LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 02 Ιουλίου 2024 11:28 | Ανανέωση: 02 Ιουλίου 2024 12:03

Συρία: Η Τουρκία στέλνει στρατιωτικές ενισχύσεις – “Δεν θα πετύχουν τον στόχο τους”

Αναφορές έχουν γίνει για κλείσιμο όλων των συνοριακών διόδων από την πλευρά της Τουρκίας καθώς και για είσοδο τεθωρακισμένων οχημάτων των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Τουρκία - στρατός

Στρατιωτικές ενισχύσεις στέλνει η Άγκυρα στη βόρεια Συρία

Έπειτα από την ένταση στη Συρία ως αποτέλεσμα των γεγονότων στην Καισάρεια ο τουρκικός στρατός έστειλε ενισχύσεις στην περιοχή της βόρειας Συρίας που ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα εικόνες που λήφθηκαν με κινητά τηλέφωνα, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Άννα Ανδρέου.

Αναφορές έχουν γίνει για κλείσιμο όλων των συνοριακών διόδων από την πλευρά της Τουρκίας καθώς και για είσοδο τεθωρακισμένων οχημάτων των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στη βόρεια Συρία.

Ωστόσο όλες οι πληροφορίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες καθώς δεν έχει υπάρξει μέχρις στιγμή καμία επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους της Άγκυρας, ενώ στο θέμα δεν έχουν αναφερθεί ως τώρα τα θεσμικά φιλοκυβερνητικά τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Επισημαίνονται επίσης σποραδικές αναφορές και σε επιθέσεις εναντίον Σύριων στην Αντιόχεια.

Έρευνα για επιθέσεις και σκίσιμο τουρκικής σημαίας στη βόρεια Συρία ανακοίνωσε η Άγκυρα

Η Γενική Εισαγγελία έχει ξεκινήσει αυτεπάγγελτη έρευνα σχετικά με τις θρασύδειλες επιθέσεις σε προκλητικά γεγονότα στις περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τον τουρκικό στρατό, ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Γιλμάζ Τουντς.

«Η ασέβεια και οι άσχημες επιθέσεις στην ένδοξη τουρκική σημαία μας, που πήρε το χρώμα της από το αίμα των αγαπημένων μας μαρτύρων, δεν είναι ποτέ αποδεκτές», δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ, ανέφερε ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν εικόνες από επιθέσεις στην τουρκική σημαία στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού στη βόρεια Συρία.

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προβοκάτσια πέραν των συνόρων μας

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «είναι λάθος να γίνονται θέμα εκμετάλλευσης και να μετατρέπονται σε προβοκάτσιες πέρα των συνόρων μας τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Καισάρεια, μετά από έγκλημα για το οποίο το κράτος μας διεξήγαγε δικαστικές διαδικασίες». Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ «οι προσπάθειες και η στάση αρχών της Τουρκίας για την ευημερία του συριακού λαού είναι πάνω από κάθε πρόκληση».


Αλτούν: Δεν θα πετύχουν τον στόχο τους

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν δήλωσε ότι «οι προσπάθειες αντιτουρκικών στοιχείων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να διαταράξουν την ειρήνη της χώρας μας με προκλητικές ενέργειες δεν θα πετύχουν τον στόχο τους, χάρη στις προσπάθειες όλων των δυνάμεων του κράτους μας».

Στη δήλωσή του αναφέρει ότι «η αρνητική ατμόσφαιρα που επιχειρείται να δημιουργηθεί στην κοινή γνώμη για τους Σύριους πρόσφυγες εδώ και λίγο καιρό και οι προκλήσεις που προκαλούν αύξηση της έντασης παρακολουθούνται στενά».

Προσθέτει ότι «στο πλαίσιο αυτό, οι αρμόδιες μονάδες του κράτους μας συνεχίζουν να εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Επικοινωνιών, ενάντια σε αβάσιμους ισχυρισμούς σε πολλές πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εσκεμμένα ψευδείς ειδήσεις με παραποιημένες πληροφορίες και κάθε δραστηριότητα παραπληροφόρησης. που θα οδηγήσει τους πολίτες μας στην πρόκληση».

«Για να υποστηρίξουμε αυτές τις προσπάθειες, παρακαλούμε τους πολίτες μας να είναι ευαίσθητοι, όπως πάντα, να μην δίνουν εύσημα σε ψευδείς ειδήσεις, να λαμβάνουν υπόψη την έκταση και την πιθανότητα παραπληροφόρησης στην διάδοση περιεχομένου και να εμπιστεύεστε μόνο αξιόπιστες πηγές, ιδιαίτερα τις επίσημες αρχές μας», αναφέρει ο Φαχρετίν Αλτούν.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο Ψυχικό - Δολοφονία: Η στιγμή των πυροβολισμών (ντοκουμέντο)

Νοσοκομείο Καβάλας: Αποζημίωση 200000 ευρώ σε ασθενή για ψυχική οδύνη

Αίγυπτος: Πολύνεκρη κατάρρευση πολυκατοικίας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο ΠαλάτιΣήμερα 16:07 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Παλάτι είναι κλειστό.

Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσειςΣήμερα 15:26 | Ειδήσεις

Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία συνελήφθησαν συνολικά 7 άτομα για υποθέσεις εμπρησμών σε κατάστημα, ξενοδοχείο και συναγωγή στην Αθήνα.

Athens Energy Summit - Σκυλακάκης: Ανοίγουμε την αγορά αποθήκευσης ενέργειας (εικόνες)Σήμερα 13:31 | Ειδήσεις

Τι είπε για τον σχεδιασμό αποθήκευσης ενέργειας ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του 13ου Athens Energy Summit.

Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούςΣήμερα 12:17 | Ειδήσεις

Τι συστάσεις δίνουν προς τους πολίτες οι αρχές τις Πολιτικής Προστασίας. Ποια καιρικά φαινόμενα αναμένονται και πού.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γαλλία - Βερσαλλίες: Συναγερμός στο Παλάτι16:07Αθήνα: Ξεκίνησαν οι κοινές περιπολίες Δημοτικής Αστυνομίας και ΕΛΑΣ (εικόνες)16:00e-ΕΦΚΑ: Στο Gov.gr Wallet η Ασφαλιστική Ικανότητα των ασφαλισμένων 15:47Ο Ερντογάν θα παρακολουθήσει από κοντά το Τουρκία - Ολλανδία15:34Αντιτρομοκρατική: 7 συλλήψεις για εμπρησμούς σε συναγωγή και επιχειρήσεις15:20Διαρρήκτης προσπάθησε να βιάσει 13χρονη που κοιμόταν στο σπίτι της15:07Κασσελάκης σε εργαζόμενους Αυγής: Δεν πρέπει να την πληρώσετε για οφειλές το κόμματος 14:53ΙΕΛΚΑ: Σε πτωτική πορεία οι τιμές των προϊόντων τον Ιούνιο14:39Χαλκιδική: Έφηβοι ασελγούσαν σε 11χρονο και το κατέγραφαν σε βίντεο14:25Μαρινάκης για Αυγενάκη: Συμπεριφορές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ” δεν είναι ανεκτές από την ΝΔ14:11Μητσοτάκης: Ο κατώτατος μισθός θα φτάσει στα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας (εικόνες)13:58Athens Energy Summit - Σκυλακάκης: Ανοίγουμε την αγορά αποθήκευσης ενέργειας (εικόνες)13:44Λήμνος: Ισχυρή μπόρα έπληξε το νησί (βίντεο)13:31Λακωνία: Νεκρός άνδρας από φωτιά σε μονοκατοικία13:17ΝΔ: Σύννεφα εσωστρέφειας στον “γαλάζιο ουρανό”13:04Φωτιά σε Διόνυσο - Γραμματικό: Πολλές εστίες από κεραυνούς12:50Ρεύμα: Πόσο εξοικονομεί ένα νοικοκυριό που άλλαξε πάροχο και τιμολόγιο το 2024; 12:37Νέο Ψυχικό - Παναγιώτης Στάθης: Με δύο όπλα η εκτέλεση του τοπογράφου12:23Κακοκαιρία: Το 112 “χτύπησε” στην Αττική – Έρχονται καταιγίδες με κεραυνούς12:10ΠΑΣΟΚ: Ανατολή ή... “δύση” του “πράσινου ήλιου”11:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο