LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 14 Σεπτεμβρίου 2024 15:34

Ρωσία - Ουκρανία: Ανταλλαγή 206 αιχμαλώτων πολέμου

Η ανταλλαγή έγινε κατόπιν μεσολάβησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Αιχμάλωτοι - Χαμάς

(εικόνα αρχείου)

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντάλλαξε με την Ουκρανία από 103 αιχμαλώτους πολέμου, στους οποίους περιλαμβάνονται Ρώσοι στρατιώτες που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επίθεσης στην περιφέρεια Κουρσκ, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε ότι το Κίεβο υποδέχτηκε 103 στρατιώτες στο πλαίσιο αυτής της δεύτερης ανταλλαγής ανάμεσα στις δύο χώρες μέσα σε δύο ημέρες.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων WAM μετέδωσε από την πλευρά του ότι η χώρα μεσολάβησε για να πραγματοποιηθεί η ανταλλαγή επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η όγδοη τέτοια διαμεσολάβηση. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την πληροφορία για «διαμεσολαβητικές προσπάθειες» από τα ΗΑΕ.

«Όλοι οι Ρώσοι στρατιώτες (σ.σ: που ανταλλάσσονται) βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Λευκορωσία, όπου λαμβάνουν την απαραίτητη ψυχολογική και ιατρική βοήθεια», πρόσθεσε το υπουργείο.

Η ουκρανική επίθεση που ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου στη ρωσική συνοριακή περιφέρεια Κουρσκ αιφνιδίασε τη Μόσχα και το Κίεβο υποστήριξε ότι αιχμαλώτισε εκατοντάδες Ρώσους στρατιώτες.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, αυτοί οι κρατούμενοι είναι κυρίως κληρωτοί και συνοριοφύλακες. Οι Ρώσοι στρατεύσιμοι δεν πολεμούν στην Ουκρανία, αλλά εκτελούν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία ενός έτους σε εθνικό έδαφος και γενικά δεν έχουν πραγματική στρατιωτική εμπειρία.

Στις 24 Αυγούστου, η Ρωσία και η Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν, επίσης με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανταλλαγή 230 αιχμαλώτων, συμπεριλαμβανομένων Ρώσων στρατιωτών που αιχμαλωτίστηκαν στο Κουρσκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε γονείς και παιδί

Τζάκρη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο, τον Κασσελάκη

Moody's: Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες, κεραυνούς και δυνατούς ανέμουςΣήμερα 09:59 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές και ποιες ώρες θα επηρεαστούν από τα τοπικά ισχυρά φαινόμενα που θα συνοδεύονται απο μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανές χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης: Ειδικοί χώροι για την αποθήκευση των κινητών στα σχολείαΣήμερα 12:36 | Ειδήσεις

Την διαμόρφωση ειδικών χώρων (locker) που θα μπορούν να αποθηκεύουν τα κινητά τους τηλέφωνα οι μαθητές και οι μαθήτριες στα σχολεία προανήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Πληθωρισμός – Eurostat: “Τσίμπησε” στην Ελλάδα, υποχώρησε στην Ευρώπη τον ΑύγουστοΣήμερα 13:07 | Ειδήσεις

Σημαντική αύξηση παρατηρήθηκε και στις τιμές των τροφίμων τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο.

Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην ΒουδαπέστηΣήμερα 09:46 | Ειδήσεις

Νέα διάσταση παίρνει το θρίλερ που εξελίσσεται μετά τις απανωτές εκρήξεις βομβητών που σημειώθηκαν χθες σε Λίβανο και Συρία. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: Του έδωσε λεφτά για να κάνουν έρωτα και... τα ζήτησε πίσω με καραμπίνα!14:23Παύλος Φύσσας: 11 χρόνια από τη δολοφονία του - Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή14:10Γερμανία - Βραδεμβούργο: Η ακροδεξιά AfD προηγείται στις δημοσκοπήσεις 13:56Πληθωρισμός – Eurostat: “Τσίμπησε” στην Ελλάδα, υποχώρησε στην Ευρώπη τον Αύγουστο13:43Κεραμεικός: Επεισόδιο με πυροβολισμούς - Τραυματίστηκε 36χρονος13:32ΟΔΔΗΧ: Επιτόκιο 3,11% για το 10ετές ομόλογο13:19Αρχή για το Ξέπλυμα: Ελέγχονται 140 άτομα για απάτη - “μαμούθ“ 150000000 ευρώ13:08Πανσέληνος: Απόψε το “φεγγάρι του θερισμού”12:58Μητσοτάκης: Ειδικοί χώροι για την αποθήκευση των κινητών στα σχολεία12:45Revenge porn - Χανιά: Η νεαρή ερωμένη και τα “καυτά” βίντεο στη σύζυγο μετά τον χωρισμό12:32Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο12:18Τραμπ για απόπειρα δολοφονίας: Μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος12:05Βιασμός – καταγγελία: Αδιανόητη φρίκη για 24χρονη στα χέρια ενός Τούρκου11:51Μετέωρα: Η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή - Αποκολλήθηκε κομμάτι δρόμου11:38Καφές: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο για καρδιομεταβολικά νοσήματα11:24Χαλκιδική: Εντυπωσιακός υδροστρόβιλος στον Τορωναίο κόλπο (βίντεο)11:11Κύπρος: Μετά τον Αταμάν και ο Κιλίτς κατά του πανό για τα 50 χρόνια κατοχής10:57ΠΑΣΟΚ - Γιαννακοπούλου: Αποτυχημένος ο Ανδρουλάκης10:44Χεζμπολάχ: Οι βομβητές που σκόρπισαν τον θάνατο κατασκευάστηκαν στην Βουδαπέστη10:30Σύλβια Μάρκο: Η “Νοσηλεύτρια της χρονιάς” στην Βρετανία μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)10:17
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο