LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2024 16:26

Η Ρωσία υπόσχεται αντίποινα στην Ουκρανία μετά τα πλήγματα στο Κουρσκ

Η Ρωσία υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα προβεί σε αντίποινα για τα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα.

Κουρσκ - επιθεση ουκρανιας

Η Ρωσία υποσχέθηκε την Κυριακή ότι θα προβεί σε αντίποινα για τα πρόσφατα ουκρανικά πλήγματα, ιδίως μια νυχτερινή επίθεση με 13 τραυματίες στη ρωσική πόλη Κουρσκ, η περιφέρεια της οποίας βρίσκεται στο στόχαστρο, εδώ και έξι ημέρες, μιας εισβολής των δυνάμεων του Κιέβου.

«Οι χρηματοδότες και οι αυτουργοί αυτών των εγκλημάτων, περιλαμβανομένων των εποπτών τους στο εξωτερικό, θα πρέπει να απαντήσουν. Μια σκληρή απάντηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα αργήσει να δοθεί», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα, σε ανάρτησή της στο Telegram.

Ζελένσκι: Η Ρωσία χρησιμοποίησε βορειοκορεατικό πύραυλο στο θανατηφόρο πλήγμα στην περιοχή του Κιέβου

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι τάχθηκε υπέρ της άρσης των περιορισμών σχετικά με τον τρόπο που η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τα μεγάλου βεληνεκούς όπλα που τις έχουν προμηθεύσει δυτικοί σύμμαχοί της, μετά τον φονικό ρωσικό βομβαρδισμό κοντά στο Κίεβο, στον οποίο σύμφωνα με τον ίδιο πιθανόν χρησιμοποιήθηκε βορειοκορεατικός πύραυλος.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν γεωγραφικούς περιορισμούς στη χρήση τέτοιων όπλων- από τις πρώτες ημέρες του πλήρους κλίμακας πολέμου, καθώς ολόκληρη η επικράτεια του κράτους μας βρίσκεται υπό τη συνεχή απειλή μιας επίθεσης», έγραψε σήμερα στο X ο Ζελένσκι.

«Όταν οι μεγάλου βεληνεκούς δυνατότητες της Ουκρανίας δεν θα έχουν όρια, αυτός ο πόλεμος θα έχει σίγουρα όρια, θα φέρουμε το τέλος του πιο κοντά», συμπλήρωσε.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Ουκρανία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει δυτικά όπλα για να πλήξει στόχους βαθιά στη ρωσική επικράτεια, εν μέρει διότι οι ηγέτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ φοβούνται ότι αυτό θα τους παρέσερνε στον πόλεμο.

Ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία εκτόξευσε 30 πυραύλους και πάνω από 800 κατευθυνόμενες βόμβες εναντίον της Ουκρανίας σε μία εβδομάδα.

Καταδίκασε το «εσκεμμένο τρομοκρατικό πλήγμα» της Ρωσίας σε προάστιο του Κιέβου, στο οποίο σκοτώθηκε ένας πατέρας και ο 4χρονος γιος του, λέγοντας πως οι πρώτες πληροφορίες δείχνουν ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε έναν βορειοκορεατικό πύραυλο.

Εντούτοις, υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές από το Κίεβο. Ο σύμβουλος του Ζελένσκι Αντρίι Γέρμακ δήλωσε πως ένα ιρανικού σχεδιασμού ντρόουν έπληξε το σπίτι της οικογένειας στο προάστιο Μπροβάρι.

Ειδήσεις σήμερα:

Κέρκυρα: Τον σκότωσαν τα ναρκωτικά που είχε στο στομάχι του

 Φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής – Μήνυμα του 112 για εκκένωση στα Μέγαρα (βίντεο)

Περσείδες: Πότε θα δούμε τη “βροχή” των αστεριών

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟμόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίαςΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες για το αιματηρό περιστατικό στην Ομόνοια. Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του τραυματία.

Σαλμάς: Διαγραφή και από μέλος της ΝΔΣήμερα 17:56 | Ειδήσεις

Ο Μάριος Σαλμάς τίθεται και εκτός κόμματος της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής.

Μεταναστευτικό: Πολύνεκρο ναυάγιο στην Σάμο (βίντεο)Σήμερα 12:13 | Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης δεκάδων ανθρώπων που επέβαιναν στο σκάφος, η τύχη των οποίων αγνοείται. Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο.

Σχιστό - Ανατροπή βυτιοφόρου: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και εκκένωση δομής (εικόνες)Σήμερα 16:29 | Ειδήσεις

Για λόγους ασφαλείας, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους και εκκενώνεται δομή λόγω της ανατροπής βυτιοφόρου με επικίνδυνο φορτίο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φάρμακα: Ακριβότερα τα πληρώνουν οι ασθενείς (εικόνες)20:12Ζουράφα: Τούρκος απόστρατος πλησίασε με σκάφος και “ανέμιζε” την τουρκική σημαία 19:57Καιρός: τοπικές βροχές και άνοδος θερμοκρασίας την Τρίτη19:44ΣΥΡΙΖΑ - Πολάκης: Κι εγώ εδώ είμαι...19:30Γαλλία - Δίκη Πελικό: Πρώην σύντροφος του δράστη φοβάται ότι ήταν και η ίδια θύμα βιασμού19:16Ομόνοια: Πυροβολισμοί στο κέντρο της Αθήνας - Ένας τραυματίας19:02Νέα Υόρκη - Ερντογάν: Σλόγκαν στους δρόμους της πόλης δήλωσή του (βίντεο)18:47Γυναικοκτονία - Ιταλία: Ξεκινά η δίκη για τη σφαγή φοιτήτριας από τον πρώην της18:33Μέση Ανατολή – Γεραπετρίτης: Επιδιώκουμε να συμβάλουμε στις προσπάθειες ειρήνευσης18:19Σαλμάς: Διαγραφή και από μέλος της ΝΔ18:06Τουρκία: Αντιδράσεις για το σχέδιο Ράμα και την ίδρυση στην Αλβανία μουσουλμανικού κράτους17:52Κρήτη - Ηράκλειο: Και δεύτερος νεκρός μοτοσικλετιστής μέσα σε λίγες ώρες17:38Ερντογάν – Σολτς: Άκκουγιου και Eurofighter στο επίκεντρο της συνάντησης τους17:25ΣΥΡΙΖΑ: Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για συνέδριο και εκλογές17:12Hellenic Train: Οι αλλαγές στα δρομολόγια λόγω της στάσης εργασίας 16:58Σχιστό - Ανατροπή βυτιοφόρου: Μποτιλιάρισμα στους δρόμους και εκκένωση δομής (εικόνες)16:47Κέρκυρα: Νεαρή κατήγγειλε βιασμό από μαθητές16:33Φωτιά στο Αγρίνιο16:19Γαλατασαράι: Ταπείνωσε την Φενέρμπαχτσε και περιμένει “φουριόζα” τον ΠΑΟΚ16:07Ιαπωνία: Φονική κακοκαιρία, πλημμύρες και κατολισθήσεις (εικόνες)15:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο