LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 28 Ιουνίου 2024 06:18 | Ανανέωση: 28 Ιουνίου 2024 06:22

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν επανεξελέγη πρόεδρος

Τα πρόσωπα που θα ηγηθούν των ευρωπαϊκών οργάνων για την επόμενη πενταετία εξέλεξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Αντόνιο Κόστα - Όλαφ Σολτς

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την ανανέωση της θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για άλλα πέντε χρόνια.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης και η Εσθονή πρωθυπουργός, Κάγια Κάλας από τους Φιλελεύθερους, θα είναι η επόμενη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας για θητεία πέντε ετών.

Τα προτεινόμενα πρόσωπα, από τις τρεις βασικές πολιτικές οικογένειες (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι), εγκρίθηκαν με ειδική πλειοψηφία (σ.σ. τουλάχιστον 21 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 65% του ευρωπαϊκού πληθυσμού).

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν - Αντόνιο Κόστα - Όλαφ Σολτς

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ψήφισε κατά των υποψηφιοτήτων της Κάγια Κάλας και του Αντόνιο Κόστα, ενώ επέλεξε την αποχή στην ψηφοφορία για την υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Κατά μιας δεύτερης θητείας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Προεδρία της Κομισιόν, ψήφισε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ενώ η αποχή ήταν η επιλογή του στην ψηφοφορία για την υποψηφιότητα της Κάγια Κάλας.

Μετά την έγκρισή της από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να περάσει από ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 18 Ιουλίου, στην πρώτη Ολομέλεια της νέας Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο. Για την έγκρισή της χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 361 ψήφοι από το σύνολο των 720 ευρωβουλευτών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Tοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Παρασκευή

Πανελλαδικές 2024 - Βαθμολογίες: Πως θα τις μάθουν οι υποψήφιοι

Ντιμπέιτ Μπάιντεν - Τραμπ: Οι κόντρες, η πορνοστάρ και ο “χειρότερος Πρόεδρος των ΗΠΑ” (βίντεο)

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Κερατέα: Δεκάδες απεγκλωβισμοί – “Ο άνεμος δημιουργεί συνεχώς εστίες” (εικόνες)Σήμερα 16:09 | Ειδήσεις

Σε δεκάδες εκκενώσεις έχουν προχωρήσει οι Αρχές ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών δημιουργώντας συνεχώς νέες εστίες.

Φωτιά στη Σταμάτα κοντά σε σπίτια- Μήνυμα 112 για εκκενώσεις (εικόνες)Σήμερα 16:37 | Ειδήσεις

Αυξάνονται τα πύρινα μέτωπα που καλείται να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Νέο μήνυμα 112 αυτή τη φορά για τους κατοίκους της Σταμάτας.

Ριτσώνα Ευβοίας: Η φωτιά πλησιάζει δεύτερο εργοστάσιο (εικόνες)Σήμερα 17:46 | Ειδήσεις

Εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, λόγω της επικινδυνότητας των καπνών.

KE ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του - “Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες”Σήμερα 15:45 | Ειδήσεις

Τι είπε στην ομιλία του ο Χάρης Δούκας. Τι πρόκειται να κάνει σε περίπτωση που κερδίσει τη μάχη για την ηγεσία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κόρινθος: Φωτιά στα Αθίκια (βίντεο)18:15Ριτσώνα Ευβοίας: Η φωτιά πλησιάζει δεύτερο εργοστάσιο (εικόνες)18:00ΠΑΣΟΚ: Εκλογές τον Οκτώβριο - Υποψήφιοι Ανδρουλάκης, Δούκας και Γερουλάνος17:46Αιτωλοακαρνανία: Φωτιά στο Αγγελόκαστρο17:31Φωτιά στην Κερατέα: Ο καπνός πλησιάζει την Κρήτη (δορυφορική εικόνα)17:17Σακελλαροπούλου: Ανακηρύχθηκε επίτημη δημότης της Ορεστιάδας17:02Φωτιά στη Σταμάτα κοντά σε σπίτια- Μήνυμα 112 για εκκενώσεις (εικόνες)16:48Euro 2024 – Λαμίν Γιαμάλ: Ο 16χρονος της Εθνικής Ισπανίας που “σπάει” τα ρεκόρ16:34Φωτιά στην Κερατέα: Δεκάδες απεγκλωβισμοί – “Ο άνεμος δημιουργεί συνεχώς εστίες” (εικόνες) 16:19Φωτιά στη Λαμία: Καίει δασική έκταση - Σηκώθηκαν εναέρια (βίντεο)16:05ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 5 Ιουλίου15:50KE ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του - “Είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες”15:36ΗΠΑ: Πέθανε ο ψηλότερος αρσενικός σκύλος του πλανήτη (εικόνες)15:23Άνδρος: Φωτιά στην περιοχή Άγιος Πέτρος15:08Ιταλία: Συνελήφθησαν δουλέμποροι που φέρεται να ευθύνονται για τον θάνατο 10 μεταναστών14:54Φωτιά στην Κερατέα: Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί (εικόνες)14:41Φωτιές - Δευτέρα: Πολύ υψηλός κίνδυνος σε μία περιοχή (χάρτης)14:27Όρμπαν: Θέλει δική του ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο 14:14Προολυμπιακό: Η 12άδα της εθνικής Ελλάδος14:00Σέριφος: Τα σημάδια της καταστροφικής πυρκαγιάς στο νησί (εικόνες)13:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο