LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Σεπτεμβρίου 2024 12:14 | Ανανέωση: 07 Σεπτεμβρίου 2024 12:34

Ρέθυμνο: Στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ μεταφέρθηκε ο κτηνοτρόφος που πυροβόλησαν και του έκοψαν τη γλώσσα

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος που δέχτηκε τη φονική ενέδρα στη στάνη του, μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ καθώς η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη. 

Στάνη - μαντρί - ποιμνιοστάσιο - Τζουμέρκα

(εικόνα αρχείου)

Σε ειδική μονάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφασίστηκε να μεταφερθεί ο 69χρονος κτηνοτρόφος, στον οποίο άγνωστοι έστησαν δολοφονική ενέδρα την Παρασκευή, μέσα στο ποιμνιοστάσιό του στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου.

Η κατάσταση του 69χρονου που φέρει τραύματα από όπλο, στα άκρα και τη σπονδυλική στήλη κρίνεται σοβαρή, ενώ στο ΠΑΓΝΗ μετά την άφιξή του, υπεβλήθη σε επέμβαση για να σταματήσει η αιμορραγία από τη μηριαία αρτηρία.

Ο 69χρονος κτηνοτρόφος αντιμετωπίζει επίσης τραύμα στη στοματική κοιλότητα, καθώς ο δράστης ή οι δράστες που του επιτέθηκαν, του προκάλεσαν πιθανότατα τραύματα με ψαλίδι στη γλώσσα.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Φονική ενέδρα και βασανιμός με θύμα τον κτηνοτρόφο

Τα στοιχεία της κανιβαλιστικής και άγριας δολοφονικής υπόθεσης σε βάρος του, προκαλούν πανελλήνιο σοκ! Ο ή οι δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να είχαν στήσει φονική ενέδρα στον 69χρονο. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, το πρωί της Παρασκευής, εισέβαλαν στο ποιμνιοστάσιο του κτηνοτρόφου στο Βιλανδρέδο Ρεθύμνου, γνωρίζοντας προφανώς ότι είχε μεταβεί εκεί από πολύ νωρίς, προκειμένου να κάνει τις εργασίες του και τον πυροβόλησαν τουλάχιστον 6-7 φορές, με το θύμα να πέφτει στο έδαφος σοβαρά τραυματισμένο και ανήμπορο να αντισταθεί. Ωστόσο δεν σταμάτησαν εκεί...

Την έκοψαν κομματάκι, κομματάκι

Δείχνοντας τις απάνθρωπες ορέξεις τους, αφού πυροβόλησαν τον άτυχο 69χρονο και ενώ αυτός κείτονταν στο έδαφος μέσα σε μια λίμνη αίματος, του πετσόκοψαν τη γλώσσα τεμαχίζοντάς τη σε μικρά κομμάτια για να μην μπορεί να φωνάζει καλώντας σε βοήθεια, οπότε και ολοκληρώνοντας την φρικιαστική αυτή πράξη τους, τράπηκαν σε φυγή. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, οι δράστες φέρεται να είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους.

Αφού οι βασανιστές του έφυγαν από το σημείο, ο 69χρονος όσο είχε ακόμα τις αισθήσεις του κατάφερε να καλέσει στο τηλέφωνο τον γιο του, ο οποίος φτάνοντας στην αποθήκη του ποιμνιοστασίου γύρω στις 7 το πρωί τον βρήκε αιμόφυρτο σε πολύ άσχημη κατάσταση και αμέσως κάλεσε το ΕΚΑΒ. Ο κτηνοτρόφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχοντας χάσει πολύ αίμα.

Οι σφαίρες που δέχτηκε τον έχουν πλήξει και στα δυο πόδια και στο χέρι ενώ μια σφαίρα από αυτές που με μανία του κατάφεραν οι δράστες διαπέρασε το άνω άκρο του, καρφώθηκε στην σπονδυλική του στήλη θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του. Στη γλώσσα του έχει δύο ράμματα και είναι διασωληνωμένος. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως ένα κομμάτι της γλώσσας του δεν έχει βρεθεί, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη φρίκη στην υπόθεση. Η κατάσταση του μετά από μεγάλη προσπάθεια των γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου είχε σήμερα σταθεροποιηθεί, όμως κάθε λεπτό που περνάει γι’ αυτόν είναι κρίσιμο.

Ρέθυμνο - Επίθεση - κτηνοτρόφος

«Φώναζα και μου έκοψαν τη γλώσσα» είπε στο γιο του - Πως συνδέεται η φονική ενέδρα με την επίθεση που είχε δεχτεί τον Ιούλιο ο 26χρονος

Ο 69χρονος, είναι πατέρας του νεαρού που είχε δεχτεί επίθεση πριν από συγκεκριμένα 37 ημέρες με καυστικό υγρό στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο, με τις αστυνομικές αρχές να διερευνούν αν οι δύο υποθέσεις σχετίζονται μεταξύ τους. Κίνητρο και των δύο δολοφονικών επιθέσεων φέρεται να είναι οι διαφορές για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου, μια υπόθεση που φαίνεται να παίρνει τον χαρακτήρα βεντέτας.

Οι διωκτικές αρχές βρίσκονται επί ποδός αναζητώντας τους δράστες της επίθεσης, ενώ δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. έχουν σπεύσει στην περιοχή και το σημείο, όπου εντοπίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος ο 69χρονος, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του-των δραστών. Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί σαρώνουν την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τον-τους δράστες. Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου μάλιστα, έχουν ήδη συλλέξει σημαντικά στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να συνθέσουν το "παζλ” που θα τους οδηγήσει στα ίχνη των δραστών.

Οι λεπτομέρειες της επίθεσης με καυστικό υγρό στο Ρέθυμνο με θύμα τον γιο του 69χρονου κτηνοτρόφου, είχαν και τότε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία. Όλα συνέβησαν το πρωί της 31ης Ιουλίου στην περιοχή του Κουμπέ στο Ρέθυμνο. Ο 26χρονος είχε παρκάρει το αυτοκίνητο του προκειμένου να πάει στη δουλειά, όταν δύο άντρες οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι και φορούσαν κράνη του πέταξαν καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τράπηκαν σε φυγή.

Ο άτυχος νεαρός άρχισε να φωνάζει για βοήθεια, με εργαζόμενους σε παρακείμενη επιχείρηση να σπεύδουν, καλώντας παράλληλα το ΕΚΑΒ. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφτασαν άμεσα στο σημείο της επίθεσης, του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και να τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Ο 26χρονος ευτυχώς ήταν από την πρώτη στιγμή καλά στην υγεία του, καθώς η ποσότητα καυστικού υγρού που δέχτηκε δεν του προκάλεσε πολύ σοβαρά τραύματα.

Ρέθυμνο - Επίθεση - κτηνοτρόφος

Οι αστυνομικές αρχές στο Ρέθυμνο, μετά από έρευνες προχώρησαν στη σύλληψη δύο αντρών ενώ αναζητούνταν και ένα τρίτο πρόσωπο που φαίνεται πως σχετίζεται με την ανατριχιαστική υπόθεση. Για την πράξη τους αυτή οι δυο συλληφθέντες, βρέθηκαν αντιμέτωποι με κατηγορίες για βαριά σκοπούμενη βλάβη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Πρόκειται για έναν 40χρονο άντρα ο οποίος φαίνεται να έχει οικονομικές διαφορές με τον 26χρονο και τον 69χρονο πατέρα του για μία έκταση γης στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου και κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της υπόθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να πλήρωσε “κλείνοντας” μαζί του μια συμφωνία των 1.000 ευρώ τον 50χρονο έτερο συλληφθέντα και έναν ακόμη άντρα, ώστε να επιτεθούν στον 26χρονο.

Σε βάρος τους είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς είχαν ταυτοποιηθεί. Ο 40χρονος κατά την απολογία του, αρνήθηκε τα πάντα, ενώ ο 50χρονος φαίνεται πως κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ομολόγησε, κατηγορώντας τον πρώτο για ηθική αυτουργία. Ο πατέρας του 26χρονου, επέμενε πως θέλει να προφυλακιστούν, κάτι που τελικά έγινε καθώς ο 40χρονος προφυλακίστηκε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δύο οικογένειες βρίσκονται εδώ και καιρό σε κόντρα για αυτή την έκταση γης, με τους κατοίκους της περιοχής να είναι ανάστατοι μετά και από το ανήκουστο περιστατικό της βασανιστικής επίθεσης σε βάρος του 69χρονου, σήμερα Παρασκευή προκαλώντας φρίκη, οργή και αποτροπιασμό. Οι αστυνομικές Aρχές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φαίνεται να αναζητούν ως βασικό ύποπτο της φρικτής πράξης, μέλος της οικογένειας του 40χρονου που συνελήφθη στα μέσα Αυγούστου κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της επίθεσης στον 26χρονο γιο του κτηνοτρόφου. Από ότι πάντως φαίνεται μέχρι στιγμής, η σημερινή ενέδρα στον κτηνοτρόφο είναι «συνέχεια» της επίθεσης του Ιουλίου. Αυτός είναι ο λόγος που οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο συγκεκριμένο άτομο από το χωριό του Βιλανδρέδου ως τον νούμερο ένα ύποπτο για τους πυροβολισμούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Μέριλαντ: 16χρονος σκότωσε 15χρονο την πρώτη ημέρα του στο σχολείο (βίντεο)

Τρίκαλα: Κλείδωνε γυναίκα και παιδιά στο σπίτι, όταν έφευγε για δουλειά

Σκιάθος: Σορός είναι 30 μέρες στο ψυγείο, περιμένοντας το... πιστοποιητικό θανάτου

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)Σήμερα 20:04 | Ειδήσεις

Φάκελο με άλλους 100 γιατρούς στέλνει στις Αρχές το Υπ. Υγείας. Που βρέθηκαν ράβδοι χρυσού και λίρες. Αναμένεται να αποκαλυφθεί απάτη με "μαϊμού" συνταγοραφήσεις ύψους έως και 80 εκ. ευρώ.

Κακοκαιρία “Μπόρις”: Δεκάδες νεκροί και καταστροφές στην κεντρική Ευρώπη (εικόνες)Σήμερα 21:04 | Ειδήσεις

Νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές, άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Μπόρις", που σαρώνει την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί πολλές περιοχές, στην Πολωνία, την Τσεχία και τη Ρουμανία.

Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)Σήμερα 20:11 | Ειδήσεις

Ζημίες ή πενιχρά εισοδήματα δηλώνει η πλειονότητα των ελ. επαγγελματιών, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις τους. Ποιοι εμφανίζονται ως οι πιο φτωχοί.

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένοΣήμερα 16:57 | Ειδήσεις

Ποια ποινή επιβλήθηκε στο άνδρα που παρέσυρε και σκότωσε έναν άνθρωπο και τραυμάτισε άλλους δύο

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΔΥΠΑ - ΕΠΑΣ: Εκπνέει η διορία για τις αιτήσεις21:45Κακοκαιρία “Μπόρις”: Δεκάδες νεκροί και καταστροφές στην κεντρική Ευρώπη (εικόνες)21:32Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Τρίτη21:18Λιμανάκια - Σύνταγμα: Μπαράζ συλλήψεων από την Τροχαία (εικόνες)21:05Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Η δίωξη που ασκήθηκε στον ύποπτο δράστη 20:51“Sounion”: Ολοκληρώθηκε η ρυμούλκηση του τάνκερ (εικόνες)20:38ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι διάλογοι, το Οzempic και οι ράβδοι χρυσού (βίντεο)20:25Φοροδιαφυγή: Ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν λιγότερα από... άνεργους (βίντεο)20:11Μακελελέ: Στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήρθα για τα χρήματα (εικόνες)19:58Τραμπ: Η απόπειρα δολοφονίας έγινε λόγω της ρητορικής Μπάιντεν και Χάρις19:44Τσελίκ: Ο Μητσοτάκης ή ο Δένδιας εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση;19:31Όλυμπος: Βρέθηκε σορός Γερμανού που έκανε ορειβασία19:17Τουρκικά ΜΜΕ: Αντιδράσεις για την παρουσία Δένδια στο Καστελλόριζο19:03ΕΟΠΥΥ - Παράνομες συνταγογραφήσεις: Οι βαριές κατηγορίες για τους συλληφθέντες 18:49Χατζηδάκης: Επεκτείνεται κατά 1 δις το πρόγραμμα “Ηρακλής”18:36ΠΑΟΚ: Ο Λόβρεν φόρεσε τα “ασπρόμαυρα” (εικόνες)18:22Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα υπερδιπλάσιο του στόχου στο 8μηνο18:11Ο οίκος Cardin σχεδίασε διαστημικές στολές για... αστροναύτες (βίντεο)17:58Τα νέα κίνητρα για συγχωνεύσεις – εξαγορές και για την Έρευνα και Καινοτομία17:44Ηράκλειο: Στη φυλακή ο τουρίστας που παρέσυρε τουρίστριες και σκότωσε ηλικιωμένο17:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο