LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 01 Σεπτεμβρίου 2024 07:51

Επαγγελματίες - IRIS: “Προθεσμία τέλος” για την ένταξη στο σύστημα πληρωμών, έρχονται υψηλά πρόστιμα

Πότε εκπνέει η σχετική προθεσμία για αυτοαπασχολούμενους. Πόσοι επαγγελματίες έχουν ήδη συνδεθεί. Ποιο πρόστιμο προβλέπεται από το νόμο.

ταμειακη μηχανη -pos

Αντιμέτωποι με τσουχτερό πρόστιμο θα είναι όσο επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ενταχθούν στο σύστημα πληρωμών IRIS. Το κινητό τηλέφωνο των υπόχρεων θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με επαγγελματικό λογαριασμό, αυτόν που στην τραπεζική ορολογία, ονομάζεται «λογαριασμός όψεως».

Για τους αυτοαπασχολούμενους η ενεργοποίηση γίνεται μέσω του επαγγελματικού τους λογαριασμού. Η προθεσμία για την ένταξη στο σύστημα λήγει αύριο Δευτέρα 02.09. Για όσους υπόχρεους δεν εγγραφούν στο IRIS μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ. Μηνύματα στέλνονται από την ΑΑΔΕ σε υπόχρεους που δεν έχουν ακόμα συνδεθεί.

Στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου εκπνέει η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι για τη σύνδεση του επαγγελματικού λογαριασμού τους με το σύστημα άμεσων πληρωμών (στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή λειτουργεί το σύστημα IRIS). Μέσα από το σύστημα αυτό επιτρέπεται να δέχονται άμεσες πληρωμές από τους πελάτες τους και να επωφελούνται από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η υπηρεσία όπως σημαντικά μειωμένο ή και καθόλου κόστος προμηθειών καθώς και ταχύτητα στην διεκπεραίωση των συναλλαγών».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Καφές: Ακριβότερος από σήμερα σε εστίαση και σούπερ μάρκετ

Παραολυμπιακοί Αγώνες - Παρίσι 2024: Ακυρώθηκαν αγώνες τρίαθλου λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαρ' ολίγον σύγκρουση τρένων - Γραμματίδης: “ Ήταν τεχνικά αδύνατο να γίνει ατύχημα” λέει ο πρόεδρος του ΟΣΕ (βίντεο)Χθες 19:02 | Ειδήσεις

Τι είπε ο πρόεδρος του ΟΣΕ στον ΑΝΤ1 σχετικά με την αμαξοστοιχία που προσέκρουσε σε κομμένα δέντρα αλλά και για την παρ' ολίγον σύγκρουση τρένων.

Ο πατέρας της “Γαλάζιας Πατρίδας” αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Χθες 20:29 | Ειδήσεις

"H Ελλάδα προσπαθεί να επιβληθεί ως κράτος αρχιπέλαγος στην Τουρκία και ως εκ τούτου προσπαθεί να διεκδικήσει τα θαλάσσια δικαιώματα της Τουρκίας" δηλώνει προκλητικά στον ΑΝΤ1 και την ανταποκρίτριά στην Κωνσταντινούπολη  Άννα Ανδρέου, ο πατέρας του ανυπόστατου δόγματος της "Γαλάζιας Πατρίδας" .

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμαΧθες 20:55 | Ειδήσεις

Ζευγάρι ηλικιωμένων απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Βόλος: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονηςΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Ο δράστης προσέγγισε το κοριτσάκι μέσα σε κατάστημα με το πρόσχημα της παροχής βοήθειας κι άρχισε να τη θωπεύει.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τζάστιν Τίμπερλεϊκ: Καταδικάστηκε γιατί οδηγούσε μεθυσμένος23:59Βόλος: Χειροπέδες σε ηλικιωμένο για σεξουαλική παρενόχληση 12χρονης23:46Εμμηνόπαυση: Ευρωπαϊκές Κατευθυντήριες οδηγίες για τη σεξουαλική ζωή23:32Ολυμπιακός – Βίρτους: Νίκη για τους Πειραιώτες με ανατροπή23:18myPyrasfaleiaLive: Σε λειτουργία η πλατφόρμα για την πυρασφάλεια κτηρίων και εγκαταστάσεων23:04Ινδονησία: Χαρές για την γέννηση ενός ρινόκερου της Ιάβας22:51Αστέρας Τρίπολης – Ατρόμητος: Σεφτέ… στις νίκες για το Περιστέρι22:37Διασύνδεση POS - ταμειακών μηχανών: E-mail της ΑΑΔΕ σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις22:22Σαλβίνι: Η Εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την καταδίκη του σε 6ετή φυλάκιση22:08Νεάντερταλ: Έρευνα εξηγεί τον λόγο της εξαφάνισής τους21:53Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα21:39Νεογνικός Προσυμπτωματικός Ανιχνευτικός έλεγχος των πρωτοπαθών ανοσοανεπαρκειών (NEWBORN SCREENING-NBS)21:25Βόρεια Μακεδονία – Μιτσκόσκι: Ανθρώπινο δικαίωμα να αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία21:12Ο πατέρας της “Γαλάζιας Πατρίδας” αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 (βίντεο) 20:58Missing Kid Alert για την εξαφάνιση 14χρονης20:45Σμήνος από κουνούπια μπήκε σε αεροπλάνο που ετοιμαζόταν να απογειωθεί (βίντεο)20:31Λαμία - Athens Kallithea: Φινάλε φωτιά, αλλά κόλλησαν στο μηδέν (εικόνες)20:18“Porto Heli Night Run”: Συνεχίζεται για έκτη χρονιά η αθλητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού 20:04“Αν τον αφήσουν ελεύθερο θα έχουμε άλλη μια γυναικοκτονία” λέει η γυναίκα που την ξυλοκόπησε ο πρώην σύζυγός της 19:51Θέρμη: Εξιτήριο πήρε το αγοράκι που παρασύρθηκε μαζί με τους γονείς του19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο