LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2024 15:34

Ρωσία - Ουκρανία: Ανταλλαγή 206 αιχμαλώτων πολέμου

Η ανταλλαγή έγινε κατόπιν μεσολάβησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αιχμάλωτοι - Χαμάς

(εικόνα αρχείου)

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με την Ουκρανία από 103 αιχμαλώτους πολέμου, στους οποίους περιλαμβάνονται Ρώσοι στρατιώτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επίθεσης στην περιφέρεια Κουρσκ, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο υποδέχτηκε 103 στρατιώτες στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης ανταλλαγής ανάμεσα στις δύο χώρες μέσα σε δύο ημέρες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM μετέδωσε από την πλευρά του ότι η χώρα μεσολάβησε για να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η όγδοη τέτοια διαμεσολάβηση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την πληροφορία για «διαμεσολαβητικές προσπάθειες» από τα ΗΑΕ.

«Όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες (σ.σ: που ανταλλάσσονται) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία, όπου λαμβάνουν την απαραίτητη ψυχολογική και ιατρική βοήθεια», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η ουκρανική επίθεση που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου στη ρωσική συνοριακή περιφέρεια Κουρσκ αιφνιδίασε τη Μόσχα και το Κίεβο υποστήριξε ότι αιχμαλώτισε εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι κρατούμενοι είναι κυρίως κληρωτοί και συνοριοφύλακες. Οι Ρώσοι στρατεύσιμοι δεν πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά εκτελούν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία ενός έτους σε εθνικό έδαφος και γενικά δεν έχουν πραγματική στρατιωτική εμπειρία.

Στις 24 Αυγούστου, η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν, επίσης με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανταλλαγή 230 αιχμαλώτων, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στο Κουρσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδί

Τζάκρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο, τον Κασσελάκη

Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Grateful Dead – Μπομπ Γουίρ: Πέθανε ο συνιδρυτής του συγκροτήματος23:59Bloomberg: Βρετανία και Γερμανία συζητούν την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Γροιλανδία23:47Αγρίνιο: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ η σπείρα που είχε ξαφρίσει έξι σπίτια 23:35Ποδαρικό στο 2026 με "τρίποντο" ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανσερραϊκό23:21Μαρούσι – Προμηθέας Πάτρας: Επιστροφή στις νίκες για τους γηπεδούχους23:07Θήβα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες22:53Missing Alert για την εξαφάνιση 59χρονου22:39Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διόροφο σπίτι στον Λαγκαδά - Πληροφορίες για εγκλωβισμένο άτομο22:25ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης: Πήρε όλα τα λεφτά… με καρέ του Νους22:11Ο Άρης έριξε την ΑΕΚ από το "ρετιρέ" 21:57Κακοκαιρία – σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά τη Δευτέρα21:43Θεσσαλονίκη: "Δώρα ζωής" από 64χρονο που νοσηλευόταν στο Παπανικολάου21:29Κρήτη: Σύλληψη δημοτικού υπαλλήλου για σωρεία αδικημάτων21:15Και με τη... βούλα στη Γκρέμιο ο Τετέ 21:01Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου20:47Ant1 Sports: Με νίκες συνέχισαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στο μπάσκετ20:33Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:19Διπλό θα είναι τελικά το ραντεβού της Τρίτης με τους αγροτοκτηνοτρόφους στο Μέγαρο Μαξίμου20:05Δήμος Αθηναίων – Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τους ευάλωτους πολίτες19:51Ζορίστηκε, αλλά κατέβαλε το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός 19:37
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο