LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 26 Αυγούστου 2024 10:34

Πολύνεκρη επίθεση στο Πακιστάν

Οι δράστες έκαναν τις επιθέσεις νωρίς την Δευτέρα στη μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν, που είναι επίσης η φτωχότερη, παρά το εξαιρετικά πλούσιο υπέδαφός της.




AP - Πακιστάν - διαδηλώσεις

(εικόνα αρχείου)

Ένοπλοι σκότωσαν τουλάχιστον 22 ανθρώπους στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, αφού ανάγκασαν οδηγούς οχημάτων να σταματήσουν και επιβάτες να κατέβουν από λεωφορεία για τους κάνουν έλεγχο ταυτοτήτων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

Τουλάχιστον «22 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 5 τραυματίστηκαν» αφού ένοπλοι «σταμάτησαν λεωφορεία, φορτηγά και άλλα οχήματα σε αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Παντζάμπ με την Μπαλουτσιστάν», εξήγησε ο Νατζιμπουλά Κακάρ, αξιωματούχος στην περιοχή Μασαχάιλ της επαρχίας Μπαλουτσιστάν.

Οι δράστες έκαναν τις επιθέσεις νωρίς σήμερα στη μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν, που είναι επίσης η φτωχότερη, παρά το εξαιρετικά πλούσιο υπέδαφός της.

«Οχήματα που έρχονταν ή πήγαιναν στην Παντζάμπ σταματήθηκαν» για έλεγχο και όσοι «ταυτοποιήθηκε πως ήταν από την Παντζάμπ (...) δολοφονήθηκαν», εξήγησε ο Νατζιμπουλά Κακάρ, ο οποίος διευκρίνισε πως 19 από τα θύματα ήταν από την επαρχία αυτή.

Άλλος αξιωματούχος στην περιοχή Μασαχάιλ, ο Χαμίντ Ζεχρί, επέρριψε την ευθύνη στην οργάνωση «Στρατός Απελευθέρωσης των Βελούχων».

Η οργάνωση ανέλαβε αργότερα την ευθύνη με ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι που σκοτώθηκαν ήταν στρατιωτικοί που φόραγαν πολιτικά.

Οι αρχές ανέφεραν αντίθετα πως επρόκειτο για αθώους πολίτες.

Σύμφωνα με τις αρχές, τουλάχιστον 10 φορτηγά πυρπολήθηκαν αφού οι οδηγοί τους δολοφονήθηκαν.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαμπάζ Σαρίφ καταδίκασε τις επιθέσεις και διαβεβαίωσε πως οι δυνάμεις ασφαλείας θα προσαγάγουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο Μπαλουτσιστάν δρουν για δεκαετίες οργανώσεις ανταρτών οι οποίες, πέρα από μεγαλύτερη αυτονομία, απαιτούν μεγαλύτερο μερίδιο, δικαιότερη κατανομή των εσόδων από την εκμετάλλευση των πόρων (αέριο, ορυκτά...) της επαρχίας. Μέχρι πρότινος πάντως, τα μέλη του αυτονομιστικού κινήματος έβαζαν στο στόχαστρο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας του Πακιστάν.

Ειδήσεις σήμερα:

 Γάμος – Πύργος: Άγριο ξύλο όταν η νύφη πάτησε το πόδι του γαμπρού

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός προελαύνει σε ρωσικά εδάφη

Καιρός - Δευτέρα: βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέμπη - Μητσοτάκης: Η αμφισβήτηση των θεσμών οδηγεί σε “κοινωνική ζούγκλα”Σήμερα 13:04 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού προς πολλούς αποδέκτες, με αφορμή την τραγωδία στα Τέμπη, για τους κινδύνους που κρύβει η αμφισβήτηση των θεσμών. Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Κακοκαιρία: Νέο έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες την ΚυριακήΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα για τις περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν οι δυνατές βροχές και καταιγίδες. Πότε θα μειωθεί η ένταση τους.

Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχοςΣήμερα 19:18 | Ειδήσεις

Συναγερμός έχει σημάνει μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας στον Πύργο, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο μιας 54χρονης γυναίκας. Τι είπε η  αντιπεριφερειάρχης δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον ΑΝΤ1.

Τροχαίο στην Φυλή: Πως σκοτώθηκε ο 15χρονος - Πως σώθηκε η κοπέλα που ακρωτηριάστηκεΣήμερα 11:48 | Ειδήσεις

Ανατριχίλα προκαλούν οι λεπτομέρειες από την τραγωδία με τον 15χρονο που πέθανε ακαριαία στο πίσω κάθισμα. Πως κρατήθηκε στην ζωή το κορίτσι που έχασε το πόδι του. Μάχη για την ζωή του δίνει άλλος ένας από τους τραυματίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μηνιγγίτιδα - Μαστοράκου: Το αποτέλεσμα των εξετάσεων της 54χρονης θα δείξει αν είναι νέο στέλεχος19:39Βόλος: Αυτοκίνητο “κόλλησε” σε …βομβαρδισμένο δρόμο εξαιτίας της Google (βίντεο)19:25Πανσερραϊκός - Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους “ερυθρόλευκους” και επιστροφή στην κορυφή19:12Παναθηναϊκός - Βόλος: Επιστροφή στις νίκες για το “τριφύλλι”18:59Μεταναστευτικό: Δεκάδες άνθρωποι διασώθηκαν στη Γαύδο18:45Κορονοϊός: Σημεία για rapid test δωρεάν την Δευτέρα18:32Ουκρανία: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χωρίς θέρμανση μετά από ρωσικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικό σταθμό 18:18Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Κρατούμενοι “ξεσηκώθηκαν” για τις τηγανητές πατάτες!18:05Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα ανοίξει τις πύλες της Κόλασης αν δεν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι17:51Τεχνητή νοημοσύνη: Ο Μασκ ανακοίνωσε τα αποκαλυπτήρια του Grok 317:38Πύργος: Η “κεραυνοβόλος μηνιγγίτιδα” και η τραγική κατάληξη της γυναίκας17:23Αχαρνές: Ανήλικοι απειλούσαν και λήστευαν οδηγούς και πεζούς17:10Λεβαδειακός - Άρης: Θρίαμβος των Βοιώτων επί των “κιτρίνων”16:56Κύπελλο μπάσκετ γυναικών: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο (εικόνες)16:42To Harry Truman στη Σούδα για έκτακτες επισκευές μετά τη σύγκρουση με πλοίο τουρκικών συμφερόντων16:29Παναθηναϊκός – Βόλος: Επεισόδια μεταξύ οπαδών των “πρασίνων”16:15Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:02Καιρός: Βροχές, χιόνια και πτώση θερμοκρασίας την Δευτέρα15:48Οδηγός πιάστηκε μεθυσμένη 2 φορές το ίδιο βράδυ!15:34Αυστρία - Επίθεση με μαχαίρι: “Σύνδεση με το Ισλαμικό Κράτος” βλέπουν οι αρχές 15:21
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο