παιδιά στις παραμεθόριες περιοχές, εκεί που γεννιούνται και να ανακοπεί το μεγάλο κύμα φυγής για το λεκανοπέδιο».

Υπογράμμισε πως το 2025 και το 2026 δίνονται 900 εκατ. ευρώ σε καθεστώτα που αφορούν τη βιομηχανία, τη μεταποίηση και τις μεγάλες επενδύσεις, με ιδιαίτερο βάρος στην παραμεθόριες περιοχές, από την Ήπειρο και τη Μακεδονία, μέχρι τον Έβρο και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να γίνουν παραγωγικές επενδύσεις. «Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο, διεκδικούμε και αναζητούμε και πρόσθετους πόρους όπως το Modernisation Fund, τους ρύπους της βιομηχανίας, ώστε να επιστρέφουν αυτά τα χρήματα στη βιομηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε και για τα ζητήματα της καθημερινότητας, τονίζοντας ότι «μέσα από έναν συνδυασμό παρεμβάσεων και μέτρων έχουμε πετύχει να έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων σε όλη την Ευρωζώνη», ενώ για την πρόσφατη συνάντηση με τους εκπροσώπους της αγοράς είπε πως τους ζήτησε σε μια σειρά προϊόντων που έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές τους διεθνώς το τελευταίο διάστημα - όπως το μοσχαρίσιο κρέας, το κακάο και ο καφές - να απορροφήσουν μέρος των αυξήσεων, μειώνοντας το μεσοσταθμικό τους κέρδος. Τέλος, για τα πρόστιμα επισήμανε πως επιβάλλονται, ανακοινώνονται και πληρώνονται κανονικά απ’ όλους, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Ο Τραμπ “ξήλωσε” τον αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας

Εορτολόγιο - 22 Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Κομισιόν: Ξεκινάει η συζήτηση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα από την αγωνιώδη αναζήτηση των συγγενών (βίντεο)Σήμερα 17:47 | Ειδήσεις

Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα, απο τη μοιραίο βράδυ της σύγκρουσης των δύο τρένων,  έφερε στο φως ο ΑΝΤ1.

Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό και τραυματίες (εικόνες)Σήμερα 19:07 | Ειδήσεις

Συναγερμός σήμανε στη Γαλλία για επίθεση με μαχαίρι σε αγορά της πόλης Μιλούζ

Ενδοοικογενειακή βία – Ακράτα: Συνελήφθη αλλά δραπέτευσε από το ψυχιατρείοΣήμερα 20:18 | Ειδήσεις

Ο δράστης συνελήφθη μετά από καταγγελία της συζύγου του. Οδηγήθηκε στο ψυχιατρείο, αλλά κατάφερε να αποδράσει. 

Πάπας Φραγκίσκος: Επιδεινώθηκε η κατάσταση τουΣήμερα 21:06 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν για τον Ποντίφικα, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ενδοοικογενειακή βία – Ακράτα: Συνελήφθη αλλά δραπέτευσε από το ψυχιατρείο22:14Επέμβαση ανοιχτής καρδιάς: τι σημαίνει ακριβώς η πιο παρεξηγημένη έκφραση της καρδιοχειρουργικής;22:00Ατρόμητος – Πανσερραϊκός: Πέταξε… ψηλά το Περιστέρι21:47Ακτή Βουλιαγμένης: Μία στρατηγική επένδυση στη δημοφιλέστερη παραλία της Αθηναϊκής Ριβιέρας 21:33Πάπας Φραγκίσκος: Επιδεινώθηκε η κατάσταση του21:20Γαλλία: Άστεγοι κέρδισαν 500000 ευρώ σε ξυστό με... κλεμμένη κάρτα21:07Γερμανία: Πορεία νεοναζί στο Βερολίνο - Διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς στο Αμβούργο (εικόνες)20:53Ηράκλειο - Καρτέλ κοκαΐνης: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν ο αρχηγός και δύο μέλη του κυκλώματος20:40Κλειστός στίβος - Καραλής: “Έσπασε” το φράγμα των 6 μέτρων ο πρωταθλητής του επί κοντώ (βίντεο)20:26Τουρκία: Αλυσίδα καταστημάτων αποκαλύφθηκε ότι ανήκε σε γκιουλενιστές - Εκατοντάδες συλλήψεις20:15Βόρεια Μακεδονία - Μίτσκοσκι: Η χώρα έχει υποστεί πολλές ταπεινώσεις και αποδέχτηκε κακές συμφωνίες 20:02Νίκι Λάουντα: ο θρύλος της Formula 119:48Σεισμοί: Παραμένουν κλειστά τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή της Θήρας19:35Καλλιθέα - ΟΦΗ: Πέρασαν έυκολα από τη Λεωφόρο οι κρητικοί19:21Γαλλία: Τρομοκρατική επίθεση με νεκρό και τραυματίες (εικόνες)19:08Τέμπη - Αποκάλυψη ΑΝΤ1: Νέα συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα από την αγωνιώδη αναζήτηση των συγγενών (βίντεο)18:54Εύβοια: Δημοτικός σύμβουλος επιχείρησε να κάψει το αυτοκίνητο προέδρου Συλλόγου18:41Γάζα – Πολιομυελίτιδα: Ξεκίνησε η τρίτη εκστρατεία εμβολιασμού σε παιδιά18:27Πύργος: Φωτιά σε δασική έκταση18:14Σπάνιο αττικό μελανόμορφο ληκύθιο επαναπατρίσθηκε από τις ΗΠΑ18:00
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο