LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτισμόςΔημοσίευση: 26 Σεπτεμβρίου 2024 20:58

The Cure: Κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι μετά από 15 χρόνια

Το μελαγχολικό τραγούδι, διάρκειας σχεδόν 7 λεπτών, είναι το πρώτο κομμάτι από το "Songs of a Lost World", το 14ο κατά σειρά άλμπουμ των The Cure.

The Cure - Ρόμπερτ Σμιθ

Το βρετανικό συγκρότημα The Cure έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πρώτο του νέο τραγούδι εδώ και 16 χρόνια, το σινγκλ "Alone", με τα μέλη του να επιβεβαιώνουν ότι το πολυαναμενόμενο άλμπουμ θα κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου.

Το μελαγχολικό τραγούδι, διάρκειας σχεδόν 7 λεπτών, είναι το πρώτο κομμάτι από το "Songs of a Lost World", το 14ο κατά σειρά άλμπουμ των The Cure. Το τελευταίο τους, με τίτλο "4:13 Dream", κυκλοφόρησε το 2008.

Το συγκρότημα είχε δώσει μια πρώτη γεύση από τα τραγούδια που απαρτίζουν το νέο άλμπουμ του κατά τη διάρκεια της περιοδείας του "Shows Of A Lost World", ξεκινώντας τις συναυλίες του με το "Alone".

«Είναι το κομμάτι που ξεκλείδωσε τον δίσκο. Από τη στιγμή που ηχογραφήσαμε αυτό το μουσικό κομμάτι γνώριζα ότι ήταν το εναρκτήριο τραγούδι και ένιωσα ότι ολόκληρο το άλμπουμ φαίνεται ξεκάθαρα», δήλωσε σε μια ανακοίνωση ο φροντμαν του συγκροτήματος Ρόμπερτ Σμιθ.

«Προσπαθούσα σκληρά για κάποιο καιρό να βρω τον σωστό στίχο με τον οποίο θα ξεκινούσε το σωστό εναρκτήριο κομμάτι, δουλεύοντας την απλή ιδέα του «είμαι μόνος», έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου αυτό το βασανιστικό αίσθημα ότι γνώριζα ήδη ποιος θα έπρεπε να είναι ο εναρκτήριος στίχος».

Ο Σμιθ πρόσθεσε ότι είχε θυμηθεί το ποίημα Dregs του Έρνεστ Ντάουσον, αφότου ολοκλήρωσε την ηχογράφηση «και αυτή ήταν η στιγμή που κατάλαβα ότι το τραγούδι και το άλμπουμ ήταν αληθινά».

Το "Alone" ξεκινά με μία ορχηστρική εισαγωγή, διάρκειας άνω των τριών λεπτών, προτού ο Σμιθ ξεκινήσει να τραγουδά.

Η βρετανική μουσική έκδοση NME χαρακτήρισε το τραγούδι «επικό και γεμάτο συναίσθημα», ενώ η βρετανική εφημερίδα Guardian το περιέγραψε ως «μεγαλοπρεπώς τυλιγμένο στη μελαγχολία και την απόγνωση», βαθμολογώντας το με 4 στα 5 αστέρια.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέες ταυτότητες: Αλλάζει το νομικό πλαίσιο για την έκδοση τους

Τραμπ: Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου από το Ιράν

Θάνατος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησανΣήμερα 08:37 | Ειδήσεις

Όσον αφορά στο πρόστιμο το 415 εκατομμυρίων που έχει επιβληθεί στη χώρα μας, αναμένεται να καταβληθεί σε τρεις δόσεις από περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ τη φορά.

Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρταςΣήμερα 09:51 | Ειδήσεις

Σε κλίμα συγκίνησης ο Γιώργος Παπαδάκης και η ομάδα του Καλημέρα Ελλάδα αποχαιρέτησε τους επί 34 χρόνια τηλεθεατές τους.

Συνελήφθη και ο τέταρτος εμπλεκόμενος για τον ομαδικό βιασμό ανήλικηςΣήμερα 08:53 | Ειδήσεις

Θα οδηγηθούν το μεσημέρι στα Δικαστήρια Πειραιά

“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Θοδωρής Κυριακού για την προσφορά του Γιώργου Παπαδάκη στην ενημέρωσηΣήμερα 09:16 | Ειδήσεις

«Γιώργο μου σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς σου για το έργο σου και την αφοσίωση σου στον ΑΝΤ1 και τις αρχές μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΑΝΤ1.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μεσσηνία: Εμβόλισαν περιπολικό για να ξεφύγουν11:41Τραμπ: Αύξησε τα τέλη εισόδου στα εθνικά πάρκα για τους ξένους επισκέπτες11:27Φωτιά στα Χανιά: Ήχησε το 11211:13Θεσσαλονίκη: Έκρυβε ναρκωτικά στον κινητήρα του αυτοκινήτου του10:59Ιβανίσεβιτς για Τσιτσιπά: Πιο αγύμναστο παίκτη δεν έχω ξαναδεί10:39Τραμπ: Δηλώνει απογοητευμένος από τον Ρώσο ομόλογο του10:24Καλημέρα Ελλάδα - Γιώργος Παπαδάκης: Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου που με κάνατε να νιώσω άνθρωπος της διπλανής πόρτας10:04Καλημέρα Ελλάδα: Η κουμπάρα του Γιώργου Παπαδάκη, Νότα Γιαννουδάκη από την Αμερική μιλά συγκινημένη για τη γνωριμία τους09:52Θεσσαλονίκη: Εργατικό ατύχημα με 23χρονο09:35“Καλημέρα Ελλάδα”: Ο Θοδωρής Κυριακού για την προσφορά του Γιώργου Παπαδάκη στην ενημέρωση09:19Συνελήφθη και ο τέταρτος εμπλεκόμενος για τον ομαδικό βιασμό ανήλικης09:03Κυβερνητικές πηγές για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επιστροφή χρημάτων και ποινικές διώξεις για όσους παρανόμησαν08:49Ιεράπετρα: Υπό ύφεση η πυρκαγιά08:36Τζίνα Λολομπριτζίτα: Η “πιο όμορφη γυναίκα” που λατρεύτηκε από τον ανδρικό πληθυσμό 08:24Μητέρα κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό 14χρονης: “Τα παιδιά μου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό”08:11Euro 2004: Η κεφαλιά του Χαριστέα, το γκολ και ο θρίαμβος της Ελλάδας07:57ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα με voucher 750 ευρώ07:44Μητσοτάκης: Διήμερη επίσκεψη στο Άγιο Όρος07:30Συνελήφθη ένας 16χρονος για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά07:17Τραμπ – Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία για Ουκρανία και Ιράν07:03
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο