LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 30 Αυγούστου 2024 16:29 | Ανανέωση: 30 Αυγούστου 2024 16:34

Ουκρανία: Συνεχίζεται η προέλαση του στρατού στο Κουρσκ

Εντωμεταξύ, ο ρωσικός στρατός στρατός έθεσε υπό τον έλεγχό του τρεις οικισμούς στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με την Μόσχα. 

Ρωσία - Ουκρανία - Κουρσκ

Με τις δύο πλευρές να αναφέρονται σε στρατιωτικές τους επιτυχίες, συνεχίζεται ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Ο αρχηγός στρατού της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν προχωρήσει έως και 2 χιλιόμετρα στην εισβολή τους στην δυτική περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας τις τελευταίες 24 ώρες.

Ο Ολεξάντρ Σίρσκι ενημέρωσε τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βιντεοσύνδεσης και είπε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχο τους 5 τ.χ ρωσικού εδάφους.

Από την πλευρά τους, οι ρωσικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τους οικισμούς Σινκίιφκα, Κοστιαντινίφκα και Νοβοζελάνε στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε σήμερα το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Μισθοφόροι της ρωσικής εθελοντικής ταξιαρχίας «Medvedi» (αρκούδες) εγκαταλείπουν το αφρικανικό κράτος Μπουρκίνα Φάσο γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της αποχώρησης των Ρώσων μισθοφόρων από την Αφρική είναι η μεταφορά τους στην περιοχή του Κουρσκ σε σχέση με την επίθεση του ουκρανικού στρατού που συνεχίζεται από τις 6 Αυγούστου.

«Πρόκειται για μια στρατιωτική ομάδα με περίπου εκατό άνδρες, η οποία είχε αφιχθεί στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντούγκου τον Μάιο με σκοπό να αναλάβει την προστασία «ορισμένων σημαντικών προσώπων, μεταξύ των οποίων πιθανότατα και ο επικεφαλής της χούντας, ο λοχαγός Ιμπραήμ Τραορέ», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Την αποχώρηση των Medvedi από την Μπουρκίνα Φάσο επιβεβαίωσε ο διοικητής της ταξιαρχίας Βίκτορ Γιερμαλάγεφ με το ψευδώνυμο «Τζεντάι», με τον οποίο οι δημοσιογράφοι της Le Monde ήρθαν σε επαφή μέσω Telegram στις 22 Αυγούστου.

Ρωσία - Ουκρανία - Πόλεμος

Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει τις αποστολές του, αλλά επιβεβαίωσε τον αριθμό των 300 ανδρών που αναπτύχθηκαν αρχικά. «Κάποιοι μένουν, φυσικά. Έχουμε βάσεις και περιουσίες, εξοπλισμό και πυρομαχικά. Δεν θα πάρουμε τα πάντα πίσω στη Ρωσία».

Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, τις οποίες επιβεβαίωσε στο AFP μια δυτική πηγή ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, περίπου εκατό μισθοφόροι από την ταξιαρχία Medvedi έχουν εγκαταλείψει την Μπουρκίνα Φάσο από ένα συνολικό απόσπασμα 300 ανδρών.

Τον Ιούνιο, ο Jack Margolin, εμπειρογνώμονας του Ινστιτούτου Έρευνας Εξωτερικής Πολιτικής (FPRI) για τον ρωσικό μισθοφορισμό, περιέγραψε τις «αρκούδες» ως οργάνωση που είναι «υπό τον έλεγχο του υπουργείου Άμυνας» και συνδεδεμένη με μια στρατιωτική μονάδα που προμήθευε την μισθοφορική οργάνωση Wagner από το 2014.

Νωρίτερα ο ρωσικός ιστότοπος «Τσαργκράντ» που υποστηρίζει τον πόλεμο έγραψε ότι «η 81η ξεχωριστή ταξιαρχία ειδικού σκοπού Medvedi επιστρέφει από την Αφρική στην Ρωσία στο Κουρσκ για να υπερασπιστεί την Πατρίδα».

Στις 27 Αυγούστου στο κανάλι των Medvedi στο Telegram εμφανίσθηκε η είδηση που έλεγε ότι «σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα» η ταξιαρχία επιστρέφει στην βάση της στην προσαρτηθείσα Κριμαία.

Το πρακτορείο Reuters δεν μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητες πηγές την είδηση αυτή από το πεδίο της μάχης.

Ειδήσεις σήμερα

Λάρισα: Έδωσαν άδεια σε καταδικασμένη ιδιοκτήτρια λούνα παρκ

Βουλή: Ορκίστηκε βουλευτής η Πόπη Τσαπανίδου - Ανακοινώθηκε η διαγραφή της Λινού

Κρήτη - Απάτη: Ο “λογιστής του ξενοδοχείου” την έπεισε να καταθέσει χιλιάδες ευρώ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟμαδικός βιασμός στη Γαλλία: Το ντοκουμέντο που “αποκάλυψε” την φρίκη (βίντεο)Σήμερα 15:16 | Ειδήσεις

Το βίντεο, το οποίο ήταν η αρχή, για να φτάσουν οι Αρχές στην αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης βιασμού της Ζιζέλ Πελικό από δεκάδες άγνωστους άνδρες, ενώ την είχε υπνωτίσει ο άνδρας της.

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδίΣήμερα 13:48 | Ειδήσεις

Απολογούμενος στην ανακρίτρια ο 46χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι είχε πιει ένα ποτήρι τσίπουρο κατά τη διάρκεια γεύματος που είχε προηγηθεί της τριπλής παράσυρσης.

Άνεμοι στον Παγασητικό: Προκάλεσαν ζημιές και “έβγαλαν” τα πλοία στη στεριά (εικόνες)Σήμερα 17:33 | Ειδήσεις

Σαρωτικό ήταν το πέρασμα των ανέμων από τον Παγασητικό. Άφησαν πίσω τους ζημιές στο παραλιακό μέτωπο. 

Δολοφονία - Νέα Σμύρνη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 44χρονης που σκότωσε τον αδερφό τηςΣήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Η γυναίκα που φέρεται να αντιμετωπίζει νοητικά και ψυχιατρικά προβλήματα παραπέμφθηκε σε ανακριτή για να απολογηθεί, από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιράν: Ερευνητικός δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά18:14Άνεμοι στον Παγασητικό: Προκάλεσαν ζημιές και “έβγαλαν” τα πλοία στη στεριά (εικόνες) 18:01Μαγνησία: Φωτιά στους Αγίους Θεοδώρους17:47Ρωσία - Ουκρανία: Ανταλλαγή 206 αιχμαλώτων πολέμου 17:34F1 – GP Μπακού: Ο Λεκλέρ στην pole position17:20Φιλαδέλφεια: Φωτιά σε πολυώροφο κτήριο (εικόνες) 17:07Επίθεση σε εκκλησία - Κωνσταντινούπολη: Συνελήφθη ύποπτος 16:53Αεροδρόμιο Αθηνών: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους16:40ΔΕΘ - Νίκος Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πρόταση νόμου για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους (εικόνες)16:26Φωτιά στον Ορχομένο - Επιχειρούν έξι εναέρια μέσα16:13Μεντβέντεφ: Μπορούμε να καταστρέψουμε το Κίεβο και χωρίς πυρηνικά15:59Ομαδικός βιασμός στη Γαλλία: Το ντοκουμέντο που “αποκάλυψε” την φρίκη (βίντεο)15:45Διπλή φορολογία: Στη Βουλή η σύμβαση Ελλάδας - Ιαπωνίας για την αποφυγή της 15:32Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Έχασε τον έλεγχο και “καρφώθηκε” σε κολώνα (εικόνες) 15:18Γεραπετρίτης: Υπάρχουν οι συνθήκες για να προχωρήσουμε στο Κυπριακό15:05Γιάννενα: Τροχαίο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό (βίντεο)14:51Super League: Επιστροφή στην δράση με ντέρμπι 14:37Προαστιακός: Πώς αποφεύχθηκε η σύγκρουση των τρένων στο σταθμό των Αγίων Αναργύρων14:24Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδί14:10“Porto Heli Night Run”: Συνεχίζεται για έκτη χρονιά η αθλητική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Μίνωα Κυριακού 13:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο