LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 01 Απριλίου 2025 23:23

Τουρκία - Ιμάμογλου: Μποϊκοτάζ στην αγορά ως διαμαρτυρία για τη φυλάκισή του

Η έκκληση τις προηγούμενες ημέρες του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, για μποϊκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες ορισμένων εταιρειών, που η ιδιοκτησία τους στηρίζει την κυβέρνηση, επεκτάθηκε από πρωτοβουλίες φοιτητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έκκληση για γενικό μποϊκοτάζ στην αγορά.

Ερντογάν - Ιμάμογλου

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διέταξε αυτεπάγγελτη έρευνα, με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους και εχθρότητας μεταξύ του κοινού, εναντίον όσων καλούν τους καταναλωτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε μποϊκοτάζ στην αγορά, αύριο 2 Απριλίου, ως αντίδραση στη σύλληψη και προφυλάκιση του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η έκκληση τις προηγούμενες ημέρες του προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Οζγκιούρ Οζέλ, για μποϊκοτάζ σε προϊόντα και υπηρεσίες ορισμένων εταιρειών, που η ιδιοκτησία τους στηρίζει την κυβέρνηση, επεκτάθηκε από πρωτοβουλίες φοιτητών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε έκκληση για γενικό μποϊκοτάζ στην αγορά. Στη συνέχεια ο Οζέλ ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει αυτήν την κίνηση των φοιτητών και το κόμμα του θα συμμετάσχει στο μποϊκοτάζ. Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα.

Σε ανακοίνωσή της η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης αναφέρει: «Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα σχετικά με διχαστικές αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευρύτερα γνωστές στην κοινή γνώμη ως εκκλήσεις για «μποϊκοτάζ», με στόχο την παρεμπόδιση μερίδας του κοινού να συμμετάσχει σε οικονομική δραστηριότητα, καθώς και κατά των ατόμων που διαδίδουν αυτές τις πληροφορίες, για την τέλεση των εγκληματικών πράξεων της διάκρισης και της δημόσιας υποκίνησης σε μίσος και εχθρότητα».

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, ο πρόεδρος του CHP αναφέρει: «Υποστηρίζω ολόψυχα το μποϊκοτάζ στην κατανάλωση που ξεκίνησαν οι νέοι ενάντια στη δίωξη των φοιτητών, των μητέρων, των πατέρων και των αδελφών τους. Καλώ όλους να συμμετάσχουν σε αυτό το μποϊκοτάζ και να χρησιμοποιήσουν την ισχύ που έχουν ως καταναλωτές. Το έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του κράτους. Οι λίγοι χουντικοί που στρέφουν το κράτος ενάντια στο έθνος θα ηττηθούν, το έθνος θα κερδίσει».

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Τσελίκ, επέκρινε τον Οζγκιούρ Οζέλ, για την υποστήριξη που παρείχε στην έκκληση για μποϊκοτάζ. «Στο σημείο που έχει φτάσει δεν ασκεί αντιπολίτευση, αλλά απειλεί την Τουρκία στο σύνολό της. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Οζέλ δεν έχει άλλες αντιπολιτευτικές ικανότητες, εκτός από το να προσπαθεί να διχάσει την κοινωνία. Οι πολίτες μας θα μποϊκοτάρουν αυτή τη νόθα πολιτική και τους επιθετικούς πολιτικούς».

Ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, Ομέρ Μπολάτ, δήλωσε από την πλευρά του ότι «όσοι ζημιωθούν εμπορικά μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια για αποζημίωση ενάντια σε όσους έχουν κάνει έκκληση για μποϊκοτάζ».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία στην Κρήτη: “Πνίγηκαν” τα Χανιά – Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα (εικόνες)

Eurostat – πληθωρισμός: Ανοδικά κινήθηκε στην Ελλάδα τον Μάρτιο

Φλωρίδης: Ομόφυλα ζευγάρια ανδρών ή μοναχικοί άνδρες δεν θα αποκτούν παιδί μέσω παρένθετης

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)Σήμερα 22:27 | Ειδήσεις

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς προς κατοικημένες περιοχές, καθώς πνέουν άνεμοι στην περιοχή.

Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψειΣήμερα 23:12 | Ειδήσεις

Άμεση ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη στον Αλέξη Τσίπρα.

Σαντορίνη: Θυελλώδεις άνεμοι παρέσυραν και διέλυσαν τροχόσπιτο (βίντεο)Σήμερα 16:23 | Ειδήσεις

Οι αρχές καλούν τους πολίτες και τους επισκέπτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες.

Φωτιά στη Μεσσηνία – Επιχειρούν ενάερια μέσαΣήμερα 17:16 | Ειδήσεις

Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε επιχειρούν και δυνάμεις από αέρος

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τήνος: Ιστιοφόρο έδωσε μάχη με τα κύματα και τους θυελλώδεις ανέμους (βίντεο)23:59Μαρινάκης για Τσίπρα: Έχει δικαίωμα να κάνει όσο rebranding επιθυμεί, αλλά την ιστορία δεν θα την ξαναγράψει23:43Ασπροβάλτα: 60χρονος έχασε τη ζωή του ενώ κολυμπούσε 23:28Τσίπρας: Ποιος φοβάται την αλήθεια για το ’15;23:13Τουρκία: Μεγάλη πυρκαγιά απειλεί σπίτια στη Σμύρνη - Στην Πάτμο έφτασαν οι καπνοί22:57Φωτιά σε εργοστάσιο στον Πειραιά – Έντονη οσμή καπνού στην ατμόσφαιρα (βίντεο)22:43Τασούλας: Στη φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" την Δευτέρα για να επιθεωρήσει εν πλω τα πολεμικά πλοία του στόλου22:28Τροποποιήσεις στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Αττικής λόγω ισχυρών ανέμων22:12Χαλκιδική: Νεκρή συνεπιβάτιδα μηχανής μετά από σφοδρή σύγκρουση με ΙΧ21:58Η Ευρώπη σε κλοιό καύσωνα: "Καμίνια" οι πόλεις με 40άρια 21:44Εύβοια: Αστυνομικός έσωσε με αυτοθυσία μητέρα και κόρη που παρασύρθηκαν από τα ρεύματα στη θάλασσα21:30Μουντιάλ Συλλόγων: Η υπερηχητική Παρί Σεν Ζερμέν «σκόρπισε» την παρέα του Μέσι και περιμένει... Μπάγερν21:16Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με την Παλαιστίνια ΥΠΕΞ21:02112 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα20:47Τροχαίο στη Χαλκιδική: 19χρονος έχασε τη ζωή του20:33Φθιώτιδα: Κατέρρευσε σε γλέντι και πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο20:19Γαλλία: Τσιγάρο τέλος σε παραλίες και πάρκα 20:05WRC-Ράλι Ακρόπολις: Κατέκτησε την πρώτη θέση ο Τάνακ19:50Ντόναλντ Τραμπ: Βρήκα αγοραστή για το Tik Tok19:36Κρήτη: Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό χειριστή κανό - Σηκώθηκε drone19:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο