LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚαιρόςΔημοσίευση: Χθες 16:17

Καιρός: Τοπικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας την Μεγάλη Τετάρτη

Που αναμένεται να σημειωθούν βροχές. Πόσο θα ανέβει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά διαστήματα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Στα δυτικά ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά τοπικοί όμβροι τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα..

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τους 21 με 22 και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια ηπειρωτικά τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική γενικά αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένους όμβρους μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους. μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Από τις βραδινές ώρες στη δυτική Μακεδονία πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη, λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3, στα θαλάσσια - παράκτια ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4, ενισχυόμενοι το βράδυ στο Θρακικό σε 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τα δυτική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 με 7, τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ανατολικοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις από αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Μεγάλη Πέμπτη 17 Απριλίου

Στα ανατολικά γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, κατά τόπους και κατά διαστήματα πιο πυκνές. Στα δυτικά νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, από τις απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί πάνω από τα κανονικά επίπεδα, αφού θα φτάσει στα δυτικά τους 25 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός ΣχεδιασμόςΣήμερα 10:48 | Ειδήσεις

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του, «πρόκειται για μία σημαντική πρωτοβουλία, καθώς για πρώτη φορά η χώρα μας θέτει τους κανόνες για την οργάνωση του θαλάσσιου χώρου».

Εγνατία: Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο του τροχαίου με τους 2 νεκρούςΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τροχαίο δυστύχημα στην Κοζάνη και μέχρι στιγμής έχει συλληφθεί ήδη ο Ουκρανός οδηγός του φορτηγού που καρφώθηκε πάνω στα προπορευμένα οχήματα.

Μαγνησία- Κουρέτας για δρόμο που κατέρρευσε: Είχα πάει την μελέτη για τον δρόμο 1 χρόνο πίσω (βίντεο)Σήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Ο περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας ζητάει πλήρη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη για το έργο το οποίο χαρακτήρισε ωστόσο λίγο πολύ αχρείαστο.

Μενίδι: Άγνωστοι διέρρηξαν και έβαλαν φωτιά σε εργαστήριο με σφολιάτες (βίντεο)Σήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Η Πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο για την κατάσβεση, με 10 πυροσβέστες και 4 οχήματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεγάλη Τετάρτη: τι τιμά σήμερα η Εκκλησία11:29Milliyet: Eτοιμο το θαλάσσιο χωροταξικό σχέδιο της Τουρκίας – Κόβει στη μέση το Αιγαίο11:15Γύθειο: Ιστιοφόρο εξέπεμψε σήμα κινδύνου11:02Ανακοινώθηκε ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός10:48Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν δεκάδες χιλιάδες λαθραία πακέτα τσιγάρα10:35Κυψέλη: Αυτοί είναι οι 3 Τούρκοι που καταζητούνται για τη δολοφονία ομοεθνή τους10:22Λάρισα: Ισόβια σε αλλοδαπό για την δολοφονία 35χρονης μητέρας παιδιών10:08Μενίδι: Άγνωστοι διέρρηξαν και έβαλαν φωτιά σε εργαστήριο με σφολιάτες (βίντεο) 09:55Πάρνηθα - Φυλή: Σεισμοί μικρής έντασης τα ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης09:41Κικίλιας: Συγκράτηση ή και μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια09:28Παπαστεργίου στον ΑΝΤ1: Έτσι θα λειτουργεί η εφαρμογή Kids Wallet στα κινητά των παιδιών09:14Σχολικές εξετάσεις: Πότε ξεκινούν σε γυμνάσια και λύκεια09:01ΑΑΔΕ: Επικαιροποιείται ο κατάλογος των αποζημιώσεων, επιδομάτων, ασφαλίστρων και λοιπών βοηθημάτων08:47Μαγνησία- Κουρέτας για δρόμο που κατέρρευσε: Είχα πάει την μελέτη για τον δρόμο 1 χρόνο πίσω (βίντεο)08:34Μπάιντεν σε Τραμπ: Ζημιές και καταστροφή στις 110 πρώτες μέρες08:20ΟΔΔΗΧ: Έξοδος στις αγορές με επανέκδοση 10ετούς ομολόγου08:07Τουρκιγιέ - Άγκυρα: Πρόγραμμα για την αύξηση τουρκικού πληθυσμού στα κατεχόμενα07:53Μεγάλη Τετάρτη: Το Άγιο Ευχέλαιο για θεραπεία πάσης ασθένειας07:45Εγνατία: Εικόνες αποκάλυψης στο σημείο του τροχαίου με τους 2 νεκρούς07:26Champions League: Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν στα ημιτελικά07:11
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο