LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2024 20:50

Σαλβίνι: Η Εισαγγελία του Παλέρμο ζήτησε την καταδίκη του σε 6ετή φυλάκιση

Η δικαστική υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι να μην επιτρέψει, τον Αύγουστο του 2019, την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων.

Ματέο Σαλβίνι

Οι εισαγγελείς του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησαν σήμερα καταδίκη σε έξι χρόνια φυλάκισης για τον Ματέο Σαλβίνι, γραμματέα της Λέγκα, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Μελόνι και υπουργός Μεταφορών της.

Η δικαστική υπόθεση αφορά την απόφαση του Σαλβίνι να μην επιτρέψει - όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019- την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.

«Υπάρχει μια βασική αρχή, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβητήσεις. Ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία της κυριαρχίας του κράτους, βάσει των δημοκρατικών μας αρχών, πρέπει να υπερισχύουν πάντα τα πρώτα» δήλωσε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Τζέρι Φεράρα. «Όποιος κινδυνεύει και βρίσκεται στην θάλασσα, πρέπει να διασώζεται. Ανεξάρτητα από το αν είναι επιβάτης, μέλος του πληρώματος ή μετανάστης», πρόσθεσε.

Ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών και για άρνηση να προχωρήσει σε επιβεβλημένες ενέργειες του κρατικού μηχανισμού.

Από την μεριά της, η συνήγορος υπεράσπισης του Σαλβίνι, Τζούλια Μπουντζόρνο, υπογράμμισε ότι «με την σημερινή αγόρευσή του, ο εισαγγελέας τάσσεται κατά των κυβερνητικών διαταγμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό, κατά της γραμμής βάσει της οποίας πρώτα πρέπει να αποφασίζεται η ανακατανομή των μεταναστών και μόνον στην συνέχεια να ακολουθεί η αποβίβασή τους».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδί

Χανιά: Έκλεισε ραντεβού με κοπέλα μέσω instagram και βρήκε...6 κουκουλοφόρους

Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή επισκέπτρια και δεκάδες “εγκλωβισμένοι” από πτώση βράχωνΣήμερα 15:36 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές. Πως έχασε την ζωή της η γυναίκα, εν μέσω κακοκαιρίας. Μεγάλη κινητοποίηση για να βγούν σώοι από το Φαράγγι δεκάδες επισκέπτες.

Μητσοτάκης: Ειδικοί χώροι για την αποθήκευση των κινητών στα σχολείαΣήμερα 12:36 | Ειδήσεις

Την διαμόρφωση ειδικών χώρων (locker) που θα μπορούν να αποθηκεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Κεραμεικός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς - Τραυματίστηκε 36χρονοςΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στην συμβολή των οδών Κεραμεικού και Ιάσωνος. 

Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην ΒουδαπέστηΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Νέα διάσταση παίρνει το θρίλερ που εξελίσσεται μετά τις απανωτές εκρήξεις βομβητών που σημειώθηκαν χθες σε Λίβανο και Συρία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Debate ΠΑΣΟΚ: Συμφωνία για τους όρους – Πώς θα διεξαχθεί16:27Πάτρα: Υπό κατάληψη το σχολείο όπου πατέρας έδειρε τον Γυμνασιάρχη (εικόνες)16:13ΠΑΟΚ - Γιάννης Παπαστεφανάκης: Τα πρώτα βήματα μετά το χειρουργείο στον μικρό οπαδό (εικόνες)16:00ΑΕΚ: Ο Μαρσιάλ και επίσημα στην ομάδα 15:45Φαράγγι της Σαμαριάς: Νεκρή επισκέπτρια και δεκάδες “εγκλωβισμένοι” από πτώση βράχων15:31ΟΣΕΘ: Προμήθεια έξυπνων καρτών μετακίνησης μέσω Διεθνούς Διαγωνισμού (εικόνες)15:17Παρενόχληση μαθητριών: 67χρονος καθηγητής κρίθηκε ένοχος και στο Εφετείο15:04Σαλβατόρε Σκιλάτσι: Πέθανε ο “Τότο”14:50Europa League και Conference League κάθε Πέμπτη στον ΑΝΤ114:36Θεσσαλονίκη: Του έδωσε λεφτά για να κάνουν έρωτα και... τα ζήτησε πίσω με καραμπίνα!14:23Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια από τη δολοφονία του - Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή14:10Γερμανία - Βραδεμβούργο: Η ακροδεξιά AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις 13:56Πληθωρισμός – Eurostat: “Τσίμπησε” στην Ελλάδα, υποχώρησε στην Ευρώπη τον Αύγουστο13:43Κεραμεικός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς - Τραυματίστηκε 36χρονος13:32ΟΔΔΗΧ: Επιτόκιο 3,11% για το 10ετές ομόλογο13:19Αρχή για το Ξέπλυμα: Ελέγχονται 140 άτομα για απάτη - “μαμούθ“ 150000000 ευρώ13:08Πανσέληνος: Απόψε το “φεγγάρι του θερισμού”12:58Μητσοτάκης: Ειδικοί χώροι για την αποθήκευση των κινητών στα σχολεία12:45Revenge porn - Χανιά: Η νεαρή ερωμένη και τα “καυτά” βίντεο στη σύζυγο μετά τον χωρισμό12:32Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο12:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο