LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: Χθες 08:03

Μεσανατολικό: Επίσκεψη-αστραπή του Μπλίνκεν στην Αίγυπτο

Με το ταξίδι αυτό, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εννοεί να συνεχίσει να ασκεί πίεση για την επίτευξη ανακωχής στην Λωρίδα της Γάζας.

Άντονι Μπλίνκεν

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έφθασε τα ξημερώματα στο Κάιρο, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, στο πλαίσιο επίσκεψης-αστραπής στην Αίγυπτο, σύμμαχο των ΗΠΑ, προκειμένου να συζητήσει μεταξύ άλλων τις προσπάθειες για να συμφωνηθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τον τόνο όσον αφορά τη δέκατη επίσκεψη του κ. Μπλίνκεν στην περιοχή από το ξέσπασμα του πολέμου, την 7η Οκτωβρίου 2023, δίνει πάντως μάλλον το πού δεν θα πάει: στο Ισραήλ ή σε οποιαδήποτε άλλη αραβική πρωτεύουσα πλην Καΐρου.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έλεγαν κατ’ ιδίαν πως δεν αναμένουν να σημειωθεί κάποια ιδιαίτερη πρόοδος στις επαφές τις οποίες θα έχει στο Κάιρο. Με το ταξίδι αυτό, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εννοεί να συνεχίσει να ασκεί πίεση για την επίτευξη ανακωχής.

Η Ουάσιγκτον θα ήθελε να έχει εξασφαλιστεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου και καθώς πλησιάζει το τέλος της θητείας του Τζο Μπάιντεν, καθώς ανησυχεί πως κάθε μέρα που περνάει αυξάνει τον κίνδυνο περιφερειακής κλιμάκωσης, αν όχι ανάφλεξης.

Οι ταυτόχρονες εκρήξεις χθες στον Λίβανο βομβητών που χρησιμοποιούσαν μέλη της Χεζμπολά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννιά άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι σχεδόν 2.800, έδειξαν γιατί — και περιέπλεξαν τα πράγματα.

Λίβανος - Βομβητές

Η Χεζμπολά επέρριψε την ευθύνη στο Ισραήλ.

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες με τον αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και θα συμπροεδρεύσει σε συνεδρίαση του «στρατηγικού διαλόγου» των δυο χωρών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αναμένεται επίσης να παραχωρήσει κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αιγύπτιο ομόλογό του Μπαντρ Αμπντελάτι.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον αποφάσισε να αποδεσμεύσει το σύνολο της αμερικανικής ετήσιας στρατιωτικής βοήθειας στο Κάιρο (1,3 δισεκ. δολάρια), χωρίς να θέσει όρους για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως την περασμένη χρονιά. Μένει το πράσινο φως του Κογκρέσου.

Ειδήσεις σήμερα:

Νew York Times: Πως παγίδευσε το Ισραήλ τους βομβητές της Χεζμπολάχ (βίντεο)

Champions League: Πολυβόλο… η Μπάγερν με “καρέ” του Κέιν

Λακωνία: Φυτεία “μαμούθ” με δενδρύλλια κάνναβης (εικόνες)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα τουΣήμερα 11:10 | Ειδήσεις

Κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε το πτώμα βρέθηκε το μηχανάκι του 40χρονου που είχε επιτεθεί στον πατέρα του με ψαροντούφεκο. Τι εξετάζουν οι αρχές. 

Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτηΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Στο "κυνήγι" εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων έχει αποδυθεί η ΑΑΔΕ για να τους γυρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Πολίτης κέρδισε στην φορολοταρία και νόμιζε ότι "του κάνουν πλάκα"!

Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψίαΣήμερα 11:42 | Ειδήσεις

Δραματικές είναι οι περιγραφές των περιπατητών για τον τρόπο που έχασε την ζωή της η άτυχη γυναίκα. Κλειστό παραμένει το Φαράγγι. Αυτοψία του Ευθύνη Λέκκα για την ασφάλεια των διαβατών.

Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδαΣήμερα 11:47 | Ειδήσεις

Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου. Πού εντοπίστηκαν νέα κρούσματα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Το Κυπριακό, ο ΟΗΕ και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις (εικόνες)13:45Μαρινάκης για κόκκινα δάνεια: Οι βουλευτές πρέπει να ρωτούν και οι υπουργοί να απαντούν13:32Τραμπ: Ιρανοί χάκερ έκλεψαν αρχεία από την ομάδα του και τα έστειλαν στον Μπάιντεν13:18Η ΑΑΔΕ ψάχνει πολίτες για να τους επιστρέψει λεφτά! Σβήνουν τα mail φοβούμενοι για απάτη13:05Νετανιάχου: Συνελήφθη Ισραηλινός που κατηγορείται ότι στρατολογήθηκε από το Ιράν για να τον δολοφονήσει12:51Πάρος: Βύθιση ταχύπλοου - Οι επιβάτες διασώθηκαν από πλοίο της γραμμής12:38Υπουργείο Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας: Έκλεψαν 30 υπολογιστές από τα γραφεία12:24Φαράγγι Σαμαριάς: Η τραγωδία, οι συγκλονιστικές μαρτυρίες και η αυτοψία12:11Ιός Δυτικού Νείλου: Δύο θάνατοι την περασμένη εβδομάδα11:57ΗΠΑ: Πρώην πράκτορας της CIA καταδικάστηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων γυναικών11:44ΣΥΡΙΖΑ - Γκλέτσος: Κάναμε τεράστιο λάθος με τον Κασσελάκη (βίντεο)11:31Ο Ερντογάν απολαμβάνει φραπέ σε καφετέρια στην Άγκυρα (βίντεο)11:17Βόλος: Νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του11:04Λίβανος - Κατασκευάστρια βομβητών: Οι ασύρματοι που εξερράγησαν δεν παράγονται εδώ και δέκα χρόνια10:51“Jannis Markopoulos: Ephemeral Flames” στην Σύρο10:41Βόλος: Θρίλερ με πτώμα στην θάλασσα - Εξετάζεται αν ανήκει στον γιο που χτύπησε με ψαροντούφεκο τον πατέρα του10:37Κολωνός: Συμπλοκή με πυροβολισμούς10:25Έρευνα - Εγκεφαλικά: Που οφείλεται η αύξηση τους10:11Ισραήλ: Επίθεση με ρουκέτες από τη Χεζμπολάχ (βίντεο)09:58Ραγκούσης - Τζάκρη: Το bullying, η λάσπη και οι αποδείξεις (βίντεο)09:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο