LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 05 Ιανουαρίου 2025 16:51

Κώστας Σημίτης: Μεσίστιες σημαίες και ακύρωση εκδηλώσεων για τον θάνατό του (εικόνες)

Εθνικό πένθος και μεσίστιες σημαίες για την εκδημία του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. 

Κώστας Σημίτης - Μεσίστιες σημαίες

Μετά τη θλιβερή αναγγελία για τον θάνατο του Κώστα Σημίτη, η φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του κινήματος τοποθετήθηκε στην είσοδο των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, μαζί με εκείνη της Φώφης Γεννηματά που έχει φύγει από τη ζωή.

Εκεί, κόσμος, έσπευσε να αφήσει λουλούδια και να αποτίσει φόρο τιμής, στον πρώην Πρωθυπουργό. Στα γραφεία του κόμματος, κυματίζει μεσίστια η ελληνική σημαία. 

Μεσίστιες, είναι και οι σημαίες σε δημόσια κτήρια όπως η Βουλή των Ελλήνων, στη μνήμη του Κώστα Σημίτη.

Κώστας Σημίτης - Μεσίστιες σημαίες

Κώστας Σημίτης - Μεσίστιες σημαίες

Κώστας Σημίτης - Μεσίστιες σημαίες

Με συγκίνηση αποχαιρετά το ΠΑΣΟΚ τον Κώστα Σημίτη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης επικοινώνησε αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του με τη σύζυγό του Δάφνη για τη συλλυπηθεί και πολιτικοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι έσπευσαν να στείλουν το δικό τους συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια.

Κώστας Σημίτης - πένθος - Χαριλάου Τρικούπη

Κώστας Σημίτης - πένθος - Χαριλάου Τρικούπη

Κώστας Σημίτης - πένθος - Χαριλάου Τρικούπη

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση της εκδημίας του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ξένοι ηγέτες όπως ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, καθώς και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους.

Με απόφαση της κυβέρνησης κηρύχθηκε τετραήμερο εθνικό πένθος. Η κηδεία του θα τελεστεί την Πέμπτη, στις 12.00 το μεσημέρι, στη Μητρόπολη Αθηνών δημοσία δαπάνη και θα του αποδοθούν τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Κώστας Σημίτης

Ακυρώσεις εκδηλώσεων

Λόγω της κήρυξης τετραήμερου εθνικού πένθους για τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, ακυρώνονται, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, οι μουσικές και εορταστικές εκδηλώσεις στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό της Περιφέρειας, στο Πεδίον του Άρεως.

Ως εκ τούτου, δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου συναυλία της Μπάντας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κώστας Σημίτης - Δάφνη Σημίτη

ΕΟΚ: Ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) γνωστοποίησε την απόφασή της να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες μπάσκετ, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, έως και την 8η Ιανουαρίου. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του τετραημέρου εθνικού πένθους που κηρύχθηκε για την απώλεια του πρώην Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Σημίτη.

Ο Κωνσταντίνος Σημίτης απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 88 ετών. Κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους, το οποίο θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 8 Ιανουαρίου, η ΕΟΚ αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής με την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες μπάσκετ, ανεξαρτήτως κατηγορίας ή διοργάνωσης.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Η κήρυξη τετραήμερου εθνικού πένθους για το θάνατο του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σήμερα το πρωί σε ηλικία 88 χρονών, θα εφαρμοστεί σε όλους τους αγώνες μπάσκετ Εθνικών και τοπικών πρωταθλημάτων, από σήμερα Κυριακή 5/1 μέχρι και την Τετάρτη 8/1 με την τήρηση ενός λεπτού σιγής πριν από τα τζάμπολ».


Ειδήσεις σήμερα:

Κώστας Σημίτης: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του

Τροχαίο: Νεκρός από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Θεοφάνια: Το έθιμο “Γιάλα - Γιάλα” αναβιώνει στην Ερμιόνη (βίντεο)


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι επτά κατηγορούμενοι στην Κρήτη23:18Βόλος: Καθηγητής κλείδωσε μαθητές στην τάξη για να κάνει μάθημα23:03Μητσοτάκης: Προσωπικό μου στοίχημα η Ακρινή Κοζάνης - Μετατρέπεται σε πρότυπο πράσινο οικισμό22:50
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο